Špinenie počas dojčenia

lejuska412
1. máj 2016

Ahojte maminy,chcem sa spytat ci mate take skusenosti,ze ste pocas dojcenia spinili, ja som 3,5 mesiaca od porodu a krvacala som 9 tyzdnov a potom mavam len take.jednodnove spinenie alebo spinenie co trva par dni. Mate s tym prosim vas skusenosti?

laura1804
1. máj 2016

Bola si na kontrolu po sestonedeli? Pri dojceni sa stahuje maternica, preto ak tam zostali nejake necistoty po porode,mozes spinit, ale to treba riesit. Ak bolo na kontrole vsetko ok, moze to byt aj rozbiehajuca sa menstruacia.

lejuska412
autor
1. máj 2016

@laura1804 ano bola som na kontrole a vsetko ok, robil mi uz rovno aj preventivku. Ja stale dojcim a hovori sa ze pri dojceni menzes nie je ale je to individualne. No a to spinenie je v cudnych intervaloch , minuly tyzden jeden den a tento tyzden dnes uz treti den ale je to velmi slabucke spinenie tak 1 vlozka na den. Tak neviem ci je to tym ze by sa mi rozbiehala menstruacia.

laura1804
1. máj 2016

Tak to neviem, ale ja som po 8 tyzd. zacala tiez spinit a na10 ty som dostala mrchu...a to tiez kojim, dokonca uz rok a mam mrchu pravidelne...

evittam
1. máj 2016

@lejuska412 Ako si správne napísala - to sa naozaj len hovorí, že nie je menzes pri dojčení - niektorá žena nemá, niektorá má. Je to taká istá "JPP" ako aj to, že ak dojčíš nemôžeš otehotnieť. 😉 😀
Súhlasím s @laura1804

katulienkax
1. máj 2016

To moze byt kľudne hormonálna záležitosť ze nemáš správne hladiny hormónov a sliznica nedrží. Nieco podobne býva aj pri antikoncepcii ze ti nesadne a špiníš. Mne tak jedna nesadla a splnila som tri mesiace , musela som zmeniť. Doktor to vysvetľuje tak ze mi nesadli tie dávky hormónov. No a po pôrode este telo nie je hormonálne v poriadku tak to moze byt aj tým. Ale samozrejme bolo by vhodne aj Sono urobiť ci je naozaj maternica OK.

lejuska412
autor
1. máj 2016

@katulienkax bola som u lekara pred dvoma tyzdnami, robil mi sono a povedal, ze vsetko ok. Tak neviem. Ale rozmyslam, po porode som 4 tyzdne krvacala a potom som mala par dni pauzu tak sme mali s partnerom sex a po sexe som znovu zacala krvacat. A krvacala som do 9tyzdna od porodu a potom az minuly tyzden sa mi objavilo to spinenie a teraz dva dni ho mam. Ale ako si pisala moze to byt aj hormonmi.

katulienkax
1. máj 2016

Neberies náhodou antiku vhodnú pri dojčení? Ta to tiez moze spôsobovať ja som ju kvôli tomu nemohla brat lebo som stále spinila

lejuska412
autor
1. máj 2016

@katulienkax nie zatial neberiem ziadnu antikoncepciu

laurinka239
1. máj 2016

@lejuska412 a nemozes byt tehu?

lejuska412
autor
1. máj 2016

@laurinka239 nie robila som si 2x test a negativny aj na sone som bola pred 2 tyzdnami lekar by to tam videl ☺

laurinka239
1. máj 2016

@lejuska412 lebo aj ja som to mala a mam pocit,ze som tehu :D 🙂

lejuska412
autor
1. máj 2016

@laurinka239 test si si robila? Tak gratulujem ☺

sue
1. máj 2016

Kocky s tymto nie je sranda 😐 treba ist na vysetrenia a riesit preco spinite alebo krvacate...v mojom rodisku cca dva tyzdne dozadu zomrela mamina 1,5r.dietatka na rakovinu krcka maternice 😔 v tehu vsjo ok...po porode krvacala a spinila slabunko - na atriedacku... dvakrat ju odbili, ze sak sa cisti...na 3x vzali ster a uz to bola rakovina 😔 (necely rok po porode)...operacia, chemo...a uz bolo neskoro...styri mesiace od diagnostiky bola mrtva 😔

zuz02
1. máj 2016

Ja som sa tiez po porode cistila zhruba mesiac. Potom par dni pauza. Potom zase slabe spinenie 1-2 dni, pauza par dni a zase a potom to preslo do normalneho menzesu. To bolo zhruba dva mesiace po porode. Odvtedy mam menzes mesacne. A to som plne kojila a kojim stale podla zasad ako sa uvadzaju. Takze ani caste dojcenie denne a nocne, spanie dcery so mnou v posteli a pod.nemalo vplyv na to, ze by som mala od menzesu pauzu. A zdravotne som ok. Aj podla gynekologa. Takze u mna to spinenie po sestonedeli bola taka "priprava" na menzes.

lejuska412
autor
1. máj 2016

@sue to je strasne. 😦A to krvacala cele to obdobie na striedacku od porodu az kym jej to nezistili?

barboritta
2. máj 2016

@sue ja mam s tymto problem nekonecny. Po porode som skoro osem mesiacov a na striedacku krvacam a spinim stale. Moj gyndos ze vraj je to ok a nechcel mi urobit ani blby ultrazvuk. Uz ma brucho boli. Teraz cakam este tyzden na noveho lekara tak som zvedava ci je to take normalne...

sue
2. máj 2016

@barboritta veľmi držím palce. Určite nie je normálne 8.mesiacov krvácať a špiniť. Niekde problém byť musí. Vôbec to nemusí byť rakovina, možno hormóny alebo kadečo in, ale normálne to nie je...

lejuska412
autor
2. máj 2016

@barboritta a aj kojis ci nie?

barboritta
3. máj 2016

@lejuska412 kojim, poctivo. Nedokrmujem um ani nic

apip42
5. feb 2020

@barboritta
@lejuska412 baby prosim ako vam to dopadlo? Momentalne riesim nieco podobne, som 4 mesiace po porode

barboritta
8. feb 2020

@apip42 no nakoniec to bola obrovska cysta,ale sama ako zazrakom zmizla.potom to bolo trosku lepsie ale prestalo to az po skonceni dojcenia.teraz mam dalsie dieta a problemy nemam.ale vraj za to mohli hormony,lebo som aj lieky brala

apip42
9. feb 2020

@barboritta fuha,, tak to radsej asi skocim k dr.s tym,, dakujem