Srdcový tep a podozrenie na tetániu

7. okt 2021

Ahojte baby, chcem sa opýtať keď som v klude mám srdcový 60-75 pulz a ako náhle behám mam pulz 110 len mam podozrenie na tetaniu môže to mat súvis ? Ako sa riesi najlepšie ten pulz ďakujem

janai1
7. okt 2021

A aký pulz by si chcela pri fyzickej aktivite?

simsalabim
7. okt 2021

Ved je uplne normalne, ze sa tepova frekvencia pri behu zvysi....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siska53
7. okt 2021

Neblaaaazni!!!
Mas uplne normalnu srdcovu frekvenciu. Je logicke a normalne, ze pri fyzickej aktivite je aj tep vyssi.

hablko2
7. okt 2021

Ja mám tetániu a v klude mám 90-100 a to užívam lieky na tep, predtým som mala 125-140 v pokoji.

dadis
7. okt 2021

Chcela by som mat pri behu len 110/min..😊

majamat
7. okt 2021

ja som mala veru v klude aj 130. teraz uz nemavam. a pri fyzickej namahe ako kedy,a le ked sa namaham viac, napr pri cviceni, mam pulz kludne aj 170. ale teda to uz nei ej uplne ok, to musim zvolnit, ked ho taky mam.

autor
7. okt 2021

@dadis baby vy ste ma zle pochopili myslím keď behám po byte chodim 😂

siska53
7. okt 2021

A to nie je fyzicka aktivita?? Tep mas vzdy nizsi, ked sa nehybes.. akonahle sa pohybujes, stupa.

83lenka83
7. okt 2021

Ja mam v klude okolo 90-100 a dvihne sa mi aj ked len zakričím 😀

autor
7. okt 2021

@janai1 myslím keď behám po byte nie vonku

autor
7. okt 2021

@siska53 myslím keď behám po byte nie vonku

dadis
7. okt 2021

Tep 110 zopoveda chodzi, vsetko je v poriadku, vychilluj

autor
7. okt 2021

@hablko2 tep je veľký príznak tetanie ? Ja mám tiež podozrenie idem k lekárovi emg za chvíľu

siska53
7. okt 2021

Ved to je tiez fyzicka aktivita!!

iwesska
7. okt 2021

Tep je prejav zivota,nie tetanie. Co potrebujes silou mocou diagnozu? Podstatny je kludovy tep a nie ked chodis.

janai1
7. okt 2021

Kokos niekedy mi to príde že si tu niektoré ženy chodia iba potvrdzovať svoje fantasmagorie...
Aj chôdza je fyzická aktivita... Tam by si koľko chcela tep? Veď tep sa počíta v pokoji t.j. keď sedíš na zadku

hablko2
8. okt 2021

Neviem odborne odpovedať. Mne najskor začal ten zvýšený tep a potom nastúpili ďalšie problémy - tŕpnutie jazyka, točenie hlavy, závraty… Následne mi bola po niekoľkých vyšetreniach na neurológii a EMG diagnostikovaná tetánia. Liečim sa len magnesolvom. Ten tep sa neriešil na neurologii, ale na internom, takže je možné, že to s tým nemá nič spoločné. Mne sa vysoký tep objavil asi 2-3 mesiace po prekonaní covidu.

irusa
8. okt 2021

Nemáš ani tušenie,čo je tetania 🤷

sense
8. okt 2021

Aj chodenie je fyzická aktivita a ja mam ľudový dosť nižší ako ty ale tiež keď chodím a upratujem a prejdem zo dva razy do pracovne mam tep vyšší a keď cvičím alebo behám kľudne aj na 175-180 vybehne

siska53
8. okt 2021

To je jedno! Moj bezny pokojovy tep je 70-90.. pri inej fyzickej aktivite, je jedno, ci ide o chodzu, beh po vonku, byte, ci umyvam okna alebo vysavam.. je logicke, ze tep je vyssi!

Neblbni a nehladaj diagnozy tam, kde nie su! Tep mas uplne, ale uppne v poriadku!

Ak by si mala cez 100 v klude, ale naozaj klude, ze sedis par minut a tep mas cez 100, nepoviem..

Obcas sa to stava mne, kedze mam operovane srdce, som sledovana, riesila som to, aj svoje extrasystoly a viem, kde je pricina.. ja mam.obcas v klude medzi 100-120.. ale viem mat aj 65 🙂

blableblu
13. apr 2022

@dadis asi tak 😂😂