Ahojte aka je šanca ze človek prezije ak mu srdce pracuje len na nejakyh 30 percent? Dá sa to nejak zvrátit???
Da sa to riesit umelym srdcom a cakanim na transplantaciu.
môj muž takto funguje už viac ako 10r. má aj kardiostimulátor.
brat ma srdce na 33%, mal by mat aj dychaci pristroj na noc, pretoze prestava dychat. ale to striktne odmieta.... Uz tak zije cez 3 roky, nejak sme si zvykli 🤷🏼♀️ kazdy raz umrie, niekto skor. niekto neskor..... ci sa dozije 50 je vo hviezdach, ma 47.
vsak aj ty zijes so srdcom na 15-20% , ak si v klude , to iste pluca , mas kapacitu 5 litrov ale jeden nadych v klude je 0,5l . Mame obrovske rezervy a vdaka civilizacii ani nikdy nezistime co dokazeme . Takze kardiaci co to preziju tiez ale vyskakovat nemozu ani trosku ( kym ty skakat mozes kolko chces)
@martinmmartin Toto je co za teoria prosim ta? Srdce zdraveho cloveka v pokoji ide na 15-20%??? Ide na 60-70% pokial viem.
@iwesska Max tep ktory by si mohla normalne mat pri max behu je 190 ( resp ak je autorka mlada tak 220-vek) si to vyrataj z bpm v pokoji ( sportovci 30-40 normal 60-80)
Moja mama dostala kardiostimulátor
@stellarstar ako sa jej darí?
@zuwa78 ďakujem dobre, chodíme raz do roka na KO a všetko OK
@stellarstar mala problemy z pravou ci lavou stranou srdca?
@zuwa78 tak to už neviem 🙈
@stellarstar nevadi,ja len tak zo zvedavosti....moj otec ma problem z pravou stranou srdca.....a ze tam sa uz nic neda.....
Môj ujo žil niekoľko rokov so srdcom,ktoré pracovalo iba na 20- 30 %.Par rokov,nie veľa.Zomrel na zástavu srdca.