Spôsobuje cysta na vaječníku bolesť?

23. máj 2020

Ahojte,prosím môže cysta na pravom vaječníku spôsobovať bolesť? Alebo cysta neboli? Bolesť ako pri ms a prechádza to až do krížov.

elisa1910
23. máj 2020

Niekomu ano niekomu nie ja som mala cystu rok a pol a nesposobovala mi žiadne bolesti ale aj tak musela ist von

ivettbalint
23. máj 2020

moze aj nemusi, ale moze to byt aj ovulacia

00ivi00
23. máj 2020

Ja som mala cystu a veru že bolela 👌🏻

mmoonna
23. máj 2020

Ja som mala cystu a hrozne bolesti krížov

autor
23. máj 2020

@elisa1910
@ivettbalint
@00ivi00 práve že som veľa čítala o takych,že ani nevedeli,že majú. Ja som išla k dr že mám menštruacne bolesti na pravej strane mimo ms. Až do krížov mi to ide. Našla také akoby dve ložiská na Tom pravom vaječníku. Vravela,že môžu to byť endometriózne. Vzala mi krv a že výsledky sú v poriadku a potom mi zase o mesiac robila sono a povedala,že už tam nič nie je. Ale ja mávam stále tie bolesti. Brali aj vám krv baby a bola v poriadku a aj napriek tomu ste cystu mali?
@mmoonna áno aj mne až do krížov to ide. Ja som presvedčena že tam niečo musím mať.

00ivi00
23. máj 2020

Krv mi nebrali pokiaľ si pamätám, ale s istotou to tvrdiť nemôžem. Ale cysty boli u mňa vždy vidieť sonom. Mala som ich niekoľko krát, aj malé, aj veľkú
A nemôže to byť že by si mala niečo s obličkami? Myslím si že na gynde by ti sonom určite videli cystu

ivettbalint
23. máj 2020

ani mne nebrali krv, len sono..ja som bola uplne bez bolesti a to mala 4cm a ked ju o tyzdne vyberali uz mala 5 cm

ivettbalint
23. máj 2020

paradoxne, ked mi ju vybrali (spolu s vajecnikom-ina situacia) citim bolest ale len ked mam ovulaciu

autor
23. máj 2020

@00ivi00 veď ona na prvom videla aj ja som to videla boli to dve také akoby kolieska male, preto povedala že vyzerá to ako endo ložiská. Brala krv,že krv je ok. A že pozrie to zase sonom a to už len tak prebehla a že uz to je čiste. Bola som aj na sono obličiek tam bolo všetko v poriadku. Aj sono brušnej dutiny bolo ok. Mala som ísť na magnetickú krížov ale zostala som tehu som 13tt a mávam stále tie bolesti. Povedala,že v tehu sa naťahuje maternica že bolesti sú normálne.

autor
23. máj 2020

@00ivi00 a ty si mala aké bolesti?

00ivi00
23. máj 2020

Jaj no tak to už teraz nerieš veru keď si tehotná. Tak ja som mala silné bolesti ale do krížov mi to nevyrážalo, bolelo ma to zpredu. Keď som mala obličkovy záchvat tak mi to vyrážalo do krížov

autor
23. máj 2020

@00ivi00 veď práve že teraz už nič neporiesim 😢 bábo prišlo nečakane. Och dúfam že bude všetko v poriadku 😕

00ivi00
23. máj 2020

Tak ja som mala problémy s krčkom. Počas liečby som otehotnela, tehotenstvo bolo v poriadku a teraz po pôrode mám dokonca krčok v lepšom stave! 😉

tayluska
23. máj 2020

Mne zistili na zaciatku tehu cystu a 3 mesiace po porode mi ju museli laparoskopicky vybrat. Bolesti som mala velke 😔

janaakt
23. máj 2020

Ja som isla v januari k lekarke kvoli tomu ze som 1 mesiac mala 18dnovy cyklus. Tusila som, ze nieco nebude dobre. Samozrejme, nasla 5cm cystu. Dovtedy som o nej nevedela, ale ako mi prehmatavala brucho a robila usg tak sa asi cysta pohla a potom som ju asi 2 dni citila. O mesiac na kontrole bola o 2cm mensia, tak sme jej dali cas dalsie 3 mesiace. Teraz som bola zas na kontrole aj s odberom krvi. Cysta stale je, no nakolko sa vysledky nezhorsuju tak jej davame dalsie 3 mesiace na rozmyslenie si, ci sa chce vstrebat. A opat ten isty scenar, po kontrole som zas citila miernu bolest v tej oblasti, no teraz nastastie zas o nej ani neviem. Cize moze a nemusi boliet. Zalezi asi ako je ulozena. Ale ak mas bolesti ako pri ms, nemyslim si, ze to bude cysta, ale ktovie.

autor
23. máj 2020

@tayluska prosím ťa a aké to boli bolesti? Mňa niekedy bolí aj na dotyk ten vaječník,keď si tak zatlačím.

@janaakt no vaječník má akoby pichá a tie kríže bolia ako pri ms. Aj to ale nie stále v kuse. Niekedy hej, inokedy nie. 🤷