Som závislý na kvapkách do nosa

jaro1234444
2. nov 2022

Ahojte. Som závislý na kvapkách do nosa. Cca 4 mesiace som si ich nedal vôbec. Nechápem ako som to dal. Pred tým som si ich dával asi 7 rokov vkuse. Stále však nemôžem dobre dýchať a opúcha mi nos, obe dierky alebo jedna. Najhoršie to je pri spaní. Prejde to nejak postupne alebo treba vyhľadať pomoc? Ďakujem

martinmmartin
2. nov 2022

Zento efekt nieje prava zavislist ale vola sa to rebound congestion. Kazdopadne je to princip bludneho kruhu a dost velka otrava. Musis si zohnat spray co posobi na inom principe ako ten co pouzivas teraz, ten prvy vysadit, prezit par dni s druhym a postupne vysadit. Antihistaminovy vymenit za steroidovy ( alebo naopak)

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika1922
2. nov 2022

@jaro1234444 ja som toto mala hádam 10 rokov vkuse. Tak som sa proste zaťala, pár noci bolo naprd musela som mať hlavu vysoko a teraz už vpohode. Len na to nesmiem myslieť keď si ľahnem do postele lebo psychika je mocná vec, hneď mam potom pocit že nemôžem dýchať a udusím sa. Aktuálne už asi 3 mesiace bez kvapiek a musím si zaklopať že zatiaľ fajn držím sa

54tinka54
2. nov 2022

@jaro1234444 skús si kúpiť esencialny olej, buď levandulovy alebo čajovníkový a pričuchni si k nemu - mal by ti uvoľniť nos.

saemi
2. nov 2022

presne viem čo zažívaš, mne pomohla až operácia
viac ako 10r som užívala muconasal

dankavass
2. nov 2022

Aj ja som bola závislá, viac ako 6 rokov.
Niekoľkokrát sa mi podarilo so sebazaprením skončiť, ale vydržalo to vždy maximálne niekoľko týždňov, prípadne do prvej nádchy.
Konečne som sa v apríli odhodlala vyhľadať lekársku pomoc, orl lekárka mi predpísala Mometasone, kortikosteroidný sprej, postupne znižovala dávky a už som pár mesiacov úplne bez 🙂 držím palce

evasim
2. nov 2022

@jaro1234444 ja som zavisla na Nasivine viac ako 15 rokov, teraz mi alergolog predpisal kortikoidny sprej a nejako uz 2 mesiace fungujem....uvidím dokedy vydrzim, dufam ze uz navzdy

dori92
2. nov 2022

Hlasim sa, 10 rokov na muconasale. Bez nich som stratená 🤷
Už som raz aj bola na ORL a dva mesiace bol kľud, do prvej nadchy ...

lindusss2016
2. nov 2022

@jaro1234444 vyskusaj esencialne oleje, aj do difuzera, aj natierat na nos, krasne to uvolni dychanie, je to cisto prirodne a ziadna zavislost ti nevznikne