Ahojte. Som závislý na kvapkách do nosa. Cca 4 mesiace som si ich nedal vôbec. Nechápem ako som to dal. Pred tým som si ich dával asi 7 rokov vkuse. Stále však nemôžem dobre dýchať a opúcha mi nos, obe dierky alebo jedna. Najhoršie to je pri spaní. Prejde to nejak postupne alebo treba vyhľadať pomoc? Ďakujem
@jaro1234444 ja som toto mala hádam 10 rokov vkuse. Tak som sa proste zaťala, pár noci bolo naprd musela som mať hlavu vysoko a teraz už vpohode. Len na to nesmiem myslieť keď si ľahnem do postele lebo psychika je mocná vec, hneď mam potom pocit že nemôžem dýchať a udusím sa. Aktuálne už asi 3 mesiace bez kvapiek a musím si zaklopať že zatiaľ fajn držím sa
@jaro1234444 skús si kúpiť esencialny olej, buď levandulovy alebo čajovníkový a pričuchni si k nemu - mal by ti uvoľniť nos.
presne viem čo zažívaš, mne pomohla až operácia
viac ako 10r som užívala muconasal
Aj ja som bola závislá, viac ako 6 rokov.
Niekoľkokrát sa mi podarilo so sebazaprením skončiť, ale vydržalo to vždy maximálne niekoľko týždňov, prípadne do prvej nádchy.
Konečne som sa v apríli odhodlala vyhľadať lekársku pomoc, orl lekárka mi predpísala Mometasone, kortikosteroidný sprej, postupne znižovala dávky a už som pár mesiacov úplne bez 🙂 držím palce
@jaro1234444 ja som zavisla na Nasivine viac ako 15 rokov, teraz mi alergolog predpisal kortikoidny sprej a nejako uz 2 mesiace fungujem....uvidím dokedy vydrzim, dufam ze uz navzdy
Hlasim sa, 10 rokov na muconasale. Bez nich som stratená 🤷
Už som raz aj bola na ORL a dva mesiace bol kľud, do prvej nadchy ...
@jaro1234444 vyskusaj esencialne oleje, aj do difuzera, aj natierat na nos, krasne to uvolni dychanie, je to cisto prirodne a ziadna zavislost ti nevznikne
Zento efekt nieje prava zavislist ale vola sa to rebound congestion. Kazdopadne je to princip bludneho kruhu a dost velka otrava. Musis si zohnat spray co posobi na inom principe ako ten co pouzivas teraz, ten prvy vysadit, prezit par dni s druhym a postupne vysadit. Antihistaminovy vymenit za steroidovy ( alebo naopak)