Ahojte všetci, už som tu raz dávnejšie písal o tom. Som závisly na kvapkách do nosa, 7 rokov vkuse ich užívam s tým, že už musím stretknúť tak 6-7 krát do jednej dierky po sebe aby mali účinok. Dávali ste mi už rady, že treba ísť na ORL a pod. Popravde sa neviem k tomu donútiť, je šanca aj že dá sa to zvládnuť s obrovským sebazaprenim? alebo už asi potrebujem zákrok doktora? skúšal som všetko možné a nedať si prostre ale neviem či mam tak slabú vôľu alebo je to tak ťažké. Nedokážem absolútne zaspať ked nemôžem dýchať a v noci sa zobudím, že už nemajú účinok a dusí ma. Aj som strašne nervózny ked ich nemám, proste ako keby abstinenčné príznaky ked nemá človek drogu s tým že nemôžem dýchať ešte aj. Naozaj som zúfaly, neviem ako z toho vyjsť pretože uvedomujem si že som závisly a uvedomujem si, že to je zlé a chcem prestať len nejde to proste :/. Čítal som aj, že môžu spôsobiť poškodenie nosovej priehradky. Neviete čo to znamená prosím Vás, či je to moc vážne alebo čo pri tom hrozí. Ďakujem pekne vopred.
@xsuzannex a pomôže lekár? dá sa z toho dostať?
@xsuzannex A ty ich vlastne užívaš stále už 10 rokov?
@jaro1234444 on tu sliznicu "obrusi" a ty budes moct dychat aj bez kvapiek..
Ano 10 🙈 hlavne na noc potrebujem.. a davam si pre lepsie svedomie detske kvapky..
A prečo si nešla k lekárovi? :/ ja už teda budem musieť ísť, aj ked sa bojím popravde či to zaberie, lebo bez nich som aj nervózny a dosť mimo. A dostávam sa už do depresií z toho , lebo neviem čo hrozí ak ich budem napr, užívať celý život a nikdy s tym neskončím
@jaro1234444 teraz je tolko ludi na tom zavislych ze by si ani nepovedal.. ale ak uz mas taketo stavy tak urcite chod na orl, oni su na to zvyknuti.. a ja preco som nesla? Nemam kedy, mam tri male deti, najmladsie ma mesiac, nemozem sa vzdialit.. ale tak ja ked si aj streknem tak sa snazim tak pol streku len.. a dakedy cez den aj zabudnem, len na noc musim bezpodmienecne.. obcas aj v noci..
@jaro1234444 Laserová mukotómia je nekrvavý a bezrizikový výkon. Zavedením optického vlákna a niekoľkosekundovou aplikáciou laserového lúča docielime zmrštenie podslizničnej vrstvy o päťdesiat až sedemdesiat percent,“ opisuje zákrok otorinolaryngológ. Sliznica zostane neporušená, nekrváca. Po pätnástich minútach od zákroku idete domov. Hojenie trvá asi deň a nevyžaduje žiadne lokálne ošetrenie. „Skúsil som to, a hoci to nebolelo, nebolo to príjemné. Čakal som, že len čo doktor hadičku vytiahne, zhlboka sa nadýchnem, ale nestalo sa. Mierne zlepšenie som pocítil na druhý deň ráno. Do večera sa uvoľnila najskôr jedna a potom aj druhá dierka. Prvý raz po rokoch som sa dobre vyspal,“ pochvaľuje si bývalý „závislák“ od nosových kvapiek
Mala som kedysi dávno podobný problém.Podla upchateho nosa som vedela v noci koľko je hodín.Tiez som mala sliznicu zničenú kvapkami.Potom mi ju vystikavali,dnes sa to možno už robí inak.Trochu to pomohlo,ale po istom čase asi zase zhruba a začalo to opäť. Každú chvíľu lekár,leptanie sliznice a opäť kvapky.Potom tie kvapky u nás prestali vyrábať,boli také olejové, jemné. A tu sa mi dostal do rúk článok,kde bol postup,ako sa odnaucit od kvapiek. Takže skúsiť si nekvapkat do jednej strany,aby sa zregenerovala. Bolo to náročné, najmä večer a v noci,ale ide to.Ked sa jedna nosná dierka dala dokopy,prestala som kvapkat kvapky do druhej.Odvtedy mám pokoj. Už roky.A funguje to,poradila som známemu,bol mi potom veľmi vďačný.Skúste.
@jaro1234444 otec bol tiež závislý. Dali mu nejakú masť. Prešlo mu to, ťažko, ale dal to.
@jaro1234444 Morska sol
@jaro1234444 ja tiež dohodobo ale 7×? To fakt?
Ja si dávam tak maximálne raz na večer cez deň keď je alergia.
Preto závislosť ale fakt jemná oproti tebe
Určite by si mala vydržať a nestriekať cez deň
Skus športovať mne sa vtedy celý nos uvoľní!
A to s tou jednou dierkou som tiež čítala
Tromfnem ta, ja uz mam za sebou 10 rokov.. skratka som byvala casto chora a nevedela som dychat a tak to preslo do zavislosti.. sestra detto, musela na zakrok, inak to neslo.. ale aj teraz po kazdej chorobe musi davat sakramentsky pozor aby to zas do toho nesklzlo.. osobne si myslim ze uz po tolkych rokoch to sebazaprenim nepojde, ta sliznica je uz tak zhrubnuta, ze bez lekara to nepojde..