Ahojte prosím čo mám robiť som nesmierne unavená a popritom normálne spím ...neviete nejaké rady ? Táto MD ma unavuje 🤭
Skús viac ovocia zaradiť do jedálnička, magnézium a mne osobne pomáha dosť aj to, keď sa dokopem ísť von aj keď len na chvíľku, to hneď ma prebrie 🙂
ak to bude trvať dlhšie zabehni k lekárovi....zoberie krv a bude vidieť...
moze to byt aj nejaky zdravotny problem, takze ja by som zasla k lekarovi, dat si vysetrit krv, ale mne napriklad dost pomohlo ked som zacala pit viac vody jak kedysi 🙂
Mňa keď unava neprechadzala aj keď už bola dcéra staršia a spala v noci lepšie, tak som zašla k lekárovi a bola to štítna žľaza
@kingstonka ja to isté
Môže to byť aj nedostatkom železa
Chýbajúce vitamíny, železo, netolerancie nejakej potraviny, cukrovka atď,,
toto moze sposobovat porucha stitnej zlazy.
Ja bývam menej unavená, keď nejem pečivo, mám to odsledovanéuž už dlhšiu dobu
Okrem toho co tu uz bolo spomenute, to moze byt aj nevhodny matrac alebo stary vylezany. Rano ma clovek pocit ze sa dobre vyspal, ale nemusi to tak byt.
ahoj.... ja som mala/mám s tým tiež problém-práca ma dosť psychicky vyčerpáva niekedy a je to trochu lepšie, keď som si trošku pomohla stravou -obmedziť pečivo, viac zeleniny, menej večer + cvičenie- to ťa nakopne- vyplavia sa endorfíny a napriek tomu že si unavená a premôžeš sa-ako napr. ja doma pri PC si zacvičím hoc aj večer a cítim sa lepšie-menej zjem, lepšie si planujem čas.... a nie som tak unavená.
Ak je to ze fakt nad normál treba si dať zobrať krv na mononukleozu a štítnu u obvodnej lekárky. 😉
jarná únava - slniečko - D - vitamín - a čerstvá čistá voda - robia zázraky
Ja som zašla na diagnostiku, mala som v tele veľa parazitov.urobila som si odcervovaciu kúru a zrazu energia prišla a nespavosť bola po ca 6 dňoch preč.
tiež si myslím, že toto má na svedomí jarná únava, treba začať jesť pestrejšiu stravu, ovocné šťavy a bude lepšie 🙂
Podľa mňa najlepšie ísť na odber krvi, ja som mala to isté a som chudokrvná ( málo železa ) a málo B12. doplnila som hodnoty a cítim sa omnoho lepšie....
@monikastrelcova4 vies co, mne pomohlo vylucit cukor, akoze samozrejme, ze nie 100% cukru ale obmedzit jedalnicek, nahradit cukor zo sladkosti ovocim. Rano vstanem a vypijem 0.5L v9dy aby som sa nastartovala, cez den dopijem zvysnych 1.5L a este aspon 3krat do tyzdna cvicim, to mi tak pomohlo, nemozem ai vynachvalit. Mam zvycajne 5h spanku ale cez den som svieza ako rybicka, naozaj. Tiez som mala tie problemy s PMS a vseobd ne som biekedy nemohla fungovat bez toho, aby som si poobede aspon na hvilu oddychla ale teraz uz praveze nemozem si dat slofika, lebo nebudem spat v noci. Tak aspon to, co mne pomaha.. Mozes z toho nieco skusit 🙂
Ďakujem Vám za rady 🌞🌞 vyskúšam začleniť tieto veci do svojho jedálnička..dňa..života, lebo naozaj pravda je že to robím tak na 50%
Ísť k lekárovi a skontrolovať krvný obraz.
Tu ti diagnózu nik neurci .Ja som mala takto rapídny nedostatok B12 ,ale nakoniec sa ukázalo že problém je v obličkách ....
Môže to byť alergia ,parazity ,kandida v tele ,hoc čo ......
Ja som ale nespala dobre ani v noci. V respektíve som vstala tak že som nevládala fungovať ,nevládala vstat z postele ,a vstávala som akoby som vôbec nespala,nemala som vôbec svieži spanok
@monikastrelcova4 nechaj si vysetrit stitnu zlazu
@alenky ako som bola tehotná tak som pod dohľadom endokrinológa a išla som proste do hypo..mám ísť až v júli najbližšie tak som zvedavá čo mi povie 🙂
Ja som toto začala riešiť pre 3 týždňami. Stále unavená, pleť sivá. Vysadila som kávu a rafinovaný cukor + troška úprava stravy. Prvých 5 dní migrény, ale odvtedy každý deň lepšie a lepšie.
@monikastrelcova4 nedostatok zeleza
Ano, s tou stravou a unavou mi to potvrdila aj na jednej prednaske v materskom centre odbornicka na vyzivu, ked som sa jej pytala, ze ci moze suvisiet strava a unava, a ona rozhodne odvetila, ze ano, a velmi. Zmenit stravu - nic tazke, vylucit biele pecivo, kolace, sladkosti, sladene napoje. Doobeda - viac sacharidy, poobede - viac bielkoviny. Pitny rezim. A ak by toto dlhodobo nezabralo, potom ist k lekarovi vyserit krv, ako sa uz vyssie zmienila zibi.
Moj muz, 38 r., aktivny sportovec, zdravy clovek, dlhorocny darca krvi. Asi pred 3 rokmi v lete sa citil stale unaveny. Pri jednom darovani krvi mu zistili nedostatky v krvi - malo zeleza a teda nasledne hemoglobinu. Siel k vojmu vseobecnemu lekarovi, bral lieky 3 mesiace a uz behom liecby pocitoval obrovske zmeny, bol vitalny a culy, malatnost a unava zmizli.
S tou stravou a pobytom na cerstvom vzduchu by som odporucala zacat, a vydrat trebars mesiac, a ak by nepomohlo, tak ist k lekarovi. my sme tomu s tou zlou krvou s muzom ani neverili, obaja intenzivne sportujeme a zijeme zdravo, a ukazalo sa, ze to bola naozja pricina jeho unavy.
@monikastrelcova4 Tiez Mam podobny problem bolo to uz aj horsie ale sem tam aj mna este dolahne unava ale nehorazna. Mam nastupit do prace tak som zvedava co to bude az si nebudem mocť dovolit oddychnut. Snad to zvladnem. A ked mam PMS ani nevravim energia takmer na nule. Beriem B - komplex aj magnezko pomaha ale ako nahle mam pms nic nepomoze.