Spôsobilosť na prácu v noci - vyšetrenia

bennn
26. apr 2024

na zdravotný preukaz je mi to jasné, na toto potvrdenie sa robí čo ?

rozculena
26. apr 2024

mne nerobili žiadne vyšetrenia,doktor sa ani nepozrel na mňa,ani do karty,buchol pečiatku a vybavené.Až keď som ho upozornila,že od odborného lekára mám zákaz nočnej práce,tak vyškrtol príslušnú kolonku....

bennn
autor
26. apr 2024

@tundra no nie som tam registrovany... takže mi to neukazuje :D

tundra
26. apr 2024

@bennn prepac,prisiel som na to,hladam konkretnu vyhlasku,len teda je tam toho dost.Ja pracujem nocne,ale nie na Slovensku,takze moja skusenost je ti nanic.

janai1
26. apr 2024

@bennn nerobil mi žiadne vyšetrenia. Spýtal sa či to zvladnem a dal pečiatku. Ja ale nemám žiadne ochorenia.

doriiis
26. apr 2024

@bennn ...určite EKG.Nocne nemôžu robiť ľudia s chorým srdcom,po infarkte,mŕtvici,cukrovkári,tehotné ženy.

bennn
autor
26. apr 2024

@doriiis cholesterol sa rata jak chore srdce?

doriiis
26. apr 2024

@bennn ....no tak to neviem.🤷🏻‍♀️

kristiii
26. apr 2024

@bennn nie, to by nemohla robiť nočné väčšina Slovákov. U nás robia kvôli nočným EKG.

egonsk
26. apr 2024

@bennn zalezi niekedy ako vzdelaneho mas lekara a ci si dokaze predstavit co ta praca obnasa a spravne zhodnotit stav. Ja mam koli chrbtici zakazane dvihat tazke predmety a ked som siel robi admina, tak som lekarke povedal, ze nech mi napise, ze nemozem dvihat tazke - cumela nechapavo na mna, ze ved asi budem v kancli sediet iba podla nej. Tak som jej povedal, ze server vazi bezne od 25kg viac - ajtak nechapala a nenapisala mi nic. Tak som na to upozornil v praci priamo (nastastie chapali a kceptovali). Dalsi krat som bol po operacii a mal som zakazane dlhsie sediet, tiez som ju upozornil, nech tam napise, ze nesmiem sediet viac ako 4 hodiny alebo nieco take aspon... zasa nenapisala, takze som na to znovu upozornil osobne v praci (tiez akceptovali).
A este par zazitkou by som vedel s mojou super sikovnou vseobecnou lekarkou vedel napisat, ale to je uz skoda reci - je mlada, neskusena (radca na telefone a google su jej pomocnici) a chyby si nepripusta.

cukroska
26. apr 2024

@bennn Kde ako sa robia prehliadky. Ak robiť chcete a viac menej na vlastné riziko tak nie vždy všetko treba priznať. Niektorí zmluvný lekári urobia aj riadnu prehliadku. Od tlaku,krv ak nemáte prehliadku u svojho obvodného a aktuálne krvné výsledky,EKG, pozrú nohy ,skontrolujú uzliny,dýchanie. Ale sú aj taký čo nič. Dajú pečiatku a je to vybavené.

cukroska
26. apr 2024

@doriiis to je pravda. Jedine na vlastné riziko a väčšina tak vo firmách robí.

doriiis
26. apr 2024

@cukroska ...ako kde.U nas napríklad také,že na vlastnú zodpovednosť neexistuje,nakoľko máme firemného lekára a povinné lekárske prehliadky

andrejka1974
26. apr 2024

@bennn nie cholesterol vyšší nie je choroba a nočné pokiaľ to zvládať robiť môžeš lekár nijaké špeciálne vyšetrenie nerobi

bennn
autor
26. apr 2024

@egonsk Buď rád, že ju tam máš. Možno tam bude ešte aj keď ju budeš potrebovať na staré kolená.

cukroska
29. apr 2024

@doriiis áno aj u nás. Ale bohužiaľ tak to je niekde. My máme dvoch zmluvných lekárov. Jeden všetko urobí,ale nik by nepriznal ak mu ak niečo je a druhý len podpíše .