Ahojte, užíva alebo užíval niekto z vás toto železo. Mne ho predpísal lekár, pred tým som mesiac užívala maltofer, ale ten ma dosť zapekal. Sorbifet užívam 5 deň a už 3 deň mám sem tam kŕče v bruchu a vrčí mi v ňom ako by som zjedla dinosaura a hodinu po užití má preženie. Môže to byť spôsobené týmto železom?
@lilly2303 treba si dávať pozor aj na stravu. 2 hodiny pred a po užití nejesť mliečne ani kávu, ak užívaš nejaké minerály, napríklad magnézium, tak to tiež. Užívať treba s vitamínom C pre lepšie vstrebávanie. Ak nepomôže tak ho treba zmeniť, je veľa možností. Mne napríklad robil brutálne kŕče a celkovo tráviace problémy ale Ferro-folgamma ani Globifer mi nerobili problémy.
@ruzovakrava áno všetko toto viem a dodržiavam, no aj napriek tomu. Tiež mám kŕče a pocit ako keby som sa mala každú chvíľu pototo, hnačku mám po ňom len raz hodinu po užití,ale celý deň mám v bruchu také divné pocity.
Este globifer mozes skusit alebo blueiron sirup cucoriedkovy, alebo zelene potraviny jacmen a chlorellu (vraj velmi ucinne)
Mňa z toho konkrétne tak zapekalo,že klystír pred pôrodom bol hotovým vykúpením.
@oblecenie99 aj mna🙂sranda kazdy ho inak znasa.Mne bolo z neho tazko na zaludku prve dni, ale neskor uz nie a velmi mi pomohol z anemie
@lilly2303 mne to predpisovali keď som bola tehotná a mňa z toho strasne zapekalo až som mala kŕče
ano, sorbifer je silnejsi a moze sposobovat hnacku (a nie zapekat prekvapivo)