Som vyčerpaná z deti

31. aug 2021

Už nevieme, ako ďalej. Mám dvoch chlapčekov, 2roky a 4 roky. Sú to veľmi živé deti, ale absolútne sa neprehraju sami. Musím im stále vymýšľať program, inak vymýšľajú. Okrem toho sú obaja umrncani, tvrdohlaví, a stále sa o niečo bijú a hádajú. Už nevieme s manželom, čo mame robiť, sme z nich úplne vyčerpaní. Ani si nepamätám, kedy som si len tak sadla a nič nerobila. Hneď nabehnú, skáču po mne, mladší chodí za mnou ako psík. A výlety? Nehrozí, to by nás úplne psychicky zničili. Keď niečo nie je podľa nich, začnú plakať, kričať a cely výlet sme v napätí, čo sa zase stane. Starší má vývinovú disfaziu a ADHD, mladší ťažké obdobie vzdoru. Už som rozmýšľala nad opatrovateľkou, nech si aspoň pár hodín vydychneme, ale rodina to kritizuje. Čo by ste robili vy?

didi2102
31. aug 2021

Už nevládzem sa rozpisovať ale mam3r a 1.5r,muž v zahraničí a bez pomoci,u syna ideme riešiť psychologicku a také zvláštne správanie,ak máte niekoho spoľahlivého overené neváhaj,ja mám za sebou týždeň v ťažkej depresii, rodinu neriešte ak to kritizujú nech sa páči každú sobotu nech vezmú deti,človeku raz pretečie pohár a oni to nebudú

autor
31. aug 2021

@didi2102 ďakujem za podporu ❤️ tiež si myslím, že keď kritizujú, nech teda pomôžu, ale som z rodiny, kde boli ženy x rokov na materskej, proste deti na prvom mieste. Najhoršie na tom sú moje výčitky svedomia, že som z nich tak vyčerpaná, že som v móde ,,len nejako prežiť deň” a štve má, že ich nerozvíjam ako by potrebovali, obzvlášť starší. Držím ti palce so synom, skorá intervencia skutočne pomôže, hlavne práca s dieťaťom a výživové doplnky.

zuzubb007
31. aug 2021

Ist do roboty, a mladsieho do jasliciek, viem o com presne hovoris a ver, ze ako zacnes robit chytis druhu energiu, obcas daka choroba ta zlozi ale uvidis co to dokaze chodit do roboty

ivangeline
31. aug 2021

A co? Nechce alebo nemoze pomoct rodina.. mate dost.. Opatrovatelka je fajn napad. Tiez mi bolo zatazko ale po mesiaci musim napisat,ze skvele rozhodnutie najst tetu na chodenie s detmi vonku... Maju ju radi. Su radi von. Ja uz nevladzem. Coskoro rodim. Manzel v praci,tiez nema cas oddychnut... takto si oddychneme vsetci. ;) A mame sa stale radi. xD

autor
31. aug 2021

@zuzubb007 ja podnikám a muž je na materskej, nechci vedieť ako sa cíti on 😞a to som doma vždy o 15 a sme na nich dvaja.

luccija
31. aug 2021

Starší chodí do škôlky?to sú 2 malé deti🙂robia si zle, kričia, plaču ..skús opatrovateľku čo si o tom myslí rodina nerieš.Vy si potrebujete oddýchnuť.
A čo najviac von tam sa snáď nebudú tlckovatvo hračky a tak...to, že sa 2r nezahrá sám je normálne.4r by si už mohol lepiť, strihať, kúpiť niečo nové, nálepky...nájsť niečo čo ho bude baviť Behať na odrážadle,loptu...zničiť ich fyzicky....také malé deti moc výlety nebavia max ZOO...

didi2102
31. aug 2021

Prosím ťa aké tie doplnky beriete? Jedna vec je doma byť s deťmi,druhá mať náročné dieťa a to pochopí maaalokto,ja mám teraz tiež dní že len prežívam,deťom sa nevenujem , zapnem tv ale už sa to zlepsuje

zuzubb007
31. aug 2021

Hlavne detom treba kolektiv inych deti

adrianap83
31. aug 2021

Veď vy sa o ne postarate, budú v najlepších rukách a tým, že si vy s mužom oddýchnete, aj deti budete inak vnímať, bude sa vám chcieť s nimi robiť nové veci, príde plno nápadov a chuti. A deťom tiež prospeje aktivne čas strávený s inou osobou. Choďte do toho!

luccija
31. aug 2021

A možno to je chyba, že je s nimi muž.Muzi často nechajú deti napospas nech sa zabavia po svojom a nie sú dôslední.To, že si Ťa mladší vyžaduje chodí za tebou, lezie po tebe tak asi je rád, že je s tebou neviem mne to príde normálne🙂moja dcéra sedeli pri vani, wc všade ako môj tien

autor
31. aug 2021

@ivangeline presne toto si myslím, že keby sa aspoň trochu odľahčime, že by sme ich lepšie zvládali, lebo poviem tak ako je - sme v permanentnom strese. Fakt mám pocit, že nikto v našom okolo to nemá take ťažké ako my - živé deti, so starším každé slovo doslova oddrete, terapie, každý deň cvičenia. Mám pocit, že iným rodinám všetko ide akosi samo. Keď počujem ako nadávajú deťom, že sú zle, vôbec mi to správanie take nepríde, vždy mi napadne, čo by robili s našimi deťmi 😀a držím palčeky !😇

autor
31. aug 2021

@luccija áno starší chodí, ale tým, že tam spi, zaspí večer najskôr o pol 10 večer. A cez víkend, to je extrém cely deň všetci spolu. Hej teraz bolo obdobie, že sa dalo byt vonku stále aj sme celé poobedie vonku. Chodili sme na korčule, bicykel, kúpaliska, ozaj sa snažíme nech sú čo najviac vonku. Len keď si predstavím, že zle upršané počasie ako posledných pár dni a my doma, ako zas bude zákaz vychádzania, obmedzenia, zavreté skolky a všetko okolo 😞úplne to na mna doľahlo. Ďakujem za rady, veru skúsime ešte nejaké tie výtvarne aktivity na doma, asi už staršieho aj prihlásim na nejaký šport.

autor
31. aug 2021

@didi2102 vieš čo najskôr som začala s neuraxomom na odporúčanie neurológa, teraz berie dmg olej a neutresku, veľmi mu to pomohlo na vývoj reči a po emočnej stránke, len teraz posledné dva mesiace má regres. Od 3 rokov mal podozrenie na autizmus, čo lekári vyvrátili a do 4 rokov mu prejavy zmizli, ale potvrdila sa vývojová dysfazia a ADHD.

autor
31. aug 2021

@didi2102 ale hlavne treba vyšetrenia neurológ, psychiater, logoped, psycholog. My sme začali centrom pre včasnú intervenciu, tam nás nasmerovali. Hlavne Psycholog nás koriguje ako sa k synovi správať a logoped mám pomáha s rozvíjaním reči, hlavne so spôsobmi, ako dieťa s poruchou sústredenia učiť.

didi2102
31. aug 2021

No teraz som si pozrela že je to tá dysfazia a dosť to sedí na syna tak uvidíme, máme logopeda a potom psychológa v centre v septembri tak som zvedavá a snažím sa pripraviť na hocičo

autor
31. aug 2021

@didi2102 hlavne sa nestresuj dopredu. So synom to vyzeralo veľmi zle, bola som psychicky na to zle z toho, aký život ho čaká ako autistu, keďže tuto diagnózu stanovil neurológ. Ale začala som sa zaujímať o alternatívy, výživové doplnky, investovali sme stovky EUR do terapii a dieta je funkčné, až na tu poruchu pozornosti a horšiu reč. Nenechaj sa odbiť diagnózou, s každým dieťaťom sa dá pracovať 😇len sem tam budú horšie obdobia, tieto deti sa vyvíjajú skokovo

dollyzv
31. aug 2021

Nuž,keď to rodina kritizuje tak raz-dva krát do týždňa im ich dajte na krk a vy si spravte rande a oddýchnite si ;) ak odmietnu postrážiť,tak ti môže byť fuk že kritizujú.

21oktober
31. aug 2021

ak ťa môžem potešiť prejde to . Je mám 5 detí a posledné tri sa mi narodili v rozmedzí 9 rokov Do toho mám v dome dvoch doslovne závislých psov na ľudskej spoločnosti , takže kam som sa pohla ja tam oni . Často som utekala na záchod si oddýchnuť , veru často ale vyšla som von a tam v rade nastúpené dva psy a minimálne dve deti ktoré na mňa čakali . Aj teraz , manžel je na služobke až do zajtra večera, tak mám v posteli nasáčkované dve najmenšie deti a jedného psa pod nohami v pracovni a druhého hneď pri dverách . Ja ti doporučujem vrelo opatrovateľku , mne veľmi pomohla tiež som podnikala . Dnes je to podstatne lepšie .

amelie2017
31. aug 2021

Vykasli sa na rodinu a najdi si opatrovatelku. A hlavne sa kvoli tomu necit zle.

tusticka26
31. aug 2021

prosim ta aky konkrtetny dmg olej a neutresku mu davas? skusila by som to tiez u maleho aprosim ta a kedy mu to davas rano ci vecer? dakujem

alana1
1. sep 2021

urcite detickam nasad magnezium. rada od neurologicky, moj je tiez mierne hyperaktivny, pri kazdej cinnosti dokaze stravit max 1 minutu...je ako tornado. odkedy berie magnezium je pokojnejsi a kludnejsi.

taga
1. sep 2021

My mame 2 chalanov, rovnaky vek.
Neviem ti poradit asi, len poviem, co mam ja odsledovane. Aj ked asi ta to nepotesi...
Nasi su najkludnejsi, ked su len so mnou. Hraju sa pokojne, spolupracuju, vonku uplny ideal.
Akonahle muz otvori dvere, koniec. Maju spolu super vztah, muz sa im venuje, miluju ho, hraju sa, chodia von.. a vsetko. Ale ja neviem ci to je nejaka muzska energia co zrazu zacne z nich vybuchovat, zmenia sa na dve tornada presne ako hovoris ty. Kedze pises, ze muz je na materskej, toto mi hned napadlo. Len neviem, ako by ste to mohli vo vasom pripade poriesit. Mozno paradoxne by pomohlo, keby muz cez vikend jeden den isiel niekam a vy by ste zostali sami. Teda len ty a chalani. Viem, asi si tukas na celo, ale mozno za skusku by to stalo. Vymysli nejaky program a skus ist s nimi sama. Ci nebudu pokojnejsi. Podla mna tie deti z nas matiek cerpaju akysi pokoj, zatial co z muzov skor tu energiu nieco robit..

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taga
1. sep 2021

@tomyhardy cele zle!

janage
1. sep 2021

Takže 1.rozdeliť deti aspoň hodinku, 2 denne.
2. Opatrovateľka bez pardonu či vezme jedného, či druhého
Ja som mala mega náročné prevé dieťa a poučenie pre mňa bolo, že už nikdy nedovolím, aby som takto doslova padala na hubu. Neskôr v istom období som ju aj využila a to aj muž bol najprv proti. A mne už to bolo uuuuplne jedno.
Potrebujete pomoc, ak to rodina nechce vidieť a len filozofuje ako by to malo byť, ale reálne tie deti nikdy nestrážili, niet o čom.
Uvedomte si, že ak sa ty či muž fakt zložíte zdravotne či fyzicky či psychicky tak vaša situácia bude omnoho horšia. Tak vás rodičov ako aj detí

rubinka
1. sep 2021

Napíš si zoznam 20-30 veci ktoré tvoje deti baví alebo by mohli robiť a keď sa zunuje jedna činnost, prejdeš na ďalšiu. V tomto vekovom období sa deti veľa naťahujú mám doma tiež a je to ťažké čiže presne viem čo riešis. Veľa robí nuda preto ja mám tento zoznam keď už neviem čo by mohli robiť aby sa zabavili. Lego, plastelína, balóny, kreslenie alebo iné tvorivé činnosti, hry s vodou, kineticky piesok, autíčka,stavebnice, rôzne drevené hračky, puzzle....je toho kopec čo sa dá robiť. Len sa nesmú nudiť inak pri nich nič neporobiš a stráviš celý deň v nervoch resp. manžel keďže ak som dobre pochopila doma je on. Hovorí sa kdo se hraje, nezlobí. Vo veľkej miere s tým súhlasím.

janage
1. sep 2021

@rubinka len sú deti ktoré každú činnosť robia max. minútu doslova. Nič ich nezaujme.

rubinka
1. sep 2021

@janage - áno viem 😁 len nuda skrátka robí veľkú neplechu. Plus neviem či nebude problém aj v tom že je doma otec nie mama. Žena vychováva celkom inak.

janage
1. sep 2021

@rubinka ja som bola a teda vôbec som to nedávala. To sú deti čo cez obed nespia, ficia od 6 do 22 a na ihrisku miesto hrania ti rýchlosťou blesku lezú po oplotení hore dole.

husky25
1. sep 2021

Presne chápem o čom píšeš a len pre tvoje uspokojenie ti môžem napísať ,že to časom bude lepšie nie oveľa ,ale zlepší sa to , teraz majú najhorší vek ,počkaj ešte dva roky 🙂