Nikdy ma hlava nebolela ale posledne 3 dni je to neunosne.Bolest je skor v oblasti spankov. Bolia ma aj oci tak som si myslele ze je to prievan. Poradte mi co na to pomaha. dik
Tiež to poznám, dala som si 1paralen. Aj keď nie je pre tehotné, tak 1tbl. je v pohode. Aj dr. my to odobrila. A ešte skús homeopatiká, nemám síce skúsenosť, ale môžu aj tehu. No a pokoj, tekutiny. Prípadne akupresúra by mohla aspoň trocha pomôcť.
no ja som bola na tom podobne, prvé tri mesiace ma deň čo deň bolela hlava, nedávala som si nič a hneď na začiatku štvrtého mesiaca bolesť odrazu zmizla a nebolela ma viac celé tehotenstvo. Aj môj doktor vravel, že najlepšie vydržať bez liekov, že mi to prejde a mal pravdu. Vôbec ti to nezávidím, lebo aj ja som už z toho bola zúfalá.
no ja som tiez migrenicka lekar[gynekolog] mi dovolil [aj v 1 trimestri] no-spu -ked je to neznesitelne inac paralen aj 2 tabl . naraz,jedine co mozes v priebu tehu je paralen-liek na vsetko,s homeopatikami by som bola opatrna ,lebo BOIRON[francuzsky vyrobca homeopatik] ma liek na bolest hlavy co obsahuje kys. acetylsalicylovu [acylpyrin] co nemozes behom tehu moze sposobit krvacanie liek sa vola Cephyl
ja som mala v stvrtom mesiaci hroooooooznu migrenu, som myslela, ze umrem, tatino mi kupil v lekarni mastičku kosmín, to sa natiera na spanky, čelo a zátylok, ono to trosku pomohlo, ale do večera som mala natreté tým kosmínom aj celé plecia, chrbticu a bola som jak mentolka.... Nakoniec som musela dat paralen...
ahoj tiez som mala do konca 4. mesiaca migreny dokonca take stavy ze som ani nevidela, tak strasne ma bolela ta hlava; snazila som sa to vydrzat tiez som nechcela ziadne tabletky, ani kavu ani nic, ale ked to bolo najhorsie tak som si dala paralen, alebo som isla domov z prace lahla a spala, alebo som skusila kavu. a VELA VELA tekutin, je to klasicka migrena 😒
drz sa a krasne tehotenstvo zelam
ahoj, je tu vela tem ohladom migren, bolesti hlavy, urcite si to pozri. paralen mozes v pohode, ja som brala cipky, nezatazuju tak zaludok. a ked migrena, tak aj 2 naraz, 1 mi nezabral ... len ja som mala migreny velmi casto, minule tehu aj kazdy drhuy den, tak to bolo zle ... nic ine nezaberalo ... kupila som si saloos mätovy liecivy olej, on tak stipe ako vietnamska masticka, ale aj lieci ... ale to iba popri lieku ... poznam ludi, co si dali aj ibalgin, niektorym dovolili aj algifen ... tieto lieky davaju aj v nemocnici, po porode, aj pri kojeni ... tak asi ked neni moc casto, tak mozes ... migrena urcite urobi horsie babatku, ako liek ... lieky od bolesti berie vela bab,y a nepoznam ziadnu, za cely rok dopisovania, co by im, alebo babu uskodili ...jasne, ze s mierou, ale urcite si daco mozes dat, ked nic nezabera ...inak tak normalne, klasika na migrenu, tma, ticho, obklad ... niekomu silna kava, to mi povedali aj v lekarni, ze podporuje a zosilnuje ucinok lieku (kofein). drz sa!!
migreny som mala strasne....nebrala som nic...bala som sa....studeny obklad akurat a takou mastickou som si to natierala, ticho, tma... nemyslim, ze bolesti hlavy (su totiz pocas najma priveho trimestra bezne asi tak ako nevolnosti a su u mnohych sprievodnym znakom tehotenstva) urobia horsie babetku ako lieky.
inak paralen mozes, ak uz sa to neda vydrzat
mozes paralen, 2x500mg kazdych 6 hodin, pripadne ak ti pomaha viac ibalgin tak 400mg kazdych 8 hodin. paralen mozes pocas celeho tehotenstva, ibalgin iba v 1. a 2.trimestri. vela vody, odpocinku, spanok, vylucit podnety ktore ti tieto migreny spustaju
ja sí dám polovičku paralenu až keď ma hlava bolí fakt na nevydržanie, zataiľ som si dala počas tehu paralen len asi 3x 😉
mne gynekolog odporucil AULIN,je to super prasok...pouzivam ho doteraz,aj ked som uz porodila a zabera....
mathias20009 ten aulin je na predpis alebo je volno predajny?
ja som sa pocas prveho tehu takisto ako kazda mamina bala s tabletkami, no blestami hlavy trpim ci som ci nie som tehotna dost casto tak som si vytrpela ☹ nebrala som ibalginy dokonca ani paraleny asi len 1x ale myslim, ze viac sa skodi babatku ked trpis ako jednym paralenom
Mna gynekologička poslala na neurológiu a tam mi predpísali masáže krčnej chrbtice... zabralo 😉
no tak ja som si tiez vytrpela s bolestami hlavy pocas tehu, aj pred tehu sam mavala migreny, ale to mi zabral vzdy ibalgin no v tehu som sa bala a tak som to riesila tiez mastickami a paralenovym cipkom, no dva krat som skoncila koli neznesitelnej migrene aj na pohotovosti lebo som bola uz v tretom trimestri a zacalo mi tvrdnut aj brusko, tak mi dali hned magnezko do zily a hospitalizovali ma , neurologicka mi namiesala do infuzie nejaky koktail a ten mi zabral do dvoch hodin, dost som sa bala o babo ci mu to neuskodi, ale moja gynekologicka mi povedala ze babo ovela viac trpi pri tej bolesti ako z tych liekov a tiez mi vynadala ze som to nechala zajst az do takeho stadia, ze nabuduce ked bude naznak migreny mam hned dost do nemocnice na infuziu a tak aj bolo, dva tyzdne pred terminom ma chytila opat migrena a ja som skoncila opat v nemocnici a uz si ma tam nechali, dcerka sa mi narodila o tyzden a je uplne v poriadku 🙂 .... teraz ma tiez pocas kojenia sem tam chyti bolest hlavy, ale mam odobrene pediatrom ze ibalgin 200mg alebo 400mg podla intenzity bolesti dietatku nijako neuskodi, ze do mliecka sa toho dostane minimalne, takze ja to riesim 200vkou , lebo si neviem predstavit byt vyradena koli bolesti co i len na jednu hodinu pri malej 😉
caute, ja som mala v 4 mesiaci stale migreny a trvala aj styri dni, pred tehotenstvom ma obcas bolievala, ale nie tak dlho.Davala som si paralen, ale nejak nezabral, prestalo to potom nejako same, treba si dat liek hned, ako to zacina, lebo potom mne to uz nezaberie...
😉 mám tiež takú skúsenosť, ešte som aj migrenička od 7 rokov ☹ asi to vyznie veľmi jednoducho ale odporúčam piť vééééééééľa čistej vody a masírovať vlasovú časť hlavy niektoré miesta môžu pri tom bolieť, to sú zhluky ktoré treba rozmasírovať nie len tam,kde ťa bolí ale naozaj celú vlasovú časť popros partnera ,nech aj trošku pritlačí a tie zhluky poriadne rozmasíruje úľava príde aj bez paralenu ani ja som neverila -ale pomáha to 😉
Ešte na ruke-medzi palcom a ukazovákom-v tom L-ku je ,,vankúšik "-aj ten druhou rukou masírovať -cca 2-3 min viem znie to bláznivo,ale určite vyskúšajte. A naozaj nezabúdajte na ten pitný režim-treba sa prinútiť 😵
Cavte chcem sa spitat ak ma boli hlava a som 25tyznov tehotna co mam robit