Dobrý deň,prosím poradíte mi krém , masť na tvár zhorenú od horského slnka. Pľuzgiere na šťastie nemám , panthenolovú penu si dávam. Ďakujem.
Hmm tak opravujem sa, vraj sa to este vyraba https://www.spotrebitelskytest.sk/infralampy, ale nechapem, kto si taku nebezpecnu vec este v dnesnej dobe kupi, ked mame tolko poznatkov o skodlivosti uv ziarenia.
@dadis Mám starú klasiku ešte po rodičoch. Chcela som si nahriať dutiny ......moja chyba. Ale ďakujem za odpoveď.
@evasevcekova Avéne after sun lotio ...
radiocare krem
@evasevcekova dutiny sa nahrievaju infra lampou. Nie horskym slnkom. Horske slnko je na 2-3 minuty na opalenie. Davaj si Panthenol, stavu z Aloe-ak mas. Mozno Rybilku. Resp. sa chod na nieco popytat do lekarne.
Nabuduce si treba kupit infralampu, ta je super na nahrievanie. Horske slnko si pamatam, ze otec zapinal v izbe ked sme boli chori, aby to zabilo bacily 😀, ale nesmeli sme byt vtedy v izbe aby sme sa nespalili.
Uff, to musí byť ozaj zlé, ak si si nahrievala s UV žiarením, na boku sa to prepína, dá sa UV žiarenie vypnúť a len infračervené svetlo nechať, to môžeš aj 20 minut...to je to čo sa aj dnes predáva, UV už nie ...ja som sa kedysi dávno opaľovala ale len také 2-3 minuty, asi najviac 5 min, keď už som bola hnedá....teda pred 35 rokmi, v tom čase sa používali
a pri UV sú nutné tie špeciálne okuliare, UV žiarič bol také fialové svetlo v strede, infračervené po bokoch také dve rúrky, to bolo teplé svetlo len na nahrievanie....
@evasevcekova No je mi luto, ze si takto skoncila :( Toto rovno odnes niekde do elektroodpadu :( a kup si infralampu. Stoji to par eur. napr. https://www.lidl.sk/p/sanitas-infracervena-lamp...
@dadis nemusi to odniest do odpadu. Staci spravne svetlo z toho pustit. Bezne s tym nahrievam dutiny ked sme chory. Zial tu sa zaplo to co sa nemalo.
@dadis Preco by ho mala odniest do elektroodpadu, ved to nie je chyba tej veci, ze si to zle prepla. My toto mame doma tiez, presne ako pise @profantova, stredna ziarivka je na opalovanie a dve bocne na nahrievanie. ja som sa tym nahrievala ako dieta a nahrievali sa tym aj moje deti, ked byvali chore. Staci si to spravne prepnut a nabuduce sa nespali, netreba sa zbavovat dobrej veci.
@vivuska666
@beloved ved ok, ja tieto prehistoricke stroje nepoznam, kamaratka mala take nieco este pred 25rokmi a pekne si spalila tvar (nastastie mala okuliare, i ked to vyzeralo komicky, aspon si neposkodila zrak) a ten stroj bol bez moznosti prepnutia na infra. Myslela som to tak, ze nevidim vyznam drzat doma uv ziaric, ktory ta moze spalit a ma rakovinotvorne ucinky. Infrasvetlo je cosi uplne ine
má to pozitívne účinky, len treba dodržať spôsob použitia a odporučany čas. Ja to používam ked ma sekne v chrbte, na koleno, priedušky, asi na všetko sa dá a je to fakt fajn
https://www.tvojezdravie.sk/zdravie-a-prevencia...
radiocare krem je topka, mam vyskušane
ano, mala som na mysli infra lampu
My sme s tym dezinfikovali priestor. Autorka a to si neprisla o zrak, preboha? 😳.
Vsak to je silne, Ta musia oci boliet. Ak si to zapla ozaj na UV. Nie to cervene teple svetlo.
@evasevcekova vitaj v klube, tiez sa mi to v minulosti podarilo... Pomohli kremy / gely po opalovani, a teda ja som bola cela opuchnuta az som skoro pre ten opuch nevidela - takze som bola dokonca asi 4 dni doma na PN.... pozitivna informacia - raz to prejde. A este pozitivnejsia -- do tyzdna by to malo prejst urcite.
@kaktusik007 Dík za odpoveď, Škoda že sa už nenosia rúška . Už sa to lepši aj mne.
@evasevcekova tak super.... no, nabuduce si dame pozor a teda neviem ako ty, ale ja osobne som to horske slnko dala hlboko naspodok do skrine a nechcem ho vidiet roky 😀
@beloved ja ho stále ešte mám, ale nepoužívam, na to ničenie baktérii by sa to tiež dalo používať, ale ja už zvyknem skôr vetrať
Kalciova mast by mala vraj pomahat. Aj ked mne najviac vzdy pomohol ten panthenol. Ako sa ti to podarilo sa spalit? To horske slnko, to je nejaka vec este z davnych casov? Myslim, ze nieco tak nebezpecne by v dnesnych casoch uz nevyrabali..