Špecializované zariadenie

danney1
28. nov 2024

Ahojte,
Žiadam o radu, skúsenosti.
Mamina má odkázanosť 6.stupňa s psychickymi chorobami za rok je druhy krat v nemocnici, stav sa jej zhoršuje mala dostavať elektrošoky ale odmietla a ako nahradu liečby jej dali špecializované zariadenie - dali ju do 6. stupňa, doma by byť nemala lebo nemá sa o ňu kto postarať a sama by nemala byť.. a ja už som zufala od augusta hladám zariadenie a našla som jedno jediné za 890€ kde majú ihneď volné miesto ešte k tomu 350km od nás, nešla som do toho je to strašne vela penazí, je to najdrahšie čo som našla a ešte k tomu to je aj daleko čo by mi až tak nevadilo v prípade núdze by bolo fajn, no 900€ mi príde strašná pálka keď okolo 500€ idú čo by sa dalo to by som mame musela prispieť okolo 100€ čo by sa dalo…
Nemáte náhodou niekto skúsenosti, alebo informácie kde by sa našlo pre maminu volne miesto s rozumným doplatkom? Mamina je z okolia Galanty a snažila som sa v okoli obvolať všetko no márne.. čakačky sú neskutočne plné,
Za každú radu či pomoc budem vďačná.
Ak aj neviete o volnom mieste, ale máte nieaké skúsenosti či rady budem rada ak ich somnou zdielate. Ďakujem.

fajnova
28. nov 2024

@danney1 ahoj, senior care v Galante si neskúšala? Ale áno, je pravda, že tam sú tie ceny trošku vyššie.

melanta
28. nov 2024

Pozri Rohovce pri Šamoríne, ako sa to zariadenie volá neviem.

biba_18
28. nov 2024

daj ju dočasne do súkromného a hneď daj žiadosť do mestského alebo krajského - a nedaj sa odbiť, že iba do jedného sa dá dať - niekde nepotrebujú originál rozhodnutia a stačí im majlom ...

biba_18
28. nov 2024

a cena 890 za dlhý mesiac pri 6-ke nie je nijak ustrelená, také sú ceny bohužiaľ ...

ingridpisarova
28. nov 2024

a ty opatrovať si netrúfaš ? je za to 600 eur alebo 3 mesačná OCR , ta je že vraj slušne platená ak si pracujúca

deti95060810
28. nov 2024

skús Dobrý pastier Sučany okr. martin

katkaseiner
28. nov 2024

Hurbanovo Magnolia volaj hned zajtra, aspon zo zaciatku kym najdes blizsie, je to k tebe sice cca 80km ale maju zvysene kapacity - babka mi sice pred mesiacom zomrela, ale mala 83 rokov a bola tam 2,5 roka, platila tesne nad 500€. Ak chces info, kludne mi napus. 6.stupen odkazanosti je ten najvyssi vsak? Babka mala tak isto

biba_18
28. nov 2024

@katkaseiner ja tam vidím čakačku 2 roky v tej magnolii ...

veronika_sk000
28. nov 2024

@danney1 podaj si ziadost do Krizovan, tam sa sem-tam uvolnuje a plati sa nejakych 600€, je to statne zariadenie. Mozes skusit este Dom seniorov Šelpice, cena bude asi velmi podobna tej tvojej, volne miesto budu mat ale urcite

katkaseiner
28. nov 2024

@biba_18 kde to vidis? volaj tam, fakt navysovali kapacitu

biba_18
28. nov 2024

@katkaseiner v zoznamoch čakateľov ...

katkaseiner
28. nov 2024

@biba_18 nechce sa mi verit, za telefonat vsak nič nedáš, je to na tebe. Viem ze aj z maminej roboty tam prekladali nejakych pribuznych na zaklade nasej dobrej skusenosti a konali okamzite a bolo to tento rok. Vsetko zavisi od oddelenia - maju tam totiz aj takych co chodia aj von (nakup, prechadzka mimo zariadenia), dalsi maju obmedzeny pohyb len v ramci zadneho dvora a 6.stupen len zadny dvor s doprovodom.

biba_18
28. nov 2024

@katkaseiner volať tam bude autorka ...