Ahojte, aj nás postihla tento rok táto strašná chrípka. Najprv najmladšia dcéra, ktorej sa to už 2x vrátilo, ta už je nateraz ako tak ôk, od nej som to chytila minulý víkend ja, v týždni aj starší syn. Mňa to zložilo úplne, mala som úplne všetky príznaky, bolesti, horúčky, kašeľ. Bola som aj u lekárky. Crp potvrdilo vírus, atb mi dala pre prípad, že by sa to zhoršilo. Neberiem ich. Som ale stále úplne odrovnana, krúti sa mi hlava, od včera ma ešte začalo aj preháňať, pritom jem diétne. Nemôžem spávať, začali sa mi objavovať úzkosti, nepríjemné stavy, som z toho nešťastná. Viem, že je to ešte krátka doba po tak náročnej chrípke, ale dodajte mi trocha nádeje, kedy sa vám to začalo zlepšovať. Včera už môj muž vybuchol, stará sa nemôžem povedať, ale podľa mňa robí veci, co my ženy robíme úplne bežné. Nákup, varenie, nič extra. Robí to aj normálne, ale s tým ze vždy je tak 60/70% na mne a zvyšok pomôže. Teraz je na ňom 100% lebo ja nevládzem nič. Keď si predstavim, že ide štedrý večer nemám chuť na to ani pomyslieť. Ešte príde aj dcéra s budúcim zatom a všetci len očakávajú aká bude super večera, ako všetko bude úžasné. Na jedia sa a zasa si všetci pôjdu po svojom. Nikoho nezaujíma, že ja nevládzem. Včera som hodinu plakala, a už som sa úplne opustila. Co budu toto za vianoce? Ako bojujete s tou chrípkou? Úplne sa to na mňa tento rok zosypalo. Prosím píšte len pozitívne, negatívnych veci už mám aj tak dosť.
Zavolaj dcére, povedz jej ako sa cítiš. Ako dospelá dcéra by som určite nenechala mamu trápiť sa s celou večerou. Nech prídu aj so šalátom. Ty sprav rezne. Muž kapustnicu. Koláče dostať výborné aj v lidli. To kúpte doobeda v utorok, nech sú čerstvé.
Napíšem ti to tak milo. Manzelíček je debilček keď na chorého vybuchne lebo sa musí pár dní starať?!
A keď ma dcerenka už budúceho manžela hádam sa vie postarať a nachystať čo treba.
Ono to treba tak robiť celý život, naučiť ich, aby si potom nebola zúfalá a nešťastná.
No a sme doma, tak ako v každej téme. Problém by ani nebola tvoja choroba, máš lieky a treba to vyležať. Ty si si ich tak naučila, ty všetko spravíš, len aby im z krásy neubudlo a keď potrebuješ pomôcť ty tak kde nič tu nič.
Ale keď si chorá tak by fakt mali zostať doma, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou to od teba chytia a čo potom?
Zrušila by som to a liečila sa v posteli dokiaľ mi nebude dobre. Pre jedny Vianoce sa hádam svet nezruti. Vianoce budú ešte x krát, zatiaľ čo zdravie mame len jedno.
Zdvihni telefón a nech nechodia. Vrchol je, aby sa cukrovkár dobrovoľne vystavoval riziku nakazenia chrípkou 🤦 Muž vybuchol, lebo si evidentne ty tá, na ktorej to tam stojí a keď ťa vidí bezvládnu, tak vybuchol...určite nemal vrieskať do chorej manželky. Teraz si skúsi, čo všetko robíš.
A teraz keď ti je zle si prosím ťa, nespomínaj na všetky krivdy a smútky,(aj čo sa týka dcéry) ,lebo nemáš kapacitu byť optimistická a veci vidíš horšie, než možno sú.
A zruš aj synovu frajerku, alebo nech sa pidieľajú aj oni na príprave.
Prepáč, ale ja by som tebou zatriasla, nech sa trochu vzchopíš v tom zmysle, aby si vedela doma aj zaveliť. Fakt, si obeť vlastného jednania. Keď som bola pred rokom tehotná, všetci moji chlapi okolo mňa doma behali. Pár mesiacov som nechytila do ruky ani vysávač. Tak vaši to pár dní zvládnu, aj keď sú Vianoce.
Prajem ti krásne sviatky, len sa nauč delegovať aj druhých a bude to ok.
Ja by som návštevy zrušila, vedia vôbec, že si chorá? Mňa by nepotešilo, ak by som prišla niekam a tam hodtiteľka so silnou virózou. To má aký význam? Prídu, keď ti bude lepšie , načo to siliť ?
Aké lieky berieš? Kedy ti naposledy brala crp?
Ak ti je tak zle, tak večeru spoločnú proste presuňte na iný deň. Lebo však môžeš aj ich nakaziť. A ja ťa povzbudim, ja som pas podobne, plus som dokopy mesiac nebola poriadne z domu, lebo najprv syn chorý, potom ročná dcéra, min.vikend začala zas horuckovať a keď už to vyzeralo, že dobre, v utorok začal syn, poobede ja, muž tiež...nakoniec ona jediná si tu pospevovala (vďaka aspoň za to) a ja som v horúčkach preležala dva dni, muž bol na tom trochu lepšie, tak sa staral. Ku koncu týždňa sa dcére zas pohoršilo, syn je stále taký malátny, ja som do toho schytala zápal prsníka, ale našťastie asi len slabší, lebo keď si spomeniem, aké teploty som pri tom zvykla mať...a do toho mi prišla Ms a je mi zle... Upratala by som si muža a nechala na neho chystané Vianoc.
Ak sú ostatní členovia tvojej rodiny takýto sebci, ja by som ich nechala prísť, ale ja by som sa izolovala. Nech si Vianoce chystajú zdraví.
Ahoj, som na tom rovnako, v nedeľu som sa zobudila...a celý deň nevstala z gauča iba na wc...jednoducho som nevládala, deň predtým, v sobotu som piekla takže som si myslela, že sa sa prepracovala...lenže v nedeľu večer už zvýšená teplota...bolesť hlavy, škriabanie hrdla , potom kašeľ, nádcha...stále som len ležala a zimnicovala...pritom teplota len do 37,5...dr. mi dal azitromycin, poctivo som od stredy brala( inak brutál nežiaduce účinky, nevoľnosť, hnačka, búšenie srdca, bolesť hlavy, plačlivosť)...včera som ich dobrala, už keď som sa cítila lepšie, prišiel vždy čas na antibiotiká a z nich som bola ako otrávená, včera som si dala 3. dávku, čiže dobrala som ich, nádcha, kašeľ lepšie, teplota sa dala do normálu,ALE...ešte sa mi nestalo, že by som pri chorobe 5 dní vkuse ležala a pospavala, čo ma trápi je, že napriek tomu, že už nemám zimnicu som zimomriavá, včera som išla do sprchy a skoro som tam zamrzla, keď som vyšla von tak som sa triasla ako osika...proste mi príde, že mám niečo s termo reguláciou...alebo keď sa idem prezliecť úplne mám hneď mramorovu pokožku, kým sa neobleciem...a to ma desí, že čo sa to deje... začínam mať depku, neteším sa z vianoc 😢
Prepac, ale v prvom prispevku som si myslela, ze mas tak 5-10 rocne deti, ale ony uz maju partnerov..takze su vo veku, kedy kludne mozu Vianoce pripravit ony alebo pochopit, ze nebude 100 kolacov a vsetko tip top, ked si na tom tak, ako si. Navstevy by som zrusila ako prve. Ak ti bude lepsie, mozete si spravit na Stefana slavnostny obed/veceru. Ale stedry vecer v kruhu rodiny a tak, ako to pojde.
No jediné, čo treba, je ležať.
@lenocka137 Preco ti dali antibiotika?
Mozno muz vybuchol, lebo na neho to tiez lezie, zacinajuca choroba. Pamatam si, ze raz na vianoce mama ochorela, aj otec. S bratom sme mali tak 12 a 16 rokov. A bolo to na nas. Robili sme salat a rezne, kapustnicu. Na tieto vianoce dost casto spominame. Nasi v posteli, mama nas sem tam prisla skontrolovat, ako sa nam dari. A dali sme to. Jednak ten pocit "zodpovednosti", a ta radost a zadostucinenie, ze sme to zvladli. Dceru s cukrovkarom by som zrusila (normalne povedz, ze v ich zaujme, nech sa nenakazia). Syna s priatelkou a malou dcerou by som poprosila o pomoc, budu este radi. A ty to vylez. A neboj, budu to krasne sviatky. Vsak su to sviatky pokoja, tak si ho dopraj
Ďakujem všetkým, dáko to zvládnem. Diskusia nemala byť útokom na muža a deti, skôr povzbudenie. Pekne sviatky všetkým.
@dadis lebo som mala zapálené hrdlo
Ved to mas v pohode keď mala ma už 8 rokov. Tiez som myslela ze tak do 5.
Pusti jej rozprávku a ty lez, vyhod tie blbosti co jes a nasad konecne tie atb! Sa nedivím ze muz nadrany.
Mne pri tomto "len" vyrušujem zabrali atb aj rýchlo. Teraz koli tehotenstvu nic moc, atb dajú len v nevyhnutných prípadoch. Takže mesiac to trvalo minimalne a deti mame 2 do 5 rokov. Atb ti do 3 dni záberu a aj ked budes vykasliavat ešte, budeš viac fit. Mna zachraňoval jedine paracetamol teraz, ten môžem. Potlačil príznaky a vedela som omnoho lepšie fungovať. Na take srandu kým ako liečiť sa syrupcekmi ja fakt nemám náladu. Stav v akom si je infekcny a zata zaručene nakazis, tu si netreba nič nahovárať!
Vianoce fakt bud presuňte, alebo urobte uplne jednoduce jedlo - polievka a kura s ryžou. Neprežila to tak tragicky, lebo vianoce! No tam je toho, urobíte si Vianoce a Silvestra v jednom a co??
Synovi priatelku by som zrušila tiez. Po prvé koli nákaze, po druhé- asi nie sú spolu tak dlho aby si ju zapriahla do kuchyne.
Osemrocna to tiez uz pochopi. Ty sa daj do kopy potom riešte nejaké rodinné obedy večere.
Lebo sme ti napísali pravdu, tak si pre istotu zmazala všetky komentáre?! Asi sme brnkli na citlivú strunu, že?! Ale asi nemáš gule spraviť si doma poriadky, tak buď spokojná a v horúčke tam var, peč, rob zo seba slúžku, nech ti dajú všetci metál za hrdinstvo....ale nedajú neboj, ani o teba nezakopnú.
@martul ty si ale krava. Korunovana.
Zrusit cele vianoce, s najväčšou pravdepodobnosťou o chvíľu to ma aj manžel a sirit dalej chripku, je take, ze dakujem pekne. Kto ma zdravy rozum, pochopi.
Manzela nechaj tak, nech robí ako vie, nic nemusi byt na 100% a ani na 70%. Pri chorobe je zaklad prezit nejak, nie robit nieco naviac.
A štedrý vecer v minimalizme. Uvarit co deti zjedia, aj tak kto je chorý, veľa nezje a darceky. To stačí uplne
Popros staršiu dcéru aby prišla už ráno/doobeda, že si chorá s potrebuješ pomôcť s prípravami …