Spôsobil vám Magnosolv hnačku?

ajkaaaa
14. nov 2021

Prosím mate skúsenosť, že vám Magnosolv spôsobil hnačku? Ak áno, koľko trvalo, kým sa vám upravila stolica po vysadení?

nevenka
14. nov 2021

@ajkaaaa ja si dam napriklad vecer a potom som si dala rano, tak doobeda ma 2x prehnalo a potom uz nic. Ale to som si dala takto jednorazovo a potom uz nie, lebo som potrebovala ist von a nemohla som riskovat, ze sa po...🙄. Este to otestujem. Viem, ze by sa nemalo s mliecnym jedlom, to aom dodrzala. A mozno nie tak celkom nalacno? Neviem.

barbie1981
14. nov 2021

@ajkaaaa koľko toho berieš? Ja som mala ten istý problém a znížila som si dávky na polovicu a už to bolo ok

ivca82
14. nov 2021

@ajkaaaa beriem ho vecer, rano letim na zachod 1 max 2 krat,no nie vzdy. Mozno zalezi aj od toho, co som vecer jedla.

ajkaaaa
autor
14. nov 2021

@barbie1981 1 sáčok denne. Prvý deň ok, druhý deň ma strasne dulo, včera tretí deň už riedka stolica a dutie, ja som to ešte zapijala magneziou minerálkou.. 🤦‍♀️ každý deň. Dnes som si už nedala, ale ráno som mala riedku stolicu znova, stále citim take skrkanie v črevách. Tak dúfam, že sa to upraví ..

barbie1981
14. nov 2021

@ajkaaaa tak 1 sáčok je dosť málo, ja som brala 3 ale dávala som si polovičné dávky, skús prejsť na iné magnezium, berieš to v tehotenstve?

ajkaaaa
autor
14. nov 2021

@barbie1981 nie, lekár mi predpísal.. prejdem na magnerot alebo iné magnézium. Vdaka

ajkaaaa
autor
14. nov 2021

@ivca82 prosím ty berieš večer jeden sáčok?

ajkaaaa
autor
14. nov 2021

@nevenka je pravda ze keď som ho užila prvýkrát až poobede, bolo to ok. Dva dni dozadu som doobeda, takmer nalačno a už to bol problém...

lilly2303
14. nov 2021

@ajkaaaa ja som brala ráno jeden sáčok, aj mňa zvyklo sem tam po ňom prehnat keď som nestíhala a rýchlo som to vypila. Mne lekár odporučil že sa to má piť aj hodinu po malých duskoch aby neprehanalo.

ivca82
14. nov 2021

@ajkaaaa ano, vecer 1 sacok

ajkaaaa
autor
14. nov 2021

@lilly2303 môže byt... ja tiež v rýchlosti naraz. A ešte som ho rozriedila v magnezii. Čiže určite zmeniť minerálku, lebo som zvyknem vyše fľaše vypiť denne.

lilly2303
14. nov 2021

@ajkaaaa no asi to bude tým, ono samo o sebe je dosť silné magnézium, ja som ho dostala niekedy okolo 20 tt kvôli tomu že som mala tvrdnutie a bolesti podbruska. V 29 tt mi doktor zmenil na to klasické bielo modré lebo som sa začala otvárať. S tým som vydržala do 39+4 🙂

lorin29
14. nov 2021

@ajkaaaa je jedno ci užíva človek 1 alebo viac sáčkov pretože po magnosolve býva hnacka🙂
Namiesto toho je lepši magnerot😉z toho nepreháňa užívala som aj 6 tabliet denne v tehu a nic

ajkaaaa
autor
14. nov 2021

@lorin29 ano. Predtým som užívala tak isto magnerot aj 3 denne a úplne pohoda. Toto mi odporučil lekár ale som si pekne akurát čreva rozhadzala. Vraciam sa k magnerotu.

hanelka1
14. nov 2021

Magnézium vo všeobecnosti spôsobuje riedku stolicu, hlavne vyššie dávky ale telo si časom vie zvyknúť.

ajka0207
14. nov 2021

@ajkaaaa akurát že tri magneroty je asi ako tretina sáčku magnosolvu, takze treba skonzultovat s doktorom že aké veľké dávky magnezka potrebuješ. Mne pomohlo to nepit naraz, ale popíjať, a teda ja to pijem lebo užívať 8 tabletiek denne mi bolo celkom nepríjemné.

simonka2000
15. nov 2021

@ajkaaaa mňa prehnalo iba ak som vypila celý sačok naraz. Od kedy pijem len polovicu tak je to ok 🙂.

marca12
15. nov 2021

@ajkaaaa ano,prehanalo ma. Davam si uz iba pol vrecka a pomohlo,hnacky uz nemavam.

michaela329
5. nov 2023

Preháňa z vyšších dávok nagnezia naraz. Pri tabletkách to nebýva taký "nášup" - ale je ich treba hodne. Mne je magnosolv pohodlnejší, beriem ho roky kvôli prolapsu a mala som ho aj v tehotenstve.