Spravili sa mi divné modriny

21. feb 2023

Spravili sa mi divne modriny na stehne , nebolia ma nikto mi stehno ani nestláčal ani nič. 🤔

floki1994
21. feb 2023

Popraskane cievky? Mozes mat problem s krvou ...treba ukazat lekarke a mozno porobit nejake detailnejsie odbery...mne sa toto robilo ked praskali cievky/zilky

januska12323
21. feb 2023

Nikde si sa nebuchla? Zdá sa mi to príliš pravidelné. Ak sa ti objavia aj inde bez buchnutia tak môže byť aj porucha zrážanlivosti.

moonlight1210
21. feb 2023

Napriklad leukemia, anemia, ale aj slabe zilove steny (a rozne ine choroby) sposobuju tento problem. Praskaju alebo len prepustaju krv mimo krvne rieciste.
Na oslabene zilove steny moze pomoct brat askorutin. Ale najprv by bolo dobre to vysetrit, nez si naordinujes liecbu.

reni1512
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
noemi155
21. feb 2023

Nič si nenasadzuj,daj si urobiť krvný obraz
Môžeš mat vysoké trombocyty a tým vznikajú modriny a keby nasadis ascorutin si len ublížiš
Takze radšej smer lekár
Môže to byt hoc čo,ale možno si sa nevedomky udrela a nič to neznamená
Každá modrina bolieť nemusí ale známena hoc čo…

heln
21. feb 2023

modriny byvaju aj pri problemoch s pecenou.
urcite si daj spravit krvny obraz a pecenove testy.

anjelicek26
21. feb 2023

Ako pise noemi - nic si nenasadzaj, kym si nedas zobrat krv. Vsetko hore popisane je moznost. Od obycajneho chybajuceho vitaminu C az po leukemiu. Treba lekara.

kiki68
21. feb 2023

Mna sa kamos internista na toto pytak pri kontrole, ze keby si take najdem, nech hned mazem na nove odbery. Takze pekne k lekarovi si myslim

tinulqa
21. feb 2023

@noemi155 eee na oke nie na nízke viem mam to mam vysoké a hemoska sama povedala ze keď sú nízke tak sú modriny

tinulqa
21. feb 2023

Skus ísť na odber krvi a všimni si ci nemáš nízke trombocidy

autor
21. feb 2023

Už to tento týždeň nestihnem lebo pracujem do konca týždňa a v utorok mám mať operáciu. Ma to na to nejaky vplyv? Poprípade uvidia to na výsledkoch z odberov z predoperacneho?

anavixy
21. feb 2023

Vystrenie hemokoagulacie je sucastou predoperacneho vysetrenia, takze ak by bol problem, uvidia to a ak by bol velky problem, uz by ste to vedeli 🙂 ak su modriny len na tomto jednom mieste, podla mna ich sposobilo nieco zvonku, ak by bola porucha zrazania tak asi by sa objavili hocikde kde sa lahsie buchnete alebo vas niekto chyti, skoci na vas pes, macka a tak… alebo uplne spontanne bez vonkajsej priciny ale nie na jednej kope 🙂 kazdopadne to spomente pri hospitalizacii

tinulqa
21. feb 2023

No MBA tak vrátil x interného dokt pre zlú krv po s lL ms NS hemosku

joannita
21. feb 2023

Mne sa robia modriny bez priciny na nohach, ja mam oslabene cievne steny a praskaju mi cievky.
Nemusi to byt njc vazne neboj.
Mne to pripada akokeby to bola jedna velka modrina, ktora sa pomaly straca? Nemoze byt?

bylinka25
21. feb 2023

Toto mám aj ja , lekár píše poškodenie ciev.
Ale zabehni k lekárovi, môže to byť aj iná príčina.
Mala som aj také čierne po celých nohách a rukách, bolo podozrenie na leukémiu, zobrali mi krv, našťastie len tie poškodené cievy zistili a priveľa železa.
Nesmela som nič , čo ho obsahuje, ani multivitamíny.