icon

Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?

8. júl 2024

Ahojte! Takáto čiara sa mi spravila na ruke. Kde vidíte na pravej strane tu bodku to je znamienko. Hore vyššie mám štipanec. Komár ma poštipol alebo čo. Osa alebo včela nemyslím si to by som cítil. Mám na nohe drobné rany, škrabance. Toto keď prejdem rukou tu čiaru tak ma bolí. Možno som sa poškriabal niečím. Ale strašne som v panike teraz, že ste písali niektoré, že to môže byť sepsa. Sepsa z čoho? Z poštipnutia? Teraz som dobral atb na zápal.
Mám ísť na pohotovosť?
Alebo čo mám robiť? Nechcem umrieť 😢😢😢
Mám strašný strach 😢😢😢

Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?Môžem mať otravu krvi po štipnutí hmyzom?
janai1
8. júl 2024

@viestta ale ale, takže častý účastník na koňovi keď ťa pozná 🤣🤣🤣 No co iné čakať

majamat
8. júl 2024

na co ti to je, ked ju nemas.
sepsa nie je nieco. co ma kazdy druhy.
a sepsu som videla 1x za svoju uz skoro 30r prax aj to u stareho cloveka, ktory mal predtym inu infekciu.

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
8. júl 2024

@viestta vlastnú skupinu by si zaslúžili 😊 súkromnú. Každý deň by niektorí umieral.

majamat
8. júl 2024

@mia16081996 ziadna pohotovost. pohotovost je pre pohotovostne stavy, nie banalne povrchove skrabacne.

nikaeli
8. júl 2024

@zuzanita1609 u nás čerstvá skúsenosť, manžel bol dnes nakoniec operovaný.. Minulý rok sme boli so synom (5) šiť bradu, pred nami pán s porezaným prstom, že otváral konzervu a aký cirkus robil, ja som len kukala. Môj syn zliaty od krvi až na topánkach hrdinsky sedel a čakal s dierou v brade a ten tam vystrájal jak najatý, jačal na sestričku, že vykrváca, pritom to už mal zasušené. Som myslela, že skolabujem od nervov 😡 potom ale vyšiel lekár, že malý princ pôjde prvý..

crazy_cat_lady
8. júl 2024

Mas priznaky sepsy? Mas skrabanec naruke, miesto vynyslania si diagnoz by som popracovala na psychike..

Nikdy sa neposkriabal/neudrel?

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
earlgrey
8. júl 2024

👏KOĽ-KO👏MÁŠ👏RO-KOV👏???👏

Vieš zlatíčko, táto informácia je veľmi veľmi dôležitá, podľa veku zistíme, aké štádium sepsy môžeš mať, tak nezdržiavaj, odpovedz na otázku, ide o tvoj život 😘

zuzanita1609
8. júl 2024

Pre škrabance na pohotovosť...kristupana,zbohom zdravý rozum. Ja sa ani dakedy nečudujem,keď sú lekár,doktor, sestrička, zdravotníci tak nervózni 🙄

autor
8. júl 2024

@majamat akú inú infekciu?

autor
8. júl 2024

@mia16081996 aké hlúposti píšem?

majamat
8. júl 2024

@mia16081996 no ale na psychiatriu.

viestta
8. júl 2024

Takze ty si z tych hypochondrov co su tu uz davno Ja som myslela, ze si nejaky novy...

majamat
8. júl 2024

nebolo to z poranenia. netyka sa ta to, neries to.

majamat
8. júl 2024

@viestta ja neviem,a le mam pocit, akoby to bol stale ten isty chlap a napisal tu uz milion prispevkov.

autor
8. júl 2024

@viestta veľa som sa z teba naučil a ešte sa aj učím

viestta
8. júl 2024

@simca06022011 ano, a ostatni by ho odprevadzali na poslednej ceste...

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
autor
8. júl 2024

@majamat som novy člen tu. Nikdy som takéto nepísal na sociálne siete

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
viestta
8. júl 2024

Tak ked si sa odo mna vela naucil, nauc sa aj teraz: Mas tam skrabanec, nemas tam ziadnu infekciu a uz vobec ti nehrozi sepsa. Zober alpu (alebo nejaky iny mocny chlast co mas doma), pretri si to aby si to vydezinfikoval. Zajtra budes ako rybicka, nemusis travit noc na internete aby si si vybral apartny dreveny spacak. Nebudes ho potrebovat.

taynee
Odpoveď bola odstránená
mamina7070
8. júl 2024

truhlu rovno vyberaj nestracaj cas 🫣

simca06022011
8. júl 2024

@viesta Ja čakám kedy sa tu moj zaregistruje... prednedávnom.prisiel s tým, ze "mäsozrave" baktérie a dráma okolo každého.skrabanca a spinky a kadecoho. Teraz nový kmeň korony a nepôjde on na kúpalisko 😂 furt dajaké somariny... kŕmi ho.novinkami z tejto oblasti "niekto, koho meno sa nesmie vysloviť " 😂

zuzanita1609
8. júl 2024

Len prosím,nepi ten chľast,len potierať!!! 🤭

janababana
8. júl 2024

Vdaka autorovej bystrej prozretelnosti budu mat poistovne novy kod pre stav zvany septicky skrabanec 😀

viestta
8. júl 2024

Chlapce, tak prvy krat pises na socialne sieta ale na mna cakas a este si sa "z teba" (pouziva sa od teba) naucil. Chlapce, zas ked vymyslas, tak aspon nech je to konzistentne

mia16081996
Odpoveď bola odstránená
zuzanita1609
8. júl 2024

Keby to nebolo smutné,je to až smiešne. Chcela by som vedieť , koľko má dotyčný rôčkov a čo učia dnes v školách na prirodovede,či biológii...

januska12323
8. júl 2024

Ty nechoď na urgent ale rovno na psychiatriu.