Som zúfalá z nádchy

8. apr 2023

Ahojte ,v novembri min roku mi začala nádcha/ zadná..nedalo sa mi dýchať a mala som vela vela hlienu vzadu v nose, neskôr aj v hrdle a nakoniec to preslo do štádia kedy som to nemohla ani vysmrkat,dostala som teploty tak som sla na orl a dal ATB,spreje a po 2,5 Týždni to prešlo.. bol kľud. Teraz vo februári sa mi to vrátilo ,zas som dlhp vydržala az som dostala po mesiaci zas horúčky 39+ 5 dni vkuse.. dr dal ATB a zas to prešlo . Mladšia dcerka mala toez dva dni somnou teploty a soplik ale tá bola hned fit.

No tak teda týždeň som bola oo a ako som vyšla pred 2 dňami von fo vetra a zimy,chytilo mi priedušky a dnes opäť smrkam ako o život a mam upchatý nos, hlieny aj v krku ,..a maju to aj obe deti a aj muž sopli... Lenže,ja to mam najhoršie. Mne ta nádcha trvá dokým ozaj nejdem k dr a nedajú mi ATB... som. z.toho zúfalá.. môžem byt alergická na zimu? Alebo niečo? Nic nove v byte nemáme co by mi to spôsobovalo.

Prečo mam zrazu stále hlieny? Skúšala som.konvicku, prepláchnut soľou, naparovat a nič nepomáha ,len na pár minút a zác

autor
8. apr 2023

A zachvilu mam plno sopla zas... Nocí su kritické,neda sa mi dýchať. Zas musím k dr? Určite chcem aby ma poslal na ORL a tak urobili výter a mozno aj krv zobrali. Bojim sa ze mám polypy alebo niečo.. nikdy som nemala problém s nadchami ani alergiu... Polyp som uz raz mala a museli ho odstrániť v celkovej anestézii v nemocnici a toho sa bojim strašne lebo mam doma malé detí.

autor
8. apr 2023

Ako som prišla z vonku ,hned večer som uz cítila na prieduškach take skriabanie a vykasliavala som hned hlien. Uz sa bojim aj von chodiť

misickaa4
8. apr 2023

Osobna skusenost-robili Vam stery? Ak ne, ziadajte ich a opakovane, kym sa nepride na bacila a zaroven aj citlivost atb, ktore su na neho ucinne. Ja som to takto mala, ,,liecili" ma od brucha strielali ATB. Nezistovali vobec, aky bacil, a ake atb maju nasadit. Az potom som sa.dostala do ruk jednej infektologicke a ta mi nasla hemofila a na to nasadila ATB.

autor
8. apr 2023

@misickaa4 nerobili nic vôbec 😔 budem na tom.trvat.. a teda už máte odvety kľud?

autor
8. apr 2023

Este dodam ze teda asi to nosí dcéra zo škôlky, lebo odkedy zacala chodiť, furt som takato

domiklik
8. apr 2023

Stery stery stery... Inak pomáha aj infra lampa, keď je ťažko tak 3 x denne po 15 minut vyhriať dutiny, konvicka, čistička so zvlhcovacom vzduchu... Ale úprimne, mne pomohlo keď sme sa celá rodina zobrali do chorvátska, do týždňa čisté dutiny(v marci)... Ale to už bolo čisté zufalstvo

autor
8. apr 2023

@domiklik o tej lampe som čítala.. naozaj je taká účinná? Adi si ju kúpim nakoniec teda.

Mne je uz do plaču,,ze dnes zas tie sople... Nechápem to. V týždni sa objednam na ORL a nech urobí stery. Nikdy som nebývala.chora.. a teraz naposledy ked som mala.teploty, neskutočne ma bolelo hrdlo ze som jest nemohla,to som este nezažila... Ale to asi aj tým,ze som to zanedbala a nesla k dr hneď, lenže kto to mohol tušiť ze sa to tak vystupňuje

autor
8. apr 2023

@domiklik pri mori to je iny vzduch, to áno..keby je možnosť,idem hned aj na mesiac.. ❤️

kp7333
8. apr 2023

Urcite treba vyter spravit. A chranit sa pred vetrom - ked fuka, prekryt si dychacie cesty salom/tunelom, preventivne striekat do nosa morsku vodu, pripadne koloidne striebro. Po prelieceni atb doliecit dutiny este sprejmi pre alergikov, ktore sa mozu pouzivat dlhodobo (napr. Nasometin).

autor
8. apr 2023

@kp7333 ďakujem..toto som posrala lebo som bola vonku ked fúkal studený severak 😭no uz s chcela vyvetrať deti, týždeň sme boli doma co dcéra mala sople... Ďakujem ,kupim si nasonex,ten mi orl predpísal vtedy

queen_mary
8. apr 2023

Inak neviem ci nemam to iste. Uz druhykrat teraz, minule mi to preslo len s atb. Zadna nadcha, ale tak zahlienena ze z toho mam mega kasle. Strasne vysusene vsetky dutiny, ze v noci ked sa preberiem tak ma dychanie az boli ale je vsetko suche + rano som z toho zachripnuta. Cez den sa to ako tak da, ale ako si lahnem v noci tak katastrofa.

slavomira236
8. apr 2023

Nasonex je len na predpis je to kortikoidny spray synovi pomohol na zvetsene nosne mandle

mandzula
8. apr 2023

Nemáte vlhký dom a z toho pleseň?

autor
8. apr 2023

@mandzula je to možné, muž vraví,ze tu je vlhko

mandzula
8. apr 2023

Hovorím z vlastnej skúsenosti, máme vlhký dom a bojujeme s plesňou a stále nám všetkých tečú sople. Tak možno aj u vás bude tam pes zakopaný.

domiklik
8. apr 2023

Je dobra, ja ju používam na dutiny, ale aj na zatuhnute kríze, krk, zápaly, alebo ak máš možnosť tak chod do infrasauny... Inak ešte mi napadlo hapci a Dr theiss bylinkový sprej do nosa, a keď je zle už aj sprej do nosa...

cherrystone
8. apr 2023

ja som tiez pred vyse rokom chytala vsetko od malej, co doniesla zo skolky. vkuske sople, hlieny. skusala som imunoglukan, rakytnik, konvicky, vyplachy aj naparovanie, nic nepomohlo. nakoniec mi na gastre zistili nizku hadinu vit D a okrem toho mi alergologicka-imunologicka dala na imunitu luivac. od vtedy pokoj, nazoaj malo co chytim, a ked tak choroby prechadzam s minimalnymi tazkostami.

mima172
8. apr 2023

Ahoj, mala som niečo podobné, vlastne to znie takmer identicky. Po niekoľkomesačnom trápení napadlo zastupujúcemu Dr (mala som šťastie, že moja obvodná lekárka mala dovolenku) urobiť mi odbery na pľúcne chlamýdie a mykoplazmy a potvrdili sa mi oboje.

kittykat22
8. apr 2023

skoc na ORL. Dostanes kortikoidy a spreje na 3-4 tyzdne a polepsi sa ti. Mala by si nosit ciapku na jar - aby ti hlavu neofuklo. Potom sa nadcha rada vracia. Nemyslim si, ze mas nieco vazne. Dcera nosi zo skolky detske choroby a dospely clovek si na ne nevie vypestovat imunitu. Mne to takto nosil syn - skoncila som na imunologii. Nemohla som sa zbavit chorob.

misickaa4
8. apr 2023

Hlieny este su, pretoze ma dlho liecili nespravne ....ale proste zaklad je spravit tie stery. Vzdy na tom trvajte. Mne zo sterov vysla bakteria az na 3.x.

misickaa4
8. apr 2023

A ano, aj infra lampa na dutiny je dobra.
Na orl som bola tiez, ale opat mi nespravil nil stery.

muminka27
8. apr 2023

Ja to mam uz 3 roky, dni kedy som mohla volne dychat prehltnut bez hlienov spocitam na 1 ruke. Tiez kym nedostanem atb tak sa z toho nedostanem. Strery mi robili, nasli len bezne zijuce bakterie v ludskom tele. Bola som aj na ORL, operovali mi prepazku, ale hlieny mam stale. Skusala som vsetko, naparovanie, konvicku, vsetky spreje, mam aj alergiu na roztoce, uzivam antihistaminika nic.. a je to ozaj na nervy, som este na RD, ale ako takto nastupim do roboty a budem fungovat medzi ludmi to neviem, nocna mora

marianarem
8. apr 2023

Okrem vsetkeho, co tu odznelo, este poradim ustne a nosne probiotika. Nasadila by som to idealne hned po ukonceni ATB liecby, ak budu dalsie ATB. Su v nich bakterie, ktore vedia robit konkurenciu nepriaznivym bakteriam a to moze zlepsit zdravie dychacich ciest.

gabrielikta
8. apr 2023

Určite by som som sa objednala k alergológovi. Pretože aj neliečená alergia môže takto dráždiť dýchacie cesty.Ale to už by som nechala na alergológa.

81anina
8. apr 2023

Ja mám presne to isté od septembra ako syn začal chodiť do škôlky. Za každým keď ochorel tak ja s ním. V novembri som chytila angínu a skončila na ATB. Odvtedy mám už na 3x nenormálne zelené sople a hlieny. Každé ráno minimálne hodinu smrkam tie hnusné sopliska až hrce ktoré mi takmer neustále stekajú do krku. Kupila som si infralampu tá trocha pomohla aj inhalator no pri malom sa mi nedarí nahrievat sa a inhalovat toľko koľko potrebujem keďže ho mám doma. Minule som sa už naštvala a šla na ORL kde som sa vysedela pol dňa. Urobili mi RTG dutín vraj sú čisté a na ATB to nieje. Dúfala som že aspoň stery mi urobia no nič. Predpísal mi tabletky, sprej do nosa a hnusne zarábane kloktadlo lebo mám vkuse zapálené hrdlo. Pomaličky sa množstvo soplov znižuje už to trvá viac ako 2 týždne.🤦

autor
8. apr 2023

@81anina boze, žeby ozaj z tej škôlky to nosili tie naše deti? Je mi ľúto čo prezivas, poznám to úplne... Každe ráno smrkat husté nekonečné hlieny... Mne teraz tecie taký vodnaty sopel,len voda nonstop..v noci to zas bude masaker. Tento krát to ma aj muž,tiez smrka o stosest... No ja mam aj hlien na prieduškach a kašlem... V stredu pôjdem ORL keď začne školka... Kupila som infralampu a hmed aj skusila dnes.. uvidím ci to pomôže.. je to strašne vyčerpávajúce a som prekvapená kolko z vás píše ze to má,/!malo podobne. .. trošku ma to utesilo levo uz som začínala mat paniku

mooonika1975
8. apr 2023

ja v škôlke od deti každý mesiac, vždy sa mi to ťahalo aj dva tri týždne, vždy skončila som na antibiotikach, musela som si dávať extrémny pozor na prechladnutie, teda stále čiapku na hlave, pri malinkom náznaku choroby som mazala tymianom a vlastne to robim doteraz. To ti zrejme nosia deti, len u nich je len sopik, vidim v škôlke a ty ťaháš nohy za sebou.

autor
8. apr 2023

@mooonika1975 cp môžem urobiť pre svoju imunitu? Užívam kompelx vitamínu C,,D a zinok.. no nevidím výsledky. Mala chodí do škôlky a ona je stále zdravá, decká tam sú všetky choré ,doma a ona nič.. .. teraz mala sopel po 3,5 mesiaci .. a uz je zas fit. A ja sito tu odskacem.. tiež som ešte RD,no neviem si predstaviť ísť takto do práce.

betulinka1
8. apr 2023

@marianarem o tychto som este nepocula. Ake probiotika odporucas?

mooonika1975
8. apr 2023

neviem, mne nepomohlo nič, ale teda ja som priamo v tom bacilovom prostredi a tam nie je nikdy jeden