Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

8291
14. okt 2015

Pre arytmiu?

barbora286
autor
14. okt 2015

@8291 ano

8291
14. okt 2015

Tak to uzbude samotný výkon nie vyšetrenie a treba ho čoskoro absolvovať,predídeš zavažnejšim komplikaciam.samozrejme ze sa bojiš to je uplne normálne.cez slabinu sa zavadza pod rtg kontrolou kateter.samozrejme ze ti to umrtvia.kateter ide priamo do srdca a vyhlada sa miesto kt.sposobuje arytmie a laický povedané sa spáli.je to nepríjemne lebo keď sú uz v srdiečku tak pacienti pocituju chvenie a nepríjemný pocit.ale po zakroku sa majú výborne a budeš sa cítiť oveľa oveľa lepšie.dlzka vykonu zavisy od miesta poškodenia.zvládneš neboj.

majkuska
14. okt 2015

@barbora286 ja som bola so svojim ocom, keď už mal strojček, zvladol to v pohode. Ak sa ťa smiem aké maš pocity, ja tiež mam arytmiu, no bojim sa aj po lekároch chodiť. Čo všetko ti našli. Ak to nieje pre teba sukromne môžeš napísať, ak nie môžeš aj do spravy. Hlavne som si chcela porovnať tie stavy, ktoré mi tvrdia že sú psychikou. Obmedzuje ma to v normalnom živote. Ako pravdu ti poviem bojim sa lekárov, mám syndrom bieleho plašťa, ale ak by som vedela že mi to pomôže, tak tam idem hneď.

barbora286
autor
14. okt 2015

@8291 dakujem, viem ze musim, uz sa nemam ani naco vyhovarat,doteraz to bolo kojenie ale malu som musela odstavit kvoli zapalu trojklanneho nervu,ale citim ze musim lebo uz mi castejsie pulz vyskakuje na 100- 120 a aj rodina tlaci, viem je to z mojej strany nezodpovedne. vy sa s tym stretavate robite niekde v kardiolog. ustave?

8291
14. okt 2015

@majkuska.pokiaľ je arytmia zdiagnostikovana treba ju riešiť.niekedy stačia len lieky.príznaky pri arytmiach sa môžu líšiť,každá arytmia je iná.pokial nas len pocit, citiš sa zle treba vyhľadať kardiologa.arytmia je sviňa

8291
14. okt 2015

@barbora286 kardiologii nie ale za 12 rokov na jis som videla kadečo😁

barbora286
autor
14. okt 2015

@majkuska ahoj pred porodmi som to velmi neriesila, razsom to spominala obvodnejale tiez ze nevadi.preto som si myslela ze take busenie srdca a sem tam zvyseny pulz je normalny. az po prvom porode. busenie je vecer stale, niekedy je to az neprijemne take akoby mi chcelo vyskocit pulzy sem tam zvysene a po druhom porode-oba cisarske som im na stole skolabovala, pulzy 180, skoncila som na are. a stale je to busenie srdca, niekedy aj cez den, kedykolvek, rychlo sa zadycham a vtedy tiez strasne busi srdce. a ked pridutake zachvaty, zahmlenia, busenia a slabosti utekam zmeratpulz a po tbl. moja dg. supravertikularna tachykardia, AVNRT

majkuska
14. okt 2015

@8291 lieky som už brala, no nepomohli mi moc. Zaver lekára bol že psychika, netvrdim, že nemôže byť, lebo panikárim možno viac akoby bolo treba, ale ta panika sa mi spustila práve vďaka tym arytmiam. Kardiológa už nenavštevujem, chodila som do KE, kôli tomu a za každym som mala pocit, že som blbec, že je to normálne. že to máme každy, len ja to prehnane cítim. Tak som to zbalila, ale niekedy mam pocit, že sa moje stavy zhoršuju, potom je zas obdobie, keď trocha lepšie.

barbora286
autor
14. okt 2015

@8291 joj a ja som troska dufala ze budem mat take velke stastie ze som trafila sestricku ktora ma bude na odd drzat za ruku :D

majkuska
14. okt 2015

@barbora286 vidim, že aj ty si z BJ. Inač aj ja som mala pri sekcii tep na 180, museli mi ho znižiť liekmy, a ta arytmia mi začala pri druhom tehu. A mavaš aj extrasystoly? také ako keby preskoky? Ja to mávam, niekedy horši, niekedy "normalnejší" pocit. Ak sa ťa môžem opýtať, ku komu chodiš? Myslím kardio? A tie zadychávania bušenia a vysoký tep mávam aj ja, konkretne aj dnes doobeda ale ja vtedy siaham po magnezku a idem si ľahnuť

8291
14. okt 2015

Tak treba skúsiť iného kardiologa,nech sa k tomu nezávisle vyjadrí aj iný.je to o držku ked si vás pohadzuju ze vám nič nieje ale pokiaľ sa cítiš zle,tak by si sa nemala nechať odpinkať,ved v KE máte kardiocentrum,išla by som asi tou cestou.

8291
14. okt 2015

@barbora286 pokiaľ budeš potrebovať liečiť traviaci trakt,štitnu žlazu,hemoroidy,kŕčové žily a nedajbože transplantovať pečen😉😁,tak vybavim protekciu momentálne som MD.ale v BA😁

barbora286
autor
14. okt 2015

@majkuska tie nemam, bola som pri doc.mudr.branislav stancak vo vusch kosice, no nic so mnou nemohli robit lebo som kojila az teraz sa mam objednat. no ja som mala smolu, mne sa zacalo velmi tazko dychat az som sa nerozdychala a uz to islo. museli ma zaintubovat. ja beriem corvitol

barbora286
autor
14. okt 2015

@8291 no stitnu zlazu tiez mam a tu transplantaciu dufam ze nebudem potrebovat.aj ked nebudes pri mne tak ti dakujem za informacie. 🙂 dufam ze sa cim skor dokopem na ten zakrok

barbora286
autor
14. okt 2015

@majkuska jednu tvoju spravu co si pisala 8291 som prehliadla, ja by som tiez isla z inym. velakrat sa mi potvrdilo ze som urobila dobre ked som chcela viac nazorov na zdrav. problem.a tiez som sa stretla ze mudr povedala. co stresujete mamicka stacia kvapky od bolesti, naco ste poza moj chrbat isli ku krcnemu a ked som povedala ze mala ma zapal stredneho ucha, tak bola ticho. to je len jeden priklad.ty si pri kom bola v ke? urcite chod este niekam, ved vies ako sa citis. haleckeho si neskusala len tak pre nazor?

mianatalia87
1. dec 2015

Ja som bola na taky zakrok este v roku 2010 a mala som arytmie ze tep 200za minutu a posledna bola ze som to nemohla zastavitmaz na pohotovosti.Potom som uz nevahala a sla na zakrok do NUSCH v BA.celkobo to so vsetkym trvalo konkretne umna 1,5hod.robili to presne ako tu opisovali.Podla mna to nebolelo ale ja zvladam bolest dost dobre.Bolo to akurat neprijemne a ked ten kateter v srdci palil tie "zle"miesta tak som mala pocit akoby som mala na hrudi zapnutu zehlicku a pocit akoby ma vnutri stipalo.Nespala som pritom,jednej znamej tiez robili ablaciu a ona spala.tak je to asi individualne.Aspon som videla co sa deje okolo a super personal na sale,pokecali sme a dobre som to znasala.tak drzim prsty 🙂

majkuska
1. dec 2015

@barbora286 ako bola si uz?

barbora286
autor
1. dec 2015

@majkuska vo stvrtok idem a v piatok ma budu robit presne na barboru :(

barbora286
autor
1. dec 2015

@mianatalia87 len ja som strasny strachopud, a aj moj prah bolesti nie najlepsi. :( takze kombinacia uzasna. ja by som bola najradsej keby ma uspali aby som o nicom nevedela. uz len pri citani tvojho prispevku mi beha mraz po chrbte.dufam ze to zvladnem.

mianatalia87
1. dec 2015

barbora286 nechcela som ta vystrasit 🙂len som opisala ako to prebiehalo umna.pozitivne myslenie velmi pomaha,mam to vyskusane na vlastnej kozi 🙂 isla som tam v pphode,s pocitom ze lekari vedia co robia a vsetko bolo ok.Umna sa tusim ani neriesilo ci uspat alebo neuspat.Len som zbezne vedela ako to bude prebiehat a lekar sa ma aj pytal ze ideme na to?🙂haha..a ze mozem sledovat na rontgene co sa bo vnutri deje ale poviem ti akasi obrazovka vsetko nejake sive na nej a hybali sa tam tie katetre.Ja ako laik a nadsenec farebnejsich "veci" som z toho nic nemala 🙂 ale ako pisem vsetko mi presne hovorili co budu robit,ze ked bude boliet alebo nieco mam povedat.Urcite to vsetko dobre dopadne a ak ti to ma zlepsit zivot,urcite to stoji zato,dnes ro robia ako na beziacom pase.A opytaj sa teda ci mozes byt v celkovej anesteze ak ti je lepsie spat a nic nevediet 🙂A kam ides na ten zakrok ak smiem vediet?

barbora286
autor
1. dec 2015

ako ja sa snazim mysliet pozitivne ale strach je vacsi, viem ze bude lepsie, do kosic

tajka1986
1. dec 2015

@barbora286 neboj nic. Ja som bola v BB tiez na zakroku nie sice presne to co mas ty ale tiez mi miesto rezu umrtvili a dalo sa to v pohode zniest. Ak bude trosku neprijemne vydrzis a ak bude este boliet treba sa ozvat a este ti streknu" umrtvovak". Na sale bude urcite uvolnena atmoska a istotne pokecate 🙂 ja som sa vseliake vrci dozvedela o kadekom takze dom nemala ani cas mysliet na neprijemnosti. Po zakroku ti urcite daju aj nieco od bolesti a ak nie,kludne si pytaj. Ja se som si pytala kedze ani porod som nemala "natural" 🙂 a bola na odd.jedna mamina so mnou a tej mali robit presne tento zakrok co tebe,lenze dostala menzes tak ju preobjednali na iny termin kedze rozhodli ze zakrok sa nemoze urobit ked krvaca. Keby to bol nahodou aj tvoj pripad urcite im to oznam 🙂 drzim palce,v nedelu si doma ako nic

barbora286
autor
1. dec 2015

@tajka1986 dakujem za povzbudive slova,ja sa chystam v sobotu domov,mame mikulasa na namesti :D ale nie povedali mi ze v sobotu ma pustia ked bude vsetko ok. tie porodne bolesti poznam aj ja len z rozpravania.ale poznam bolest trojklanneho nervu a myslim ze to az tak boliet nebude. dufam ze aj moji budu taky zhovorcivy 🙂

mianatalia87
1. dec 2015

Tak ja som bola v ba cize netusim ako to bude v ke ale postupy su hadam rovnake alebo podobne a najviac sa dozviete ak sa opytate lekarov 🙂Tak drzim prsty a dajte potom vediet ako ste to zvladli 🙂

mianatalia87
1. dec 2015

Inak citam ze pani preobjednavali na iny termin kvoli menzesu.Ja som sa pchala citronmi v nadeji ze si cim skor vyvolam menzes.haha den pred nastupom do nemocky sa apuatili.ja som myslela ze umrem.vysetrenia predoperacne hotove uz som to chcela mat za sebou a povedali mi ze cez menzes sa to nerobi.nakoniec som tam volala .pytali sa ci pozuivam tampony.samozrejme pouzivam takze som dala tampon a v pohode.Takze ja som sla aj na cervenu haha 🙂 asi iny kraj iny mrav 🙂

barbora286
autor
1. dec 2015

@mianatalia87 ja som si to odkrutila minuly tyzden 🙂

majkuska
2. dec 2015

@barbora286 drzim palce uvidis dobre bude. Keby som si takto mohla pomoct tak hned idem.Ozvi sa potom

barbora286
autor
3. dec 2015

@majkuska no ja uz lezim a zajtra ma budu robit.dam vediet a dakujem

barbora286
autor
4. dec 2015

@majkuska tak uz to mam za sebou.srdce mam zdrave.problem bude asi stres a vycerpanost.aj ked ja to necitim ale organizmus ano.a dufam ze sa viac na ten stol nedostanem.mozno postrasim ale ja taku bolest este nezazila.kanylu davali od klucnej kosti a dalsie 3 zo slabin.