Šošovky - zhoršený zrak po pôrode

25. aug 2024

Ahojte mozno to sem nepatrí ale mam zhorseny zrak ako by po porode. Ale potrebujem okuliare. Dali mi na vyber moc okuliare, kedze mam 17 mesacneho syna a dalsie cakam nechcem. Vidim co robi dedovi s okuliarmi. Len neviem ako narocne je starostlivost so sosovkami.

lenka098123
25. aug 2024

Používam šošovky viac ako desať rokov a je to jeden z najlepších vynálezov. Nenechaj sa odradiť, keď ti to prvé dni pôjde ťažšie-prejde to a starostlivosť o ne bude bez problémov ako každodenné umývanie zubov 🙂

barka1
25. aug 2024

Aj keby si hned mala sosovky, tak okuliare budeš aj tak potrebovať na čas, kedy sosovky nebudu možné. Starostlivost o sosovky je samozrejme náročnejsia a ich cena tiez.
Tvoj syn sa bude musiet naučit ignorovat okuliare (tak ako vela dalších veci). Zvládli to ine deti, ktorych matky nosia okuliare, zvládne to aj on.

jazula
25. aug 2024

Ja som používala šošovky roky (od mojich 12 do cca 37, do operácie) a na konci som už používala na kontinuálne nosenie, jedno ráno dáš, o 30 dní vytiahneš. Možnosti sú veľké.
Odporúčam ísť do optiky, kde aj zameriavajú, na šošovky treba zamerať aj dodatočné údaje, aby dobre sadli a poradia konkrétny typ, ukážu manipuláciu. Na začiatok treba oko privykať pomaličky, vyhneš sa komplikáciám. Minimálne na začiatok budeš potrebovať na striedanie okuliare, alebo ich zatiaľ vôbec nenosíš? Šošovky sú prvých pár dní max na hodinku.

candii
25. aug 2024

Ahoj tiež sa mi rapídne zhoršil zrak po pôrode. Šošovky nosím 13 rokov. Všetko je o zvyku. Treba ísť ale k očnej nech ti dá najskôr skúšobné a ona ti všetko vysvetlí ako sa zakladajú a ich základná starostlivosť ale nie je to nič náročné .. každý večer ich len dám do roztoku a trošku prejdem prstami aby som vyčistila usadeniny. Samozrejme všetko s umytými rukami. Ale samozrejme potrebuješ aj okuliare .. tie nosím na doma len

maruska22
25. aug 2024

Tiež šošovky odporúčam.. Nosím ich už asi 6 rokov.. Kupujem si mesačné, čiže jeden pár mi vydrží 30 dní.. Každé ráno si ich vlozim a večer vyberiem a uložím do roztoku. Ale používam aj okuliare, hlavne večer keď už mám šošovky vybraté. Odporúča sa aj striedať okuliare a šošovky, teda pár dní do mesiaca si nedať šošovky.
Ú nás šošovky nosí už aj dcéra, začala pred rokom keď mala 11 rokov.. Chvíľu to trvá, kým si oko zvykne na tú manipuláciu, ale po pár týždňoch je nasadenie pár sekundova záležitosť.

jaskolka
25. aug 2024

Tak ja nosím okuliare od 9 rokov, šošovky som vyskúšala, nesadli mi, nebavilo ma to vkladanie, vyberanie, roztoky a podobne
Okuliare nasadím,zložím.zvykla som si, neviem už si predstaviť byť bez nich.
Mám dve malé deti, no nikdy mi do okuliarov nešli, iným áno. Mňa akoby "nevnímali" ze mam okuliare, ale tam mne nikdy neťahali ani náušnice, retiazky a podobne.

vkatush
25. aug 2024

Šošovky nosím niekoľko rokov, najlepšia vec na svete.
Ale večer alebo ak sa mi nechce, keď som celý čas doma, tak si dám okuliare (potrebuješ aj aj, nedá sa len šošovky. Oko musí niekedy aj oddýchnuť).
Čo sa týka syna, môj okuliare ignoruje, resp je na ne zvyknutý a vie, že ich nemôže ťahať/ničiť. Sem tam ich schmatne počas hry či šalenia sa, keď sa pozabudne, ale to je možno raz za mesiac.

A čo sa týka starostlivosti, prvé dni si možno budeš zvykať ako ich dávať/vyberať - mne to šlo hneď na druhý deň v pohode, niekomu to trvá dní, týždne.
Ráno vyberieš, dáš do oka a keď budeš potom večer vyberať, dáš čistý roztok, dáš do obalu a zavrieš. Trvá to tak 15 sekúnd.
Odporúčam ísť do optiky, tam ti pomerajú zrak (tiež sa mi zhoršil po pôrode o štvrťku), si vyskúšaš ako ich dať do oka, aké ti sedia,...

lakebabe
25. aug 2024

Ja už trinásť rokov mam len šošovky , okuliare mam už len na večer po sprche k telke, za mňa najlepšia vec na svete, môžeš v nich plávať, športovať, robiť všetko nosiť slnečné okuliare. Nič náročné večer vyberiem umyjem v roztoku, to je celé. Keď mam jednodňové večer vyhodím, ráno dám nový par