Som zúfalá. Raz som v pohode, potom vybuchnem

18lucy11
22. nov 2022

Ahojte.Som už na dne zúfalá pripadám si ako schizofrenik chvíľu som v pohode a potom zrazu vybuchnem že som schopná zabiť. Mam dve deti 12r.a 3r.,
Proste keď 12 r.dcere sa nedarí v škole alebo niečomu nechápe čo jej vysvetľujem a podobne niekedy mi pripadá ako retard nemá ani kamošky v triede ju tiež nemusia ale zas nechcem tu všetko vypisovať, ale niekedy ju mam sto chuti zmlatiť neskutočne ma vytáča.
Syn 3r.je ok len tiež som z neho zúfalá lebo za svätého nechce ísť na záchod ani nočník krik jak pavian a keď mu nedám plienku tak sa ani nepohne je ako prilepeny. Plus ako ho mam naučiť piť z pohára alebo hocijakej fľaše keďže žiadnu fľašu nedá do úst a ani z pohára nechce piť ani len zo slamky ,jedine mu z lyžičkou naberam a krmim to je jediné čo naňho zabera.
Takže ja už fakt nevládzem cítim sa ako neschopná žena niekedy ľutujem ze mam deti že radšej by som ich dopriala niekomu kto ich nemôže mať. A manzela mam úžasného robí všetko čo mi na očiach vidí a aj tak mi všetko vadi a z ničím nie som spokojná mám sto chuti sa.......

lucia0211
22. nov 2022

@18lucy11 potrebuješ riadnu dovolenkuuu a čas aspoň trošku pre seba 😊lebo toto všetko čo píšeš je iba z vyčerpania...a deti vedia veľa vycítiť z nás matiek a keď si ty nervózna, budu aj oni a jasné že potom ide aj s nimi všetko opačne,ako by sme chceli

lucia0211
22. nov 2022

@lucia0211 a z tej fľaše alebo pohára... skúšala si ho ,, obalamutiť?Daj si ty do fľašky, pohára malinovku a pred ním skús z toho piť zo slovami ,,juj aké je to dobré,,nech ťa ale vidí..viac krát to opakuj,aby si ho zaujala a keď sa tak stane,spýtaj sa ho, či nechce okoštovať aj on 😊

18lucy11
autor
22. nov 2022

@lucia0211 to už som skúšala miliónkrát ja ,aj manžel, pritom aj svoju sestru vidí stále piť z fľaše a nič nezaberá stále je všetko beee a hisak chytí a pritom doma ma už milión druhov fľaš a pohárov a nič nezabralo.

lucia0211
22. nov 2022

@18lucy11 a doktorka detská čo na to?

18lucy11
autor
22. nov 2022

@lucia0211 nič že to sa spraví že on nato príde a tak ale kedy veď vo february bude mať 3 roky.

simona20201309
22. nov 2022

@18lucy11 ako dopadli vyšetrenia so synom? Možno si frustrovaná z toho, že syn ani nemôže za to, aký je. Dcéra by potrebovala pomôcť, myslím, že prežíva ťažké obdobie.

simona20201309
22. nov 2022

@18lucy11 zaco ta vytáča dcéra? Ze nemá kamošky? Myslím, že by si mala riešiť aj ju. Minimálne aby sa porozprávala s psychológom.

simona20201309
22. nov 2022

@18lucy11 podľa mňa, tvoje deti majú problém. Treba ho riešiť. V 12r nebyť obľúbená v kolektíve a nemať kamarátky je podľa mňa nie len smutné, ale aj nebezpečné. Aby nemala neskor z toho nejaké depresie, nebodaj niečo horšie. A ty, ako matka, ktorá by jej mala pomôcť a podporiť ju, tak ti s tým ide na nervy. Prečo? Lebo máš doma 3r dieťa, ktoré si tiež vyžaduje extrémnu pozornosť. Čítala som tvoje staršie diskusie. Začal neskoro chodiť, navštevujete odborníkov, ako napr. Neurologiu. Si z toho frustrovana. Máš strach a cítiš sa bezmocná, vyčerpaná? Úplne ta chápem. Kto by nebol? Treba sa poradiť s odborníkmi a riešiť to. Lebo krikom a bitkou naozaj nič nevyriešiš. Držím prsty.

18lucy11
autor
22. nov 2022

@simona20201309 ďakujem veľmi pekne .Áno navštevovala som neurologa snim lebo nechcel mi chodiť ale už chvalabohu beha jak tank plus slabšie rozpráva .A ja tiež na základnej aj na strednej som nebola veľmi obľúbená vôbec ma nemali radi takže keď vidím ze to isté sa deje mojej dcére tak som ztoho na nervy a ucitelky v škole 0 bodov.

liv1
22. nov 2022

No tak sa zena vzchop. Vsak chod aspon na jedno sedenie k psychologovi. Chapem tvoju frustraciu, chapem. Ale tam si ty ta dospela a ked prijmes svoje deti take ake su a nebudes mat od nich ocakavania, budes sa aj ty lepsie citit. Nahrad dcere tu kamaratku. Bud jej oporou, bud jej motivaciou. Skus ju pre nieco nadchnut. Co robi z mimoskolskych aktivit? Chodi na nejake kruzky? Je v niecom dobra? Urcite je na nej nieco skvele. Povzbudzuj ju namiesto nadavok, alebo teda nervov, a synovi daj cas. Ak ma spomaleny vyvin, moze to byt kludne ale aj nemusi, nejaka slaba diagnoza, tento vek ak plus dalsie 2 sa mize viac profilovat, pripadne ked bude mat tri roky chodte na diagnostiku. Vypni trocha, nechaj deti niekomu, chod si uzit a spamataj sa. Odpovedz sebe, mne nemusis, nepijes casto alkohol? Ak ano tak s tym prestan cim skor. Nahle vybuchy sa daju riesit. S psychologom.

lienka.7
22. nov 2022

@18lucy11 co sa tyka toho pitia, to proste musi chcieť sam. Skus si ist s nim kupit pohárik- nech si vyberie sam. Klasicky pohárik, žiadne tie cucacie uciace poháre s vekom.
Na moju aspon toto platilo, dodnes nevie pit so slamkou ci s tými.sosacikmi🙈 ale z klasického pohára perfektne, vie si to aj sama "regulovat" ked jej dám plný pohárik. Ale ako som už napisala, musela chcieť sama.
Drzim palce a veľa trpezlivosti ✊🍀

simona20201309
22. nov 2022

@18lucy11 tak zrejme aj ten nočník, a pitie z pohára príde neskôr. Určite máte nejaké kontroly? Vylúčili sa všetky možné diagnózy? Alebo ste sledovaní? Chodí už do škôlky? Ak si s ním doma, netlač na neho. Zrejme ma naozaj pomalšie tempo. Zbytočne sa zlostis.
Co sa týka dcérky...ty by som nebola rada, keby sa vtedy našiel niekto, kto by ti s tým pomohol? Vieš ako sa cíti, nevieš si spätne spomenúť, čo si ty vtedy v jej veku potrebovala? Pomôž jej. Mávnutím ruky, ved aj ja som si tým prešla, jej nepomôžes. Potrebuje budovať sebavedomie. Veľmi, veľmi dôležité v jej veku. Také deti sú veľmi ľahké obete násilia, veľmi ľahko sa nechajú stiahnuť na zle chodníčky.

kleopatra114
22. nov 2022

Prosím , začni riešiť seba , lebo Tento príspevok sa mi vôbec nečíta ľahko . Mám dcéru s mnohými diagnózami , jej výchova nie je ľahká , kamarátky žiadne nemá , ale pracujeme na rok , chodime na terapie , ona učí mna vnímať jej svet , ja učím ju zas ten nás . Druha začala chodit v 2 rokoch , tiež sledovaná u neuro, našťastie chodime len k fyzio a na ortopédiu . Ja som toto všetko prijala ako fakt , hoci začiatku boli ťažké , ale kto iný im pomôže , ak nie vlastná mama ?!

18lucy11
autor
22. nov 2022

Ďakujem Vám veľmi pekne za povzbudivé slová asi som potrebovala práve tie vaše slová aby ma nakopli.

svetlonos
23. nov 2022

@18lucy11 c
takze ty si ani tak nie nervozna s dcery ale zo seba, lebo prezivas cez jej problem znova ten svoj - nevyrieseny. Tiez neviem, ci budem mat trpezlivost na ucenie sa s detmi, ale nemam chut im sposobit traumu z hulakania s faciek ako som zazivala ja od mala. Skus najst studentku na doucovanue dcery. Maleho plienky - na to sa na dobry cas vy….r! Sposobis mu traumu a sebe nepricetne stavy. Potrebuje plienky ? Daj mu, s laskou a porozumenim. Ziadne zdrave dueta do skoly s plienkou neslo. A nepojde ani ten tvoj. Ked bude pripraveny, povie ti alebo da inak vediet. Vies kolko nervov zbytocnych si usetris? A k psychologovi sa pokojne objednaj najsir ty, sby si lepsie vedela zvkadat situacie. Skus si dat urobit aj odber krvi, ci ti okrem casu pre seba nechyba aj zopar dolezitych vytaminiv, mineralov, zelezo. Aj z tiho mozes byt nervna. A pomoze ti aj, ked prijmes deti ake su. Nemusia byt chidiaci geniovia. Zo 4 karov su casto dobry robotnici, remeselnuci- zarobia si kolkikrat vuac ako v kancli. Ani dcera nemusi byt hviezda v uceni, ci kamaratstvach. Na pracovnom pohovore sa ma este nikto na znamky v skole nepytal 😉. Skor by som riesila, preco nema kamosky a je dokonca neoblubena. Mozno nema najnovsi iphone, ci znackove handry to je dnes u deti hit. Vedia byt zskerne a zle, ako ich rodicia. Mozno by aj jej pomohol pokec s psychologom. Zrejme by sa mu otvorila viac ako vam- pravidlo tretej osoby. Drzim vam vsetkym palce.

miadi
23. nov 2022

Najorv Daj do poriadku seba. Deti su mozno len zrkadlom teba. Strasne zle sa cita to o dcere Akoby si ju ani nemala rada. Je mozne ze sa na nu hnevas Lebo mas viac roboty s malym a tak by si od nej chcela lepsie vykony kedze uz mà 12r. Aby ti pomohla alebo aspon ulahcila zivot . No zabudla si ze je aj tak este dieta a pomoc potrebuje ona od teba. Muz je fantasticky deti nie tie ti len nervy robia. Hmm no tak nech muz fantasticky vezme dceru na doucko k nejakemu doucovatelovi. Ten ju to nauci lepsie ako ty a usetri ti nervy. Maly mà Mozno nejaku diagnozu nie je normalne aby 3r “ nevedel pit” a len by pil z lyzicky co mu ty das Ved on by si to mohol dat stou lyzickou tiez Sam ked uz nic ine. Neostava ti nic ine ako Ist k osychologovi ucit sa ovladat hnev . Roznychat to. Deti ta potrebuju. Nech su ake su no Hlavne su tvoje miluju ta . S detmi na vysetrenia dcera moze mat poruchu pozornosti syn autizmus atd . Ked zistis co im je budes vediet lepsie ako im pomoct . Asi potrebujes aj vyvetrat hlavu ist niekde bez nich aby ti chybali. Postupne vsetko vyriesis no zacni sebou. Lebo si ako casovana bomba a coskoro vybuchnes a tvoje deti si zasluzia mamu ktora im neublizi ale pomoze.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurinia
15. dec 2022

@18lucy11 platí to, ze keď deti boli malé a mama bola nervózna, tak sa to prenaša na dieťa. Tak skús začat od seba aby si bola spokojná, kľudna.... Aj deti to zmení