Spánkové paralýzy

29. apr 2023

Dobrý deň nevedela som kam to zaradiť tak píšem sem
Mávate to niekto? Nedá sa toho nijak zbaviť? Mávam také že sa zobudím na to že počujem zvuky reč cudzie kroky dýchanie a mne sa nedá pohnúť ani dýchať nič 😑 ide mi to už naozaj na nervy je to nepríjemné..chlap mi neverí že niečo také mám a myslí si že si vymýšľam

anicka182
29. apr 2023

Prestali vtedy ked som si o tom vela precitala a prestala som zaspavat so strachom, ze co ak sa to znova stane v noci.

patihinn
29. apr 2023

Mne osobne pomohli spánkové meditácie pred zaspávaním. Viem, že to nie je pre každého, ale zúfalé situácie volajú zúfalé riešenia. Odvtedy som nemala ani jednu.

dadis
29. apr 2023

za mna nespat na chrbte

gabrm
29. apr 2023

Koľko to trvá a čo bolo toho spúšťačom? Nie si len veľa unavená? Príčina môže byť aj to,že myseľ sa prebudí, ale telo sa nemôže zobudiť.
Skúsiť viac oddychovať a relaxovať.

alex49
29. apr 2023

Ja som mala za život asi dve a v oboch prípadoch som spala na chrbte. Odvtedy na chrbte nespím a paralyzu som nemala.

martinmmartin
29. apr 2023

paralyza je nutna a prirodzena inak by si si pri kazdom sne ruky a nohy dolamala. Otazka je preco sa vobec budis v tej faze- dychanie mas ok? Spankove apnoe by to mohlo sposobovat

zefyra
29. apr 2023

Ja to mávam pravidelne keď som cez deň v strese.

simona20201309
29. apr 2023

U mňa bolo spustacom únava a stres, spanie na chrbte a zaspavanie s plným bruchom. Vynechaj večeru, nespi na chrbte a bude dobre.
Spankova paralyza patrí k najdesivejsim nočným moram, takže som šťastná, že mám pokoj. Tiež to prestalo keď som o tom veľa zacala citat. Zároveň som aj odišla od muža a z domu, v ktorom som nebola šťastná. Neviem, či to malo súvis. Skôr to plne brucho 😀

autor
29. apr 2023

@simona20201309 Nespím na chrbte ani nejem a aj tak ich mám

simona20201309
29. apr 2023

Prílišná únava? Alkohol? Stresy?

positivvibe
29. apr 2023

Ja od detstva pravidelne väčšinou keď prežívam ťažšie obdobie, som v strese, prepracovaná a pod. Dlhodobo som si myslela že keď nebudem spať na chrbte bude to ok no mala som paralalyzu aj ked som spala na bruchu... Za mňa pomáha hudba na spanie vždy si púšťam pred spaním niečo na uvoľnenie je ich na youtube kopa.. Neponocovat, snažiť sa o pravidelný spánok vo vyvetranej miestnosti fajn pred spaním je nejaký čaj napr. levanduľa

nikha2809
29. apr 2023

Pravidelne som to mávala, keď som si s dcérou zdriemla cez deň.Vzdy sa mi to stalo len cez deň, najprv mi akoby cinkal zvonček v hlave postupne, potom zvonil neprestajne a už to začalo....prestala som spávať cez deň aj keď mi dieťa celé noci nespí, už si radšej nelahnem.V noci sa mi to nikdy nestalo

autor
29. apr 2023

@nikha2809 no ja robím aj nočné takže spánok cez deň musí byť

nikha2809
29. apr 2023

A deje sa ti to tiež iba cez deň?

autor
29. apr 2023

@nikha2809 nie aj v noci aj keď nám spánok len v noci , ako kedy no

autor
29. apr 2023

Naposledy som sa skúšala z toho dostať pohnúť prstami alebo si kusat do jazyka ale nepomáhalo , bikeedy je to desivé a niekedy viem zachovať pokoj a poviem si že ti prejde