Spánkova paralýza - vaše skúsenosti

17. feb 2024

Ahojte. Máte spánkove paralýzi? Mne sa to stáva pomerne často a moja spánkova paralýza je spojená aj s “demonikom”.
Dokedy som bývala sama som to znášala dosť zle, odkedy spím s manželom tak keď sa mi to staneiba to v noci predýcham a spím ďalej. Túto noc som spala bez manžela a zas sa mi to stalo. Proste polospánok, môj démonik ma ťahal z postele až na zem ale vrátila som sa a potom ma priľahol na posteli a silno držal a nechcel ma pustiť a ja som sa snažila kričať ale nemohla som a on mi začal klopkať na hlavu prstom až sa mi podarilo prebrať.
Neznášam to! Opakuje sa mi to často. Často mi ten démonik niečo robí keď spím. Nieje to nič príjemné.
Máte aj vy takéto skúsenosti?

lexie321
17. feb 2024

Mne sa to stalo iba dva krát. Myslím si že u mňa príčina bola príšerný stres. Démonov som nevidela ale nemohla som sa pohnúť a bola som si istá, že niekto sa na mňa pozerá od dverí a potom mi zatlačil na hruď až som nemohla dýchať. Odbornú pomoc si neskúšala nájsť?

viestta
17. feb 2024

Mam ked som v strese. Padam z lesenia. Zvykla som si, neriesim

diaszoky
17. feb 2024

Akoze mas poxit ze ta taha alebo sa oxitnes realne na zemi

nekonecna_katastrofa
17. feb 2024

Manžel to mal ešte keď bol s exkou, tiež nejaká postava ho tlačila na hrudi, pri mne už to nemal. Ja som zas mala v poslednom ročníku pred promóciami, mala som full time prácu, diplomovka, skúšky, v robote príšernú kolegyňu. Dlho do noci som sa učila a potom som mala tieto paralýzy. Buď som mala okolo krku hada (mám fóbiu z nich) alebo ma škrtil niekto (nik konkrétny). Kričať ani pohnúť som sa nevedela, bol to hnus. Odštátnicovala som a paralýzu som už nikdy nemala.

domka222
17. feb 2024

Ja som mala tiež s halucináciami. Počula som kroky, čierna postava prišla až ku mne,zohla sa a niečo mi vravela do ucha. Strach neskutočný keďže som bola sama

matovicova
17. feb 2024

Mne pomáha iba jedna vec, prestať s tým bojovať. Úplne sa tomu poddaj a spíš ďalej 🍀

niqua
17. feb 2024

Stres....depresie....strach z niecoho...mam to.od 4 rokov...este mi pomaha ak to na mna ide rychlo zacat triast s nohou ...:D

hanka50
17. feb 2024

Tak mne sa to nastastie stalo iba raz ,a to.som.potom tyzden nemohla spat ...som racionalna ,nemam nejake psycho stavy, ale ,ked sa mi stalo toto ,asi pred 3 mi rokmi ,odvtedy mam ten stav zivo v pamati, a kazdy vecer pomyslim na to ,aby to znova neprislo ...aj ked si teraz myslim ,ze s opakovanou skusenostou s paralyzou ,sa s tym podvedome dokazeme vysporiadat , ale nemam v zaujme ju znova zazit...ten strach ...bezmocnocnost ...proste pre mna ...horor v realnom zivote ...a obdivujem kazdeho ,kto toto ma casto

yelena159
17. feb 2024

Teraz to často nemávam, no mávala som to častejšie, cez deň, aj v noci, keď som chodila do školy. Spôsobovala mi stres. Halucinácie som počas toho mala zriedka. Nikdy to neboli príšery, či démoni, ale živí členovia mojej rodiny, rozprávali so mnou (to sa stávalo len počas dňa) a to čo hovorili ma znepokojovalo. Snažila som sa pohnúť a zobudiť, nešlo to.
V noci sa mi stalo len raz, že ma niekto akoby držal. Ináč to bolo len to, že som mala otvorené oči a snažila som sa vstať, no nešlo to. Odkedy som zo školy preč, stáva sa mi to len zriedka. Ale príde to na mňa, aj keď som úplne v pohode a idem si ľahnúť len na hodinku cez deň.

Naučila som sa, že v spánkovej paralýze sa nemám trepať. Robím to tak, že keď sa chcem zobudiť, upokojím sa a snažím sa v tej paralýze zaspať. A potom sa reálne zobudím.

yelena159
17. feb 2024

@hanka50 Ak to znova zažiješ a budeš z nej chcieť okamžite von, upokoj sa a s vedomím, že vieš, že spíš, sa snaž zaspať. Ja som ich mávala dosť často a vždy to zabralo. Cez spánkovú paralýzu sa môžeš presunúť aj do lucidného sna.

lucijalucy
17. feb 2024

Môj muž to máva sem tam, nie často. Ja už to rozoznám a zobudím ho keď je zle. Je to nepríjemné.. on vidí nejakú tieňovú postavu.

lilyianka
17. feb 2024

Mne sa to stalo asi pred 13.rokmi 1x, z dôvodu absencie spánku. Vždy sa jednalo o čiernu veľkú postavu v čiernom plášti s červenými očami.
Potom sa mi to stalo pred asi 2 rokmi,tiež kvôli nedostatku spánku, ale nebolo to až také strašné, hlavne som vedela o co sa jedna a že musím len počkať kým sa zobudím.

domi2425
17. feb 2024

@lucijalucy presne takto isto aj u nas.. ale vzdy vtedy ked preziva nejake stresove obdobie

andrejkap123
18. feb 2024

Mne sa to tiez eaz stalo. Ze ma tahal na zem aj som bola na zemi v tom sne… citila som sa ako zdrogovaná a bolo to realne moje peklo 😭 neviem preco sa nam to deje