Začiatkom roka som mala covid, potom každý člen rodiny. Ešte deti sú vždy doma verím, že budúci tyzden to už bude ok. Ale ja sa cítim hrozné, som unavená. Ist na nákup je pre mna zaťažujúce a aj 3 hodiny musím oddychovať. Doma? Ten neporiadok. V zivote som to tak nemala. Nevladzem, nechce sa mi, som lenivá? Čo sa to deje? Čo je to so mnou. Tento mesiac som šla i vahovo hore, keďže vždy doma, cez kovid som jedla len všetko sladké. I po ňom. Pretože všetko iné mi bolo plané, slané. A telo sa mi tak divne klepe. Je to psychika? Lenivosť?
pocas infekcii moze dojst k piklesu vitmainov, obzvlast v tomto zimnom obdobi. tiez neviem ci uzivas vit D? ale ten by mal uzivat kazd yv zime, lebo nasich koncinach trpime nedostatkom. magnezium mne osobne pomaha, skus nasadit a teda podoplnaj vitaminy.
inak ja mavam taketo stavy v zime. nedostatok slnka ubera energiu. mavala osm ich skor ak bol kovid.
Doplnit vitaminy, zacat sa zdravo stravovat a lahke denne cvicenia, zo zaciatku staci 15 minut denne.
Ja napríklad dnes sa takto cítim od rána, ledva nohu preložím. Chvenie v tele, nepokoj...ale pravdepodobne to. môže byť ten postkovid... skus tak ako píšu vyššie zdravšia strava, vitamíny alebo po prípade lekár vezme krv a možno máš len niečoho nedostatok 🙂 držím palce nech ti to prejde čím skôr, ja stále tvrdím jar je za rohom 🙂
Odporucam navstevu lekara a complet vysetrenia.Ja po covidoch presne tie iste stavy.Vysetrenia v poriadku a na Sk pokial nemas nalez len ,,unavu atd.,,tak postcovid.syndrom nemas.Mala som uz 5x covid.1x mi to trvalo skoro rok,vypadalo mi kopec vlasov,nevladala som ani chodit.PNKU som mala 9mesiacov,ale to som byvala este mimo Sk aj som to mala ako poscovid.syndrom.2,3,4x to bolo celkom v norme,po 3tyzdnoch som uz celkom fajn fungovala,hoci silne potenie,dychavicnost pretrvavali.5x pn 3mesiace a zas problemy ako 1x.
vit. C, D, zinok,B, magnezium.
Choď lekárovi, odber krvi, daj si urobiť testy. Možno ti chýbajú vitamíny.. Keď som mala covid, pila som i čaj zo skorocelu a do pohára vody za lyžičku cukru /3x za deň.
Skoré uzdravenie prajem
Odšťav si cviklu+ mrkvu + pár lístkov žihľavy (môže byť i sušená) alebo v BIO predajni, v lekárni cvikovú šťavu aj šťavu z aronie
@dulazh presne toto, trochu som niečo urobila a už mi je zle, klepem sa, tak spatne ale predpokladám tlak sa mi zdvihol. A to cez covid to bolo hrozné s tlakom. Čo ja vždy nizky bum teraz vyšší. Ráno som sa sprchovala a spotena som, zadychana akoby som bežala. Dnes ma manžel upozornil, že si všimol vlasy mi padajú nejak viac. Lenže mne sa aj zrak zhoršil. Mne je už zle zo seba, hovorím si asi som zlenivela a plus deti doma. Dakujem dievcata za rady, určite idem k doktorke, strava, vitamíny. Musím sa dať dokopy.
Tiez mame to iste s manzelom.ta unava je hrozna.covid sme prekonali v decembri. Cize asi postcovid.u nas to trva asi mesiac
skus aj ahku aktivitu,a si skor vo forme prechadzky a najlepsie na slnku. uz sme s aprehupli do druhej casti zimy, tak sa snad uz slnko bude aj ukazova, aj ked jar je este daleko. a slnbko nas dokaze nabijat energiou.
Okrem spomínaného daj si vysetriť štítnu žľazu
Skus serrapeptazu.
@walentina7 na Sk ti to dali ako diagnozu?Lebo moja dr ma navrhla aj na liecenie a bolo zamietnute,ze nemam,,poskodeny,,ziadny organ po covidoch.
Zrak sa aj mne zhorsil.Dokonca som mala vyrazky po celych nohach,tie mi strasne puchli a puchnu dodnes.Byt upratujem po 1 izbe aj tu robim pol dna,lebo musim oddychovat.Z roboty chodim unavena,hned zaspim.Tlak mam zvyseny od 1 covidu a odvtedy beriem aj tabletky na tlak.Potim sa aj pri obuvani topanok a zadycham sa.Niekedy kym sa obleciem om mkra ako zo sprchy.Po kazdom covide som mala vysetrenia plucne-tam videla len pozostatky zapalu pluc,kardiologia ekg,sono,holter,stitna zlaza,tlakvy holter,vysetrenia z krvi a vzdy vsetko v norme,len tlak zvyseny.Vzdy mi je hrozne teplo,spotim sa uplne do mokra,nemozem dychat,niekedy mi zacne hucat v usiach,studeny kropaje potu na tvari-vtedy musim rychlo sadnut a studene obklady,lebo odpadnem.Paradoxne ale vodu studenu na sprchu a plavanie neznesiem,to mi je hned zima a hrozna.Dufam,ze raz sa to upravi aspon na znesitelnejsiu formu.
urcite smer lekar, je hrozne vela post kovid syndromov.