Píšem anonymne, kedže som dosť aktívna na koníku, tak som tentokrát zvolila túto formu..
Potrebujem poradiť, vysvetliť, či nakopnut? Bol mi schvaleny preukaz zťp so sprievodom..A takisto polovicny invalidny../ ale rozhodnutie ocakavam za 3 mesiace / V júni ma čaká operacia s dobou liecenia asi 2 mesiace..Momentalne som doma, kedze som pracovala vo firme, ktorej z dosledku covidu klesli trzby, tak ju museli uzatvorit..Doma som 2 mesiace...Hladam si pracu ako recepcna , informatorka ..V ramci moznosti zdravotneho stavu...No a teraz k veci..Nastupit niekam/ ak ma príjmu/ to ano...ale co s operaciou? Povedat, nepovedat...? Sama neviem co s tym..Aj keď ochorieť môže aj zdravy.To si človek nevyberie...Ďakujem za názory...
Ostan na úrade práce,kým nerozhodnú o invalidnom a po operácii a liečení si hľadaj prácu...moja rada
Toto bola presne moja situacia. Pred dvoma rokmi som dostala vypoved v praci, vela som chybala, bola mi stanovena tazka diagnoza, cakala ma tazka operacia. Po vypovedi som isla hned na PN (nahlasit do 7 dni). Na PN som bola rok, zdravotne som sa dala dokopy v klude a bez stresu. Po PN mi socialka priznala ID takze som pekne presla z PN na ID. Po tom roku som sa nahlasila na UPSVAR kvoli podpore. Poberala som ju pol roka. Bolo par mesiacov kedy sme zili len z mojho ID a muzovej vyplaty. Kvoli idagnoze som hladala pracu len na 4 hodiny denne. A predstav si, nasla som. Vratila som sa spat do prace na polovicny uvazok. Zvladam ako domacnost a dcerku s manzelom tak aj pracu. Nieco zle bolo predsa len na nieco dobre ;)
@poleva dakujem ..... viem presne ako citis, bola som v tvojej kozi...ked mi koncila podpora a mali sme ostat len na ID stahovalo mi ritku ale nejako sme to zvladli a prekonali. Moj muz chvalabohu vie ze som zdravotne ako to slusne povedat tardak (ZTP) a nenutil ma do nicoho. Mala by som len viac stresu a to by mi nepridavalo na krase 🙂 Skus si zistit ci by si si vedela prerusit podporu a nastupit na dlhodobejsiu PN a potom sa k podpore vratit. Len ak by si poberala pn asi by ti stopli ID. Tazko sa mi hovori, treba ist a normalne sa spytat priamo na uradoch, ved oni nehryzu a mne teda velmi pomohli (ako tak citam tak som asi jedina)
Moja rada, pories si najskor zdravie a potom robotu....viem ze peniaze treba, hlavne teraz ale skuste to nejako ....... my sme nacreli aj do uspor, no co, ved sme ich sporili na to keby bolo zle
@poleva dobre bude (ako niekto raz povedal) 🙂 vies ako som ja plakala ked som odisla z prace. Po 12 rokoch. Najprv bol plac, potom som nadavala, a potom prislo zmierenie.....moja mamina mi vtedy povedala, neboj, na nieco zle je nieco dobre....a mala pravdu, ako vzdy ;)a kompenzacie si na UPSVARe neskusala vybavit?
@zdencaaaa ano treba prijať to čo je..ja to vzždy vravim...len už ťažsie dostať do hlavy 🙂 takze mi bodlo nieco take si precitat...🙂 pomohlo mi to..ze clovek nema sam problemy...kompenzacie nie...nevadi...hlavne nech maju tí co maju horsie diagnozy ako ja...i tak je to moc malo co davaju
Neboj nič 5 mesiacov zbehne ako voda a bude operácia. Potom rekonvalescencia a tak neskôr niekde práca. Ja som na tom horšie, lebo mňa nechcel nikto zamestnať. Tiež som ZŤP, ale mám aj plný invalidný dôchodok. Ťahá sa to už 8 rokov. Už som stratil nádej, ale aj posudkový lekár SP hovoril, že s tým čo mám tak práca nepripadá moc do úvahy. Mal pravdu no. Bojím sa, že čo ak natrafím na kontrole na iného posudkového lekára, čo nebude mať ten názor... Na šťastie nemal som relaps už dlhší čas, ale dodržiavam liečbu tak, ako sa má... Dávam tomu 200%, aby som bol relatívne OK... Závažnejšie príznaky ochorenia mám stále a už to aj asi ostane, aj keď tie najhoršie podľa mňa na šťastie nie sú.
@poleva Hm, problém je diagnóza schizofrénia, a tu asi neutajím. Aj keď ako som písal je už fajn, ale práca s ľuďmi by nebola pre mňa. Mám veľký stres z ľudí a neviem, ako by som ho zvládal. Ja pomáham písať občas šachové články jednému veľmajstrovi (každý týždeň 1 článok) a mám za to nejaké platené šachové videá zadarmo tak za cca. 60 eur mesačne, čiže ešte dobre (jeden článok zhruba 15 eur, čo sa mi vidí dosť). Chcel by som pomáhať šachovej komunite ešte viac, lebo sú to veľmi dobrí chlapi tam... Rozbiehajú nejaké nové projekty na inom šachovom webe a budem im aspoň pomáhať... Chcem im pomôcť hoci aj zadarmo, aby boli úspešní... Dôchodok mám, žijem s rodičmi, tak peniaze až tak zatiaľ nepotrebujem...
Nepíšeš anonymne