Som závislá na sladkom

bakiska
29. máj 2015

Ahojte, som závislá na sladkom.. Chcela by som schudnúť, ale ta túžba sladkého je silnejšia.... Neviem si predstaviť nejesť sladké jedlá... Štatistika na dnes mazanec s džemom, 2 horalky kroasant, študenská pečať a to je 13.00 do večera to bude ešte viac... Dá sa táto moja závislosť nejak liečiť?

meluela
29. máj 2015

@bakiska skus si davat sladke ranajky v nejakej zdravsej podobe (celozrnna kasa, muessli s medom, razny chlieb s dobrym dzemom ...), ovocna desiata, potom si trebars stanovit ze mozes dobry dezert/kolacik poobede (alebo mucne jedlo) a neskor cez den uz nejest sladke ... ale davat si nejake tie sacharidy aj na veceru v podobe zdraveho celozrnneho chlebika, cestovin a pod.
A hlavne sa netryznit ze nemozes ... cim viac na to myslis, tym viac sa trapis a nakoniec skoncis s tou studentskou pecatou o polnoci ... a aj ked niekedy porusis svoje pravidla, vzdy je sanca napravit to, nejest dalsi kusok .. vsetko lepsie nez sa uplne zvhnut a zozrat celu spajzu lebo je to uz zajedno ...

tomaas
29. máj 2015

@bakiska ahoj si zavisla a napriek tomu mas miery 90/60/90 ako to robis? 🙂)
ale nie, ak mas rada sladke tak si ho daj, niekedy telo pyta a clovek potom papa a chuti mu, ale vies nahradit sladke sladkym, napriklad ovocim, trstinovym cukrom, ak mas pocit ze nieco chces spapat radsej sa napi, vyluc hlavne sladke vody a nejedz sladke po 18 tej, inak to bude OK , budes ako ja 🙂

lilimoni
29. máj 2015

Ja mam tiez rada sladke a mam 53kg 😀 ide leto, nahradis cokodku melonikom alebo jahodami 🙂 ja som zacala namiesto sladkeho jest tu 90% cokoladu a nic ine som si nekupila 🙂 iba ak ovocie 🙂 ono sa to da ale prvy mesiac bol hruuuuuza 😀

h2
29. máj 2015

@bakiska Fíha, tak to je naozaj veľa sladkého. Ak s tým chceš prestať, prestaň naraz, úplne a hneď. Ani narkomanovi, fajčiarovi, či alkoholikovi nikto nebude radiť, aby si skúsil postupne znižovať dávky, či aby chlastal menej. Zdá sa to ťažšie, než s tým prestávať postupne, ale opak je pravdou. Ak prestaneš so sladkým úplne, prvé dni (možno dokonca týždne) budú ťažké, ale potom Ti to prestane chýbať. Ak si znížiš dávky sladkého, bude Ti to chýbať stále, lebo telo niečo dostane, ale nie toľko, koľko by chcelo. Chce to pevnú vôľu, tak Ti držím palce. Ešte rada na záver: ľahšie sa odoláva, keď nič sladké doma nemáš. 😉

maria117
29. máj 2015

@bakiska ahoj, zamysli sa, ci si tym nieco nekompenzujes - nezmenilo sa nieco v tvojom zivote? Neodstahovala si sa, nezmenila,skolu,pracu,priatela,nemas stresy? Dalej co ine, normalne jes? Mas vareny obed, veceru, ranajkujes? Dat si nieco sladke po al hoci i pred jedlom ok, ale nemala by si to jest miesto jedla. Tiez mozes skusit viac pit al jest ovocie, ci zeleniny, pripadne susene. Ja som tiez zvykla jest vela sladkosti, ale potom prislo tehu a zrazu mi to prestalo ist na chut a radsej som si dala nejake maso al vajicka 🙂 a potom neskor sa chute ustalili a i by som si nieco sladke dala,ale mam potom problem s palenim zahy,takze obmedzujem, i ked uplne som nevylucila 🙂

janickacrazy
29. máj 2015

@bakiska Nesmieš začínať den sladkými ranajkami, ja ked si dám sladké hned ráno, potom mám celý den na sladké chuť, snaž sa jesť zdravé maškrty ako ovocie, melon, broskyne, nektarinky, jablká, banany. Pár dni pred menzes je normálne, že ženy má chuť na sladké veľmi, tak vtedy si dám aj ja viac, inak si daj závazok, že len jedna sladkosť denne napr. a snaž sa to dodržať. Je to ako odvykať si od cigariet alebo alkoholu, ale sladkosti aspon tak neškodia. Plus pridaj pohyb, pri nom sa vylučujú endorfíny rovnako ako pri jedení sladkého.

bonaqa2013
29. máj 2015

S tým sladkým to preháňaš. Už dnes si toho zjedla viac ako ja za mesiac.... Choď k lekárovi a daj si spraviť rozbor krvi - možno niečo nebude OK.

nikawero12
29. máj 2015

@bakiska skús užívať tabletky obsahujúce chrom / aspoň na začiatku/, možno ti pomôžu znížiť chuť na sladké

yukki
29. máj 2015

Aj ja.

simca06022011
29. máj 2015

No ja TIEZ. Vykompenzovala som to tak, ze proste NIE a nedam si ale chodime na obedy, po obede dezert musi byt ;) Cize to je sladke a hotovo. A KED SI NEKUPIS, nebudes mat co sladke jest. Cize treba tieto regaliky obchadzat.

peneloppe
29. máj 2015

@bakiska

Cim viac sladkeho zjes, tym vacsiu chut na nho mas. 😝
Najlepsie je dat si sladke ranajky, rano rychlejsie spaluje. A obmedzit mnozstvo. To je strasne vela na jedno dopoludnie. To ja ani za tyzden hadam nezjem. A tiez mam sladke rada. Ale chcem byt stihla a aj som stihla tak sa drzim a ovladam. Ale ked mam chut tak si stale dam ale ide o mnozstvo. Namiesto celej cokolady si dam zopar tabuliek, namiesto balika keksov si dam 1-2. Da sa to. Len treba mat sebadisciplinu a ovladat sa. Drzim palce.

ivca88
29. máj 2015

Ja som mala rada sladke ... ale nie až tak 😀 ...ale urcite vsetky jogurty cokoladove a kazdy den nieco sladke - snickers ci co ...
Ale ako som otehu tak som vydrzala tyzden bez toho ...a teraz mi to uz vobec nechyba 😉
Naozaj... cukor je návykový....
Vydrz týžden ... a uz ho nebudes potrebovat 🙂

aredhel
29. máj 2015

@bakiska aj ja som zavislacka ale fakt jediny sposob ako nejest sladke je nic doma nemat! ale fakt vobec nic...ani nekupovat 🙂 a vydrzat 🙂 neskor ta chut na sladke prejde

standu
29. máj 2015

Ako pise aredhel..nic sladke doma nedrzat, u mna funguje.. zozerem len tolko, kolko kupim a to kupujem len sem tam a za sladkost povazujem aj vianocku s medom 🙂 moja tajna zachrana je flasa nutely ked mam prisernu chut zjem lyzicku dve a staci

babulina
29. máj 2015

Moja skusenost zo zatatymi zubami vydrzat aspon tyzden a pol bez sladkeho vratane vysadenia presadeneho ovocia a moja tuzba po sladkom prudko klesa

igiana
29. máj 2015

@bakiska mne velmi pomohlo, ked som v domacej pekarnicke piekla vianocku pol na pol celozrnna spaldova a hladka muka s trstinovym cukrom. + rovnako z pekarnicky slany celozrnny chlieb. To ma tak zasytilo, ze som cely den nemala chut uz vyjedat, mm tak isto a to sme riadni zavislaci. Normalne som vydrzala nejest sladkosti (aj tak sme doma uz nemali 😀 ) a ked sme vela od svokry dostali, tak sa mi zdali prikre a nechutili mi. Este mi dobre pomohli aj susene hrozienka, hlavne vecer, ked clovek konecne vypne po celom dni. Alebo chlieb s domacim lekvarom.
Celozrnna muka obsahuje komplexne sacharidy, uvoľňujú energiu postupne, človek je dlhší čas sýty a vzniknutá energia sa neukladá vo forme tukových zásob, ako je to pri bielej muke.

bandura
30. máj 2015

podla mna ti chyba niejaky vitamin bonaqua ti dobre radi chod k lekarovi na rozbor krvi ci je vsetko ok ak ano potom to neni len zlozvyk stale nieco hryst? 😀

bandura
30. máj 2015

@bakiska a koko vazis pri takom ´mnozstve sladkého? ved to ti cez den musi vaha stupat aj o kg viac, ci? mozno ti dobre spaluje kiez by to tak bolo prajem ti to....

beton
30. máj 2015

@bakiska su za tym premnozene kvasinky. Tie vyvolavaju neodolatelnu chut na sladke,lebo z toho ziju. Jedina cesta je nabehnut na tvrdu protikvasinkovu dietu,teda ziadne sacharidy 2-4 tyzdne.potom zacnes pridavat sem-am celozrnne veci,trva to 3-6 mesiacov. Cukor ziadny ani nahr.sladidla ani ovocie.jednoducho nic,co kvasi -drozdie,ocot...Je to prekyslenie organizmu,ktore sa da riesit len zasaditou stravou. Najdi si nanete,co sa je pri protikvasinkovej diete a podla toho sa zariad. Vyluc biele jedy,tj.biela muka,biely cukor,kravske mlieko.vela kreativity zelam.budes potrebovat.linia je len kozmeticka zalezitost.premnozene kvasinky su za vacsinou nasich chorob a neduhov.zmena jedalnicka vyriesi kazdy zdrav. problem.len treba doslednost.

lucinkaboz
30. máj 2015

ludia, zamyslite sa čo píšete, hlavne ak nie ste lekari,ci nutrične sestry. Ziadne sacharidy 2-4 tyzdne? Absolutna hlupost, sacharidy clovek potrebuje ,tak ako bielkoviny. Sacharidy- to je napriklad chleba, pečivo, ryza, zemiaky.Za cely den clovek potrebuje sacharidy,aby fungoval. To kvasinky nepremnožuje. Premnožuje ich predovšetkym rafinovany cukor. Ale aj ten ovocny,ako fruktoza.Ato je sakra rozdiel
Ak by clovek nejedol potrebne sacharidy, moze si privolať vazne zdravotne problemy.Najdoležitejsie je nejest sladke, nesladit, nepit sladké tekutiny.Je to zvyk, premoct sa.
Medzi 9-11 telo spaluje sladke bez ujmy a ukladania sa. Jedna vianočka, či niečo sladke doobeda, ti zavislost nevyvolá. Popri obmedzeniach sladkeho, ti pomože kokosovy olej.Zhora aj zdola.a dobra vec je dark čokoláda.

timea7
30. máj 2015

@bakiska prečítaj si niečo o glykemickom indexe, si v začarovanom kruhu, máš zrejme nedostatok pomalých sacharidov, nepíšeš, čo ešte konzumuješ okrem sladkého.

lucinkaboz
30. máj 2015

pomale sacharidy....su celozrne a grahamove vyrobky,glykemicky index mozes spomalit ak zjes nejaky tuk,zajes zemiaky lyzickou olivoveho oleja,masla....

evica01
30. máj 2015

Nikto ti nepomoze. Pracuj sama na sebe. Naco si to kupujes? Vyhodene peniaze.

dollynkaa
30. máj 2015

@bakiska mam toto iste.furt len sladkosto.keby nemam tak doslova vrazdim

fuska
31. máj 2015

Sladke treba jest rano, lepsie sa s tym telo vyrovna, ako ked sa sladke zje na obed alebo vecer. Ja tiez milujem sladke. Napolitanky, bonbony... Niekedy vydrzim nejest sladke aj tyzden a nechyba mi to, niekedy zjem aj 3 napolitanky na posedenie.
Ja by som skusila nahradit sladkosti niecim zdravsim. Podla mna domaci kolac (stevia, trstinovy cukor, med) narobi menej skody ako sladkost z obchodu. Dalej ovocie, 100 % dzus namiesto sladkosti, pripadne aj kvalitnu cokoladu, aspon tablicku, ak mas nehoraznu chut. A sebaovladanie. Mozno by som aj za tym lekarom skocila.

vroni
31. máj 2015

Nie si zavisla, si uplne normalne pazrava. Urob si bezne ranajky a nie sladke hovadiny, normalny obed, po nom kludne aj nejaku mlsu ("podla moznosti" nie polkilovu studentsku pecat), ked prestanes na kila jest rychle cukry, prejde aj tvoja "zavislost"

timea7
31. máj 2015

ja si myslím, že k určitému typu stravy je človek od narodenia nadstavený. Vidím to na deťoch v škôlke, najmä na súrodencoch, dvojčatách. Majú doma rovnaké stravovacie návyky, ale jedno má radšej mäso, druhé múčne jedlá. Ja sladké nemusím, chuť mám len výnimočne, ani ma nenapadne dať si ku káve sladké, sladké jedlá neznášam od detstva, ale za to slaného by som mohla na kilá, tak to nekupujem a tým pádom je to vyriešené.

mamazem
31. máj 2015

Najčastejšie býva silná túžba po sladkom vtedy, keď sú zanesené črevá plesňou. Táto pleseň si vyslovene pýta sladké a človek nie je schopný prejsť popri cukrárni bez toho, aby si niečo kúpil 🙂
Vyčistite si črevá. Jedna z možností je napríklad FUNGILEN, ktorý zároveň pôsobí aj proti plesni, mykózam a iným nežiadúcim organizmom... ale na trhu je toho dosť...

anett9
31. máj 2015

tiež so závislá na všetkom čo aspoň trochu "zaváňa" čokoládou...ked nemám každý deň /aj viackrát denne keksík,čoko, nutelu a pod.,je zle 😀 😀 😀 😀 ale rovnako aj na surovej zelenine,ked si nedám 2-3 dni tanier paradajok,uhoriek,papriky a pod. cítim sa nespokojne 😖 . akurát,že úúúplne najväčšiu chuť mám na čoko až okolo 22 hod. večer 😀

peneloppe
31. máj 2015

@timea7

nieco na tom bude. ja som na sladke, sestra na slane. moje deti tiez uplne rozdielne chute maju. ale ovladat si to treba. 😉