Spálená pokožka na tvári po depilačnom kréme

22abigail22
19. okt 2020

Prosím urgentne o pomoc 🙏

V sobotu som používala diplikačný krém na odstránenie chĺpkov na tvár. A ten krém mi spálil tvár (najmä v oblasti pier). Aj mi to vysušilo pokožku. 🙀
K tomu musíme nosiť rúško, ktorý mám na sebe min 10 hodín denne a ešte viac mi to podraždí. 🥺

Zatiaľ sa na tvár aplikovala iba gél aloe vera, ale nepoznáte niečo iné čo by mohlo pomoc aby sa to zahojilo? Napr. nejaký masť dostupný na voľný predaj v lekárni? 🤔

simsalabim
19. okt 2020

@22abigail22 na popaleniny je super Ialungen mast, ale ci aj na taketo "chemicke", neviem, vygoogli a pozri pribalovy letak.

22abigail22
autor
19. okt 2020

@simsalabim ďakujem, skúsim pohľadať na nete či je vhodný. 🙂

kvietocek203
19. okt 2020

@22abigail22 ja som mala popaleniny na krku doktorka mi predpisala nejaku mast ale hlavne obklady z repika lekarskeho nie teple, letne a super pomohlo

luciannka83
19. okt 2020

Isto to je spalene? Nieje to cervene z podrazdenia? Alebo ci sa tam nechytila mykoza, abo ekzem ci sa neurobil, vtedy sa zvykne pokozka olupovat. Obycajna kalciova masticka? V lekarni by ti skor poradili. Abo skoc ku koznej ked mozes.

22abigail22
autor
19. okt 2020

@kvietocek203 našťastie to nemám až také zle, že by som mala potrebu ísť s tým k lekárovi (aspoň zatiaľ). 🙂
Len s tým rúškom je to nepríjemné a svrbí to. 😒

pumi21
19. okt 2020

Inak to som chcela napísať aj ja. Ono to mohla byť aj taká alergická reakcia. Keď to máš na tvári, ja by som si asi zašla na kožné, lebo chceš predsa aby sa ti to zahojilo poriadne a nemal asi žiadne následky

kvietocek203
19. okt 2020

@22abigail22 to Vdakabobu ja som mala az pluzgiere.... Ale repik neuskodi, skor ukludni pokozku caj sa da kupit aj v obchode🙂

comika
19. okt 2020

@22abigail22 cista Aloe Vera najlepsia

22abigail22
autor
19. okt 2020

@luciannka83
Nie, je to na 100% spálené.
A koža sa mi olupuje mimo oblasti popáleniny (skôr tam kde sa krém aplikoval ale nespálilo). 🤷
Nie je to také zle, že by som potrebovala ísť ku kožnej (aspoň zatiaľ). 🙃
Určite sa nechám aj poradiť priamo v lekárni. 🙂

22abigail22
autor
19. okt 2020

@kvietocek203 Ok, vďaka. Skúsim ten čaj či nenájdem.

22abigail22
autor
19. okt 2020

@comika ako som písala, používam formou gelu. Pravda, asi nie je to 100% ale nie raz pomohlo. 🙂

22abigail22
autor
19. okt 2020

@pumi21
Alergická reakcia to skôr nie je nakoľko ten krém nepoužívam prvýkrát a aj som o otestovala pred poriadnym použitím. Nič mi to nespravili (dobre, pokožka sa začervenaná ale do pár minút to zmizlo).
Radšej by tomu dala troška čas na zahojenie a ak vidím, že to nezlepšuje tak by som išla ku kožnej.

simca06022011
19. okt 2020

no skor to vidim na podrazdenie, ako spalenie... skusila by som nejaky reparacny krem, pantenolovy alebo Calcium pantothenicum.. alebo sa porad v lekarni, ved tam ti najlepsie nieco najdu. Vyslovene na popaleniny je krem dermazin vyborny. Uz to bolo pre teba varovanie, ta scervenana pokozka inokedy po depilacii. Stacilo ze si mala aj od ruska tu pokozku citlivejsiu... Teraz sa ti do bude musiet obnovit, asi aj olupat a potom bude dobre 🙂
napr toto https://www.pilulka.sk/calcium-pantothenicum-vu...
samozrejme znaciek maju kopu v lekarni, alebo hyalurovnove su este 🙂

diewcatqoo
19. okt 2020

@22abigail22 ahoj, tiez sa mi to stalo pri ostranovani chlpkov na hornej pere. Tiez som pouzila krem, ktory som predtym pouzivala x krat a zrazu som mala takuto reakciu.
Mne pomohlo aloe vera, pestujem doma, takze som si dala ako prvu pomoc ten gel z listov. Ale komplet sa to zahojilo asi po tyzdni. Takze jedine cas pomoze.

22abigail22
autor
19. okt 2020

@simca06022011 hneď po práci idem k nám do lekární. Uvidím čo mi poradia.

No, červená som to mala keď som si utrela ten krém. A do pár minút už nebolo (hneď sa to upokojilo).

22abigail22
autor
19. okt 2020

@diewcatqoo určite to troška času zaberie kým sa to zahojí (najmä keď musím nosiť takmer celý deň rúško). 😒

comika
19. okt 2020

@22abigail22 skus este Cicatridina krem. Ten tiez robi male zazraky