Spálenie sa od slnka - následky

29. jún 2024

Ahojte—som veľmi bledá, vôbec sa neopalujem.Dnes sme mali celý deň program na slnku, strašne ma spalilo, môžem maz z toho nejaký problém do budúcna? Asi je to nebezpečne že?
Poprípade , čo si na to teraz dať?

viestta
29. jún 2024

panthenol v akejkolvek forme, pripadne fenistil gel

vanilkovazmrzka
29. jún 2024

Aj biely jogurt mozes. A neboj sa, jednorazovo sa ti velmi pravdepodobne nic vazne nestane, ale pravidelne opalovanie koze uz moze sposobit problemy…

abbey1
29. jún 2024

Čerstvé aloe vera, rozkrojena paradajka, ťavie mlieko.

marcellka32
29. jún 2024

Čakala som, že pribudne dnes foto spálením od slnka..boli ma to aj za teba, dnešné slnko bol a ešte aj bude extrém... nateraz pantenol, aloe Vera gel, z chladničky cmar, kyslá smotana, tvaroh
Prevencia do budúcna: spf50 každé 2 hodiny ak vieš že budeš vonku celý deň, dlhšie šaty, rukávy, materiály ľan/hodváb, bavlna

refly
29. jún 2024

Nejaky gel z lekarne/drogerie na zmiernenie, ak vas to moc boli a potom iba pretrpiet docasnu nepohodu a nabuduce sa vyhybat.
Neexistuje cloveka na svete, co by sa par krat nespalil. Z tohto specificky sa Vam nic nestane... Ano, slnko sposobuje rakovinu koze a predcastne starnutie, ale tam nie je podmienka sa spalit. To staci ze iba existujete na slnku. Clovek by mal nonstop vonku nosit opalovaci krem (spf30, idealne 50) a ked smazi az moc, tak aj dlhe oblecenie/slnecnik/existovat iba v tieni, lebo krem je malo.

zuzinka888
29. jún 2024

Kludne si daj aj tabletku od bolesti. Je to velka popalenina a boli rovnako ako popalenina od horucej vody, caju. A zajtra nechod na slnko vobec oddychuj a dopln tekutiny a mineraly.

arion92
29. jún 2024

Z voľnopredajných liekov je možné použiť Akutol sprej alebo Dermazin krém.

bubla97
29. jún 2024

Daj si na noc 2x paralen, potom ešte aj ďalší deň ráno a večer. Pekne stiahne zápal a rýchlejšie sa ti to zahojí... Samozrejme pantenol na kožu min 3x denne.

sisska96
29. jún 2024

Nič sa ti nestane. Pár dní a prejde aj sám

kollarovci
30. jún 2024

Presne toto iste som mala aj ja na tom istom mieste tiez take mapy mala som to vyse mesiaca vyzeralo to hrozne ked som nosila saty ako obarene nie a nie zmiznut.Tiez mam bledu pokozku tento rok mam strach ist zase na slnko co to urobi .Ale uzivam leky z ktorymi sa nemozem opalovat takze mozno zato ma tak opalilo.

petrag255
15. júl 2024

Ahojte ja mam podobný problém foto pridávať nebudem ale prvý deň dovolenky som situáciu podcenila a tiež som sa spalila, dokonca z oboch strán len sme sa prechádzali po pláži a keď som sa na seba večer pozrela vedela som ze je zle.. No odvtedy prešli 2-3 dni a nemôžem na slnku normálne fungovať nie žeby ma len pálili opálene časti, stále som smädná a aj dnes sa mi npr. Krútila hlava kým sme došli k autu ani som sa nekúpala, hrozne ma to potom stipalo tak len som oddychovala v stane.. Nemali ste niektorá podobne stavy po upale? da sa to nejako zmierniť? pripadne dokedy to takto bude.. Je to pre mňa nezvyk lebo slnko mi nikdy nevadilo, nikdy som nemala problém ani s horúčavou až teraz a akurát na dovolenke co sa na to človek teší ze si oddýchne a užije čas a rodinou 😔..dakujem za každú radu