Spôsobuje zvýšená kyselina močová bolesti v nohách?

daniela2202
7. nov 2023

Má niekto osobnú skúsenosť s tým, že zvýšená kyselina močová spôsobuje veľké bolesti v nohách? Nie opuch, ale bolesť. Ďakujem

viestta
7. nov 2023

Bolesti su priznakom dny

kvietok2012
8. nov 2023

Urcite ano, hlavne pri členkoch

luxus10
8. nov 2023

aminokyselina L-arginin od biotech usa, a je po bolesti, rozklada kys. mocovu na prijatelnu formu pre vylucovanie oblickami... je po bolesti...

aurinia
9. nov 2023

@daniela2202 treba ísť na testy, zistia hladinu kys.mocovej....ak sa preukaze zvýšená hladina, treba si nastudovať niečo o purinoch ....v ktorých jedlách sa nachádzajú a tie jedla obmedzovať....prípadne vyradiť z jedálnička....na DNU pomáha zihlavovy čaj ....to je odskúšané

maryetta
9. nov 2023

Ano aj nohy. A mojej mame sa zapalia prsty na nohe.

luxus10
9. nov 2023

@maryetta ano aj u nas sa clenovi rodiny cez 70 r. zapalil palec na nohe, dal ten arginin, uz po prvom uziti ulava, pokracoval, za 3 dni nebolo opuch. nic, ani bolest...uzival preventivne dalej...

luxus10
9. nov 2023

@maryetta a z krv. testov mal potvrdenu vysoku kys. mocovu...

maryetta
9. nov 2023

@luxus10 ano mama to iste. I ked neviem ake ona lieky na to. Ale tiez hovorila ze hned potom je ulava.

luxus10
9. nov 2023

@maryetta avsak je rozdiel liek a obycajna aminokyselina v koncentrovanej forme....lieky vsak nevedu k vylieceniu, arginin ano----odstrani problem, nie potlaca pricinu...

stanulienkat
9. nov 2023

@maryetta Milurit?

daniela2202
autor
9. nov 2023

@luxus10 je to prosím potvrdené lekárom, či vlastnou skúsenosťou?

daniela2202
autor
9. nov 2023

@aurinia má hodnotu 420, interná povedala, že ona rieši liekom až nad 550..... ??? Má sa zamerať na správnu stravu .... ok.... ale tie bolesti nôh má neskutočné, v noci spí max. 2 hodiny, to je každý deň !

aurinia
10. nov 2023

@daniela2202 nechápem keď ma dnove záchvaty, prečo jej nedá liek....môj svokor to mal, dnu ma uz roky, tyzden pil Caj zo sypanej žihlavy a preslo mu to....musí dávať veľký pozor na stravu, môj otec ma tiež dnu, 10rokov je vegetarián kôli tomu, a nemá problémy....skusal to tiež na začiatku s čajmi, ale keďže vie aké sú to bolesti, vyhýba sa tym jedlám ktoré nesmie. Nesmú sa ani vyvary z mäsa. Treba si to nastudovať, myslím ze v pive a v kvase je este veľa purinov. Skúste to s tou žihlavou.

aurinia
10. nov 2023

@daniela2202 nech sa sťažuje svojmu obvodnému, možno jej dočasne pomôže. Rady lekára však treba dodržovať, tiež máme v rodine jeden prípad. Doktor povedal: o vašom zdraví sa budeme baviť keď budete o 20kg lahšia, myslel to v dobrom.... Išlo o bolesti kĺbov, nemôže sa človek vyžrat na 120kg a pytat si liek od bolesti kĺbov....

daniela2202
autor
10. nov 2023

@aurinia jemu nikto nepotvrdil na papieri, že má dnu, proste len krv ukázala zvýšené hodnoty kys. moč., tým sa vôbec nezaoberajú. Má za sebou reumatológiu, ortopédiu, imunológa, cievne, nikto mu nevie povedať, prečo má potom neuveriteľné bolesti v nohách . Má operovaný žlčník, stravuje sa striedmo, aj tak ho stále nadúva a je mu ťažko po všetkom, kolená má artrózu, berie condrosulf. Je neskutočne unavený po prebdenej noci a tých bolestiach nôh. Ideme ešte k neurológovi. Ja už neviem fakt kam, tí doktori to majú na " háku "

luxus10
10. nov 2023

@daniela2202 kedysi davno to mala firma teraz calivita -predtym california fitness-pisane v pribalovych letakoch-zaujalo ma to, vyskusali sme a roky funguje na viacerych clenoch rodiny...toto vyskumali americki lekari, nasi lbezni lekari ti to isto nepovedia, lebo ich aminokyseliny velmi nezaujimaju...ale sem tam stretnes lekara, ktory sa zaujima, a vie aj davkovanie tejto znacky na konkretne problemy...a funguju...ja som vyrobky tejto firmy vyskusala prave po rozpravani mojej kamaratky, ktorej lekarka odporucila produkt tejto firmy, pri rieseni problemu v jej tehu, s presnym davkovanim, a uspesne, preto ma to zaujalo...