Ahojte,
Žiadam o radu, skúsenosti.
Mamina má odkázanosť 6.stupňa s psychickymi chorobami za rok je druhy krat v nemocnici, stav sa jej zhoršuje mala dostavať elektrošoky ale odmietla a ako nahradu liečby jej dali špecializované zariadenie - dali ju do 6. stupňa, doma by byť nemala lebo nemá sa o ňu kto postarať a sama by nemala byť.. a ja už som zufala od augusta hladám zariadenie a našla som jedno jediné za 890€ kde majú ihneď volné miesto ešte k tomu 350km od nás, nešla som do toho je to strašne vela penazí, je to najdrahšie čo som našla a ešte k tomu to je aj daleko čo by mi až tak nevadilo v prípade núdze by bolo fajn, no 900€ mi príde strašná pálka keď okolo 500€ idú čo by sa dalo to by som mame musela prispieť okolo 100€ čo by sa dalo…
Nemáte náhodou niekto skúsenosti, alebo informácie kde by sa našlo pre maminu volne miesto s rozumným doplatkom? Mamina je z okolia Galanty a snažila som sa v okoli obvolať všetko no márne.. čakačky sú neskutočne plné,
Za každú radu či pomoc budem vďačná.
Ak aj neviete o volnom mieste, ale máte nieaké skúsenosti či rady budem rada ak ich somnou zdielate. Ďakujem.
Pozri Rohovce pri Šamoríne, ako sa to zariadenie volá neviem.
daj ju dočasne do súkromného a hneď daj žiadosť do mestského alebo krajského - a nedaj sa odbiť, že iba do jedného sa dá dať - niekde nepotrebujú originál rozhodnutia a stačí im majlom ...
a cena 890 za dlhý mesiac pri 6-ke nie je nijak ustrelená, také sú ceny bohužiaľ ...
a ty opatrovať si netrúfaš ? je za to 600 eur alebo 3 mesačná OCR , ta je že vraj slušne platená ak si pracujúca
skús Dobrý pastier Sučany okr. martin
Hurbanovo Magnolia volaj hned zajtra, aspon zo zaciatku kym najdes blizsie, je to k tebe sice cca 80km ale maju zvysene kapacity - babka mi sice pred mesiacom zomrela, ale mala 83 rokov a bola tam 2,5 roka, platila tesne nad 500€. Ak chces info, kludne mi napus. 6.stupen odkazanosti je ten najvyssi vsak? Babka mala tak isto
@katkaseiner ja tam vidím čakačku 2 roky v tej magnolii ...
@danney1 podaj si ziadost do Krizovan, tam sa sem-tam uvolnuje a plati sa nejakych 600€, je to statne zariadenie. Mozes skusit este Dom seniorov Šelpice, cena bude asi velmi podobna tej tvojej, volne miesto budu mat ale urcite
@biba_18 kde to vidis? volaj tam, fakt navysovali kapacitu
@katkaseiner v zoznamoch čakateľov ...
@biba_18 nechce sa mi verit, za telefonat vsak nič nedáš, je to na tebe. Viem ze aj z maminej roboty tam prekladali nejakych pribuznych na zaklade nasej dobrej skusenosti a konali okamzite a bolo to tento rok. Vsetko zavisi od oddelenia - maju tam totiz aj takych co chodia aj von (nakup, prechadzka mimo zariadenia), dalsi maju obmedzeny pohyb len v ramci zadneho dvora a 6.stupen len zadny dvor s doprovodom.
@katkaseiner volať tam bude autorka ...
@danney1 ahoj, senior care v Galante si neskúšala? Ale áno, je pravda, že tam sú tie ceny trošku vyššie.