Som vystresovaná, budím sa vystrašená a som úzkostlivá

4. nov 2020

Krásny večer. Už dlhšiu dobu sa cítim vystresovaná, už ráno sa budím celá vystrašená, som úzkostlivá a stále som ako keby v strese. Cítim sa úplne na nič. Mám navštíviť psychológa? Nebude na mňa pozerať ako na blázna? A ešte jedna otázka potrebujem výmenný lístok? Zajtra idem k obvodnej, zaniesť kartu, tak či sa jej mám na to spýtať... Ďakujem krásne 🙂

meluela
4. nov 2020

nebude na teba pozerat ako na blazna. mudri ludia sa staraju nielen o svoje fyzicke zdravie, ale aj dusevne. vymenny listok nepotrebujes ak si budes terapie platit sama. ak chces cez poistovnu, tak potrebujes. ale len malo psychologov robi cez poistovnu, takze asi skor si najdes ako samoplatca

halabolka
4. nov 2020

Cudovala by si sa, kolko ludi v dnesnej dobe navstevuje psychologa. Lenze kazdy sa o tom boji rozpravat, preto si kazdy pripada ako psychos, ked tam zrazu potrebuje ist. Smelo do toho, zahod predsudky 🙂

autor
4. nov 2020

@meluela Našla som aj takého čo má zmluvu, no neviem ako je to teraz. Lebo niekde píšu, že v tejto dobe (korona) nepotrebuje človek výmenný lístok.
@halabolka ďakujem, ja už dlhšiu dobu nad tým rozmýšľam, no teraz to už asi naozaj nechcem odkladať.

77daniela77
4. nov 2020

K psychologovi nikdy nepotrebujes vymenny listok,nie len teraz.Asi by si tam mala najprv zavolat a objednat si termin.

autor
4. nov 2020

@77daniela77 Mám rozpísaný mail, tak neviem či poslať. Mám z toho strach.

77daniela77
4. nov 2020

Komu?

autor
4. nov 2020

@77daniela77 Psychologičke, som zabudla dodať. Už som ten mail aj poslala, tak uvidíme, či ma objedná alebo nie 🙂

77daniela77
4. nov 2020

Ak ma volne terminy tak by ta mala objednat.Nemaj strach,ona uz riesila rozne problemy,je odbornicka a ma ludom pomahat.

autor
4. nov 2020

@77daniela77 No ja sa dosť bojím, keďže vlastne neviem čo mi je. Ale ona snáď bude vedieť, čo a ako 🙂.

77daniela77
4. nov 2020

Tak je odbornicka,urcite ti pomoze a ak by sa ti u nej nepacilo nieco tak tam uz viac nemusis ist.Je to ako u kazdeho lekara,uvidis aky budes mat z toho celeho dojem,ci ti bude sympaticka....

halabolka
5. nov 2020

Psychologicka ta nasmeruje, ked jej povies co ta trapi. Ak ti nahodou nepomoze, tak skus psychiatra. Tam nepotrebujes vymenny listok.

autor
6. nov 2020

@halabolka
@77daniela77
@meluela Tak 1.12. idem k psychologičke, tak uvidíme, čo a ako. V telefóne znela veľmi milo a mala taký pokojný hlas, tak snáď to bude v poriadku. Snáď mi nejako pomôže. Obvodná mi dala výmenný lístok s tým, že mám depresívne ladenie osobnosti, tak som zvedavá. Dúfam, že nebudem potrebovať psychiatra a že všetko dobre dopadne.

77daniela77
6. nov 2020

Bud kludna,urcite to dobre dopadne,je to profik,spolahni sa.

autor
6. nov 2020

@77daniela77 ďakujem za povzbudenie. V živote som nestresovala tak veľmi ako teraz.

meluela
6. nov 2020

Drzim palce. urcite to bude fajn. uz len s niekym sa porozpravat. Kludne ak ti nesadne tak chod k inej ... aj psychologovia su ludia a nie vzdy to zafunguje medzi klientom a terapeutom. A ani psychiatricka nie je ziadna katastrofa, akurat trosku nevyhoda ze na slovensku psychiatri maju malo casu a maju tendenciu ponukat lieky bez zdoraznenia potreby terapie. Ak by aj bolo treba niekedy nasadit lieky, vzdy je dobre ich kombinovat s terapiou.

autor
6. nov 2020

@meluela Ďakujem. Áno myslím si, že porozprávať sa mi pomôže. Samozrejme mám milujúcu rodinu, ale to je iné, ťažko niekomu vysvetliť čo človek cíti/necíti.
Tak podľa hlasu vyzerá byť milá, tak uvidíme. Ja mám veľký problém s neznámymi ľuďmi, tak uvidíme ako to zvládnem ja aj pani psychologička. Ja sa chcem liekom vyhnúť (viem, že niekedy sa to dá...), ale ak bude potrebné čo už.

77daniela77
6. nov 2020

Ved nemusis hned riesit liekmi.Porozpravate sa,mozno takto to postaci na viackrat.

autor
6. nov 2020

@77daniela77 Určite sa chcem len porozprávať 🙂. Ale tak uvidím čo a ako. Hlavne nech pomôže 🙂