Spoznávate takéto štípance od hmyzu?

9. feb 2023

Dobry vecer,

cez vikend som bola v hoteli a hned po prvej noci som si vsimla na stehne malu svrbiacu vyrazku/stipanec - s cervenou bodkou v strede. Mala som dlhe pyzamo, do hotela chodievame roky a vsetko ok, bola som vystresovana z piatocnej cesty (chytila nas kalamita a takmer sme ani nedosli), prosto nevenovala som tomu pozornost.
Od nedele sme doma a nasla som
dalsich 5 svrbiacich vyrazok - na stehne takyto “trojuholnik”, na druhom lytku jednu a na lakti jednu.
Su male, primer aj so zacervenanim 3-5mm, jedna ma bodku v strede, ostatne nie, zda sa mi, ze zacinaju svrbiet postupne. Mozno som si ich doniesla uz z hotela a vsimla som si ich az teraz, pretoze svrbiet zacnu az ked sa ich dotknem, dovtedy o nich ani neviem.
Vsetko som pozrela, ale ziadny hmyz, ci krvave fliacky som nenasla.
Ak mate vlastnu skusenost, spoznavate povodcu tychto stipancov? Ta trojuholnikova je mozno taka viac specificka.
Poprosim len vlastne skusenosti, precitala som toho uz sama vela.
Dakujem
PS. Na jednej foto som pridala kontrast, aby ich bolo lepsie vidiet.

jeanne14
9. feb 2023

Mne to príde ako od ploštice …

eva64
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva64
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. feb 2023

@jeanne14 Podla fotiek to vyzera aj ako blcha, plostica.. preto som pisala, aby sa ozvali ludia, ktori maju realnu skusenost.

autor
10. feb 2023

@eva64 Je to 50 na 50, urcite nebudem nikoho volat, kym si nebudeme isti..

katie253
10. feb 2023

Toto vyzerá na blchy. Riešila som to pred dvomi mesiacmi asi. Na svrbenie pomáha zodac a potierať fenistilom. Vyrážky sú malé, môžu zo začiatku aj akokeby "zmiznúť", ale znova sa objavia a začínajú svrbieť. Popozerať koľko ich máš teraz. Ak ich zajtra budeš mať viac, tak si si doniesla blchy domov.
V prvom rade vystriekaj izby sprejom na lietajúci a lezúci hmyz. Všetky izby,nielen spálňu!
Treba vyprať všetky obliečky, periny (ak sa dajú prať), poťahy z matracov, záclony, závesy ak máš. Matrace daj von na mráz, ak máš tu možnosť. Vyčuchať koberce, áno aj tam kladú vajíčka. A manuálne, fyzicky umyť posteľ.

danna85
10. feb 2023

Mozu to byt i blchy, i plostice, ano... A mozem sa opytat, prosim, aj sukromne do spravy odpoved, planujeme ist o nejaky cas s partiou na Martinske hole, ideme tam na chatu (ktora vyzera vselijako), tak ci nahodou ste neboli tam, v teh casti... Dakujem

danna85
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. feb 2023

@danna85 Ahoj, nie, toto bolo az pod Tatrami. Ale je to 4 hviezdickovy hotel, tak ak som fakt nieco doneisla domov, clovek to moze doniest od hocikadial.

danna85
10. feb 2023

Dakujem za odpoved. Drzim palce, toto je moja nocna mora, takyto suvenir. Ak ste nic nenasli a stipu dalej, tak by som asi skusila pascu na plostice a ked sa nieco nedajboze chyti, riesit to s firmnou

autor
10. feb 2023

@katie253 Vdaka, presne to od rana robim, tak snad. Vy ste sa ich zbavili svojpomocne? A aj si realne nasla mrtve blchy? Ja zatial nic a prevraciam tu vsetko hore nohami.

autor
10. feb 2023

@danna85 Mne to veru ani nenapadlo. Chodime tam roky, ale chodime vela aj AirBnB a nikdy nic. 😵
A vdaka za tip na pascu, ani som nevedela, ze to existuje. Skusim aj to.

katie253
10. feb 2023

Áno, raz cez leto, to som 4 dní umývala a prala. Reálne som vtedy našla 4 blchy. Ale to kvôli tomu, že som neskoro zistila, že od čoho mám kusance. Vôbec som nevedela, že to sú blchy...
A teraz sme tiež mali jednu. Ja som ju aj našla v mojej posteli, lebo ma celú noc niečo šteklilo a o 5 ráno už som vyskočila z postele a našla štípance. Tak som hneď začala upratovať.
Veľmi pomáha ten sprej, kúpiš v Merkury Market alebo v obi. Aj v drogérii asi budú mať.
A aj sanytol má sprej originál na matrace na ploštice. Ja som ich tým vystriekala v lete.

kamila1983centrum
8. sep 2023

Prosím vás o radu mám problém s tým že má niečo stipe, nemám vyrážky iba také malé ako keby maličké hryzance červenej farby skôr ako bodky vedeli bi ste mi poradiť? Neak ma to nesvrbi ale pribúdajú mi po celom tele .