Som stále smutná

ewelinn
24. aug 2012

Ahojte mamičky, nikto mi nezomrel, nič zvláštne a tragické sa neudialo, no ja mám poslednu dobu-asi 2mes-pocit, ze ma uz nic nebaví, nič netesí, som plačlivá, smutná, závistlivá, škaredá, nenávidím sa!!!! Len čo ráno vstanem, mám chuť aby bol uz zas večer, nevidím zmysel v ničom čo robím, som zrelá na psych.ale nemám chuť íst ani k doktorke, hambím sa chodit medzi ludí-citim sa odpudzujuca, von chodím len ked musím do obchodu a to najradsej autom,lebo tak nikoho nestretnem....
mám manzela, ktorý j ezo mna uz chorý, mám syna (1,2r) ktorý je doslova zlaté decko, pekne spinká, vyhrá sa sam, ale dokáze ma vytočiť aj takými malichernostami ja potom zjapem naneho, som cela nervna, zacnem sa lutovat, manzel sa snazí mi pomáhať, teraz je uz dva tyzdne doma, pretoze si robi kurz a chysta sa do zahran.takze to mi fakt pomaha-riad umyje, pradlo povesa, s malym ide von aby soom si oddychla.....som krava a neviem čosa to so mnou robi, nikdy som taká nbola, vzdy som bola ja tá optimistka v nasom vztahu, a teraz.. sex sme mali cca 2x za tu dobu co mi straší....nebudem sa mu divit, ked si najde milenku

hradnapani
24. aug 2012

@ewelinn skus sa prekonat a chod za lekarmi. pravdepodobne to bude depresia, ktoru mohli spustit aj organicke priciny, telu nieco chyba a dusi takisto. Neplac doma, radsej tu situaciu ries, aj ked sa ti nechce. Mas dieta a mysli na neho, zasluzi si veselu a v pohode mamu. Neboj, bude dobre, len sa musis prekonat a vyhladat pomoc! nie je to ziadna hanba. SAmo od seba to asi neprejde...

lypka
24. aug 2012

je fajn, že si uvedomuješ, že sa niečo deje, len začni s tým niečo robiť. napísať vetu nebudem sa mu diviť, ked si nájde milenku je hrozné, však máte spolu dieťa, ktoré vás potrebuje. držím palce nech sa to čím skôr vyrieši a si šťastná 😉

lenka311
24. aug 2012

@ewelinn No máš depku ako vyšitú...
Varianta A - navštív psyhológa. Tomu sa ale myslím ešte kľudne môžeš vyhnúť...
Varianta B - začni chodiť viac medzi ľudí, ak je muž taký zlatý bez dieťaťa, choď na kávu s kamoškou, pozri sa či niekde v okolí nie je nejaká Zumba či Areobic... proste relax, fitko....
Ja si myslím že máš proste len depku z materskej, z toho že si furt vlastne sama a pokiaľ je malý v pohode, ešte aj kľudný v podstate sa psychicky nudíš.... predýchaj, prejde to.
Už len nástup do práce - no to máš ešte ďaleko ja už za týždeň Ťa privedie na iné myšlienky...
A je takisto možné že máš dostať mrchu - ja v týchto obdobiach pred chytám také depky že by si sa divila...
No večne keď je zle niečo sa stane, nejaký úraz, prípadne mi malá ochorie ako práve teraz a uvedomím si skutočné hodnoty a ako mi je dobre... potom som zase vysmiata dobrý mesiac minimálne...
Snáď som aspoň trocha poradila - a čo sa týka trávenia času s malým - no veď teraz kúpka, ihriská, vždy sa nájde nejaká mamička na pokec, nie? Len sa prestaň uzatvárať do seba....

kikushka2386
24. aug 2012

mam podobne stavy.vecsinou som sa s deckami ci doma alebo vonku stale sama.s nikym sa ani nestretavam.rada by som aj s niekym isla von len nase deti su niekedy jak utrhnute z retaze.u mna je ten problem ze nemam ziadne sebavedomie.nic pekne a dobre si o sebe nemyslim.bude to asi tym ze mi velmi malo niekto povie nieco pekne.a tym to vsetko len zacne.zacnem si domyslat ze moj ma inu a ked nema ze si najde.vela razy cez den si poplacem ze som neschopna.vsetko dusim v sebe nechcem ze by bolo na mne vidno ze ma nieco trapi.urcite by ti prospelo chodievat von medzi ludi a porospravat sa.raz som mojmu uz ked som fakt nevladala som mu vsetko vyklopila normalne sa mi ulavilo.

damiani
24. aug 2012

ak TI mozem poradit navstiv endokrinologa, mala som podobne stavy, nic ma nebavilo, nevedela som sa tesit z deti, z nicoho a nakoniec mi zistili zvysenu cinnost stitnej zlazy, brala som lieky a uz som 3 mesiace bez nich, uz po mesiaci brania liekovsa mi nalada zacala vracat do starych kolaji, doktor povedal ze sa mi to vyvolalo z porodu, zo stresu...

ewelinn
autor
24. aug 2012

ja neviem, niekedy je to lepsie, niekedy horšie, manzel povie chod do solarka, do fitka, urob nieeco co ti spravi radosť, viem ze by mi to radost spravilo, lenze do fitka sa hanbím ist sama, i ked pred tym som chodila, teraz sa hanbím ist medzi tie vymakané sexice alaa nicole scherzinger, nemam ziadnu kamosku, fakt ziadnu, byvam v cudzom meste, kamosky ktoré som mala - jedna studuje-druha je v zahranicí a celkovo vedú uplne iné zivoty,uz ani nie sme v kontakte a keby sme aj boli urcite by ich nezaujimala moja depka... 😖 musim sa spamatat musim, musim sa snzit premoct sa, nakopnut, ja niekedy aj sa mi to podarí, minule som sa konecne po dlhej dobe zobudila s celkom dobrou náladou, vsetko bolo v pohoe, a potom poobede maly nechcel spinkať neskutočne ma to vytocilo, zavrela som sa na balkom a fajcila, manzel ho nakoniec uklludnil, prisiel za mnou ale ja som uz potom nebola nastvana na maleho ze nechcel spat ale na seba ako som zareagovala, a znova som bola v zlej nalade......

anjelicek26
24. aug 2012

@ewelinn - kamosky si najdes aj tu cez konika, najdi si najlepsie s rovnako starym dietatom ako ty, podla mesiaca narodenia - napr. jun 2011... hre je vyhladavac. Hned ti bude lahsie. A to kyvanie nalad moze byt skutocne problem zo stitnu zlazou, hlavne, ak je to neodstatnene a za kazdu hovadinu. Do fitka ist nemusis, staci si ist zabehat, vytiahnut korcule, tam ti kamsku netreba, hudbu do usi a ides. A po case ziskas sebadoveru.

noname26
24. aug 2012

veru, je to depresia ako vysita - dobre su: sport - vybitie zlej energie a pohyb (vecerne prechadzky) - netreba ale nic nasilu, radsej pomalicky, ist ku kadernicke, kozmeticke, dat sa do pucu - pozriet sa do zrkadla so spokojnostou, dake upokojujuce cajiky na noc, aby si si oddychla (medovka, na dobru naladu), prijemny cas s ludmi, co mas rada- a hlavne chciet sa z toho dostat. ak by sa to zhorsovalo, tak vyhladaj pomoc, mozno na zaciatok, kym sa nastartujes, budu dobre dake lieky, ked sa to zacne zlepsovat, mozes vysadit (s lekarskym vedenim). ale nepoddavat sa tomu.

zuzulienka1973
24. aug 2012

@ewelinn Priznam sa toto som mala aj ja.Ako keby som citala o sebe.Pomohla mi psychatricka.Teraz mi je skvele.Nehanbi sa a vyhladaj aj ty pomoc.Uvidis ze to zase budes ty

paris3
24. aug 2012

ak ti naozaj zalezi na tom, aby sa tvoj stav zmenil, a ja verim, ze ano, kedze si sa zverila na konikovi. tak skus vyhladat psychologa. pomoze ti 'upratat si hlavu' a pomalicky si vyriesis tie problemy a pocity, ktore ta trapia. pripadne s nim skonzultuj, ci by nebolo vhodne poradit sa aj s psychiatrom a nasadit liecbu. asi by si sa cudovala, ako tieto veci dokazu pomoct a znovu to budes TY, vesela optimistka 😉 chce to na sebe popracovat a uvedomit si, ze pomoc potrebujes. nemyslim, ze v tvojom stave pomozu rady tipu, najdi si kamosku, sport, zabavu. verim, ze je tazke sa odhodlat, prekonat pocit hanby, ale skus si zratat tie prinosy, co ti to moze dat. a hlavne aj tvojmu malemu a manzelovi, ked znovu najdes radost zo zivota 😉
ja to mam z vlastnej skusenosti. nehovorim, ze aj teraz nemam tazsie chvilky, ale tie stavy co popisujes su uz za hranicou beznych problemov...
drzim palce! 😉

sendy182
24. aug 2012

@ewelinn čo bolo spúšťačom tohto stavu? je dobré že si napísala už to je pokrok si to priznať vyrozprávať..........skús k psychológovi k svojmu lekárovi na odbery krvi zájsť...............ty máš zdravú rodinku stojí ti to zato oni za to nemôžu že si v takomto stave a určite ani ty ............ skús ráno keď vztaneš si povedať dnes budem láskavá a milá.........nevytočia ma maličkosti a budem sa usmievať..........uvidíš či sa to nedá kontrolovať skús si rátať do 20 atď..........opakuj si som dobrý človek...som šťastná.....ak to ani po tomto nepôjde tak skús psychológa. - uľaví sa ti. 🙂

elzu
24. aug 2012

@ewelinn
Možná se mýlím, ale mám pocit, že máš na sebe moc vysoké nároky, že se měříš příliš přísným metrem, že chceš být jiná-lepší, než jsi-a ten konflikt tě užírá! Nebičuj se představami o tom, jaká by jsi chtěla (nebo měla) být, ale měj se ráda takovou, jaká ve skutečnosti jsi!

Zkoušela jsi nějakou meditační techniku?
Zapal si svíčku. Sedni si sama na zem na polštář, zavři oči. Dýchej. Představ si, jak s každým nádechem do tebe vstupuje proud světla. Nádech-světlo jde tvou hlavou do těla, naplňuje tě. Výdech-světlo vychází ven. Nádech-světlo tě opět naplní.
Mysli jen na to, jak do tebe vstupuje teplo, záře svíčky, každou myšlenku-dobrou i zlou přivítej-a v tom světle rozpusť.
Že v tom nevidíš žádný smysl?
Zkus to!

Myslím na tebe a držím pěsti! Myslím, že každý člověk v životě zažije tuto tmavou bezcestnou kapitolu svého bytí, kdy nevidí dál, než na krok před sebe, a kdy se všechen smysl z jeho konání vytratí. Ale věřím tomu, že VŽDY existuje cesta, jak z toho vyjít. Důležité je, NEBÁT SE ŘÍCI SI O POMOC, protože se VŽDY NAJDE NĚKDO, KDO TI UKÁŽE CESTU! Ať už to bude tvůj muž, tvé dítě nebo někdo úplně cizí-třeba lékař. Ale kdo ví, třeba máš v sobě dost sil vyjít z toho ven sama-třeba pomocí meditace a pochopení, že jsi dokonalá taková, jaká jsi, a že vše, co potřebuješ ke štěstí, leží v tobě samé.

jajka85
24. aug 2012

mam pocit,ze kazda zena ,ktora je na cely den doma s drobcom ma depku.mozes ist k doktorom,brat lieky..................ale ak si sama nenakopes rit,nikto s tym nic neurobi!!!!!!!!!!!!!§ja som tiez mavala stavy,ze som nevedela co skor.ci upratat,ci navarit,ci maleho nakrmit,prebalit,zahrat sa s nim.ked som robila jedno,vycitala som si druhe.ak som pri nom zaspala,tak boli vycitky,co som mohla za ten cas porobit.ked som upratovala,zas som si vycitala,ze nelezim pri nom,neoddychujem aby som mala viac energie a mliecka....sama som si kydala na hlavu.muz mi nepomohol s nicim a ja som byvala cele noci hore a premyslala preco to inym maminam funguje a u mna je vsetko hore nohami..... 😖 ked som uz nevedela ako dalej,chudacik maly si to zlizol,nakricala som nan..........trvalo to take 2 tyzdne,.a potom sa mi to vratilo.ked nieco chcel ,ked sa mu nieco nepacilo,dokonca aj ked zbadal muza tak len krical a jedoval sa.tak ako ja nanho.a vtedy som si sama vycistila zaludok.nechala som maleho muzovi, ( ty mas stastie ze ta posiela do obchodu alebo aj do toho fitka......mne muz nechcel ostat sam s malym,ci sa bal on starat....) isla som na nakupy.....nenavidim ich,ale jazda autom ma upokojila a ten pocit slobody......stacilo zapat radio a tocit kolieckom a pocit blazenosti sa dostavil.vecer som do seba naliala flasu vina ,vyplakala som sa,povedala som muzovi vsetko co ma trapilo a isla som spat.a rano som bola ako druha mama.toto pravidelne opakujem ked uz mam v sebe nadusene trapenie,samozrejme nie vzdy s celou flasou vina 😀 teraz sa dokazem cely den s malym maznat a hart a chalupu mam hore nohami.a ked pride muz a opyta sa ,preco nie je navarene a upratane a ze co som robila cely den,tak len odpoviem , ze mam DOVOLENKU , ze cely den som sa starala o to najcennejsie co mam a netrapima nic len to,aby bol maly stastny........a ja tiez!!!!!!!!!!!!!!! a .o pocite hamby mi nehovor,po porode mi zostalo 15 kg!!!!!!!!!!!! ale vie co????????????,,kaslat na to!!!!!!!!!!!!!!!!!NIKTO NEMA DEPKU Z TVOJEJ CELULITIDY ani z ovisnuteho brucha tak preco si nad tym kazit pekny den????ked mam naladu tak si zacvicim,ked nemam spraskam dobosku a idem dalej. 😝 to ze si sama vies uvedomit,ze si ako vycuclana stolverka je pekne,ale tak isto si sama musim uvedomit,ako byt opet stastna maminka aj manzelka.tak ti zelam vela zdaru a netrap sa nad sprostostami........... a najvacsi liek na depku je objatie svojho dietatka!!!!!!!!!!!!!!!! ( a ako ucim maleho....boztek vylieci vsetko )

paris3
24. aug 2012

baby, vase rady su super, ALE .... nepodcenujte depresiu! je to choroba, ktoru treba liecit.... a ewelinn moze byt uz v takom stave, ktory sama nezvladne, prip. sa s tym bude bez odbornej pomoci trapit dlhu dobu. clovek, ktory ma depresiu moze mat problem v komunikacii s ostatnymi ludmi, vyhybat sa im, nedokaze sa zmobilizovat, aby zacal cvicit, ci vobec rano vstat... darmo sa bude snazit, ak jej to aj tak nepojde, bude mat este horsie pocity ☹
navyse, ak ona sama citi, ze je zrela na psychiatriu, tak asi vie zhodnotit, ze jej stav nie je banalny....
nie je depka ako depka... kto to nezazil, ten to asi len tazko pochopi...

ewelinn
autor
25. aug 2012

@sendy182 @jajka85 @elzu @noname2 @zuzulilenka1973 @anjelicek26 dakujem, ked som vytocea, ja skusam, uz som rátala do 10, hovorila si v duchu-klud ved o nic nejde, lenze to nie je len to ze ma malickosti vytocia, to je taky ten celkovy môj vnut.pocit prazdna..... pozeram na ludi okolo seba, rozmyslam aky ma vlastne zivot zmysel, človek sa snazi, chodi do prace, zaraba prachy aby ich potom mohol minuut, deti chodia do skoly, studuju, aby mali dobru pracu a dookola a na koniec aj tak zomrieme...... o com to je... ja si uvedomujem ze moje zmyslanie hranici s psychopatom, lenze akokolvek satomu branim, casto ma premaha taka ta pochmurna nalada a od tohosa potom vyvíja aj moje dalsie spravanie- podrazdenos a pod...

ja neviem baby, dakujem vám vsetkym za cas a ochotu, aby som bola uprimna, cim viac sa nad sebou zamyslam tym je to horsie...asi by bolo fajn zahhodit vsetko za hlavu a len proste zit, bez rozmyslania o tom co ma aky vyznam a preco to robim a co bude zajtra a pod... bola by som stastna keby tento môj sstav tak ako prisiel aby aj odysiel a jaby som sa proste jedneho dna zobudila s cisttou myslou a usmevom na tvari a nadhladom ako predtym 😔 chcem si kupit nejaku knizku, neviete o niecom dobrom?? mozno knizka pomoze

ewelinn
autor
25. aug 2012

a idem si hladat pracu, lebo doma fakt zosaliem natolko, ze mi uz nebude pomoci........

ewelinn
autor
25. aug 2012

a este musim povedat ze ma neskutočne vytaca ze manzel hra vkuse playstation!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! je to jeho droga, a teraz ked je doma hra ho stale od rána len čo oci otvorí a spraví nam kavu-playko, ked ma cas, cely den s prestavkami az do noci, vzdy ho hral ale teraz je to vela a mam chut mu ho otrieskať o hlavu a rozbit vsetky hry vyhodit z balkona, viem ze je to jeho zaluba, mozno preto ma to vytaca ze ja ziadnu nemam,

jajka85
25. aug 2012

super,to je ono.mpj muz je fanatik do svojej roboty ( vytahy ) a do pocitaca....jedneho mileho krasneho pekneho dna,som sa tiez nasrala jak buldog a ked odisiel z domu pekne lahodne som zobrala do ruk pocitac asi za 1000 eur,polozila som ho na linku a j-e-b-l-a som mu po krupone az ma ruka palila...........neuveritelny pocit ulavy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! potom som este po nom zopar raz zatrieskala a mala som pokoj.ked prisiel domov.len som mu povedala ze ho nechal polozeny na gauci a maly nan padol................. vyhovorka ako svet................... ze ok,da ho do opravy.............. uz sa neda opravit.zviceny cely hardisk............ juchuuuuuuuuuuuuuuu konecne sme sa porozpravali.mal cas aj na maleho,pekne sme sa vsetci traja hrali s kockami.mame sice este dalsie dva,ale mala by si vidiet tu ochranu.s pocitacom len na wc a vecer az ked maly spi!!!!!!!!!!!!!!!!!! nemusis sa toho bat.rozmlat mu to,rozbi to,polej to vrelym cajom,urop to v kave......len sa toho zbav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ze nemas nic co by ta bavilo?????????????????????????,,, ja hackujem.sama som si kupila knizku pre zaciatocnikov a naucila som sa.maly ma ale 50 ciapok a stale mozem.a ked nie to,tak malujem malemu v izbe zvieratka na stenu.spi medzi nami v spalni tak ja si pekne po tichucky zaleziem tam a beham so stetcom.mozes robit cokolvek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!luc sa anglictinu,citaj clanky co ta budu zaujimat ,alebo nieco spichni s ihlou,len nejaku babiku...........mi teraz navliekame mackovi stare ponozky a rukavice-----predpriprava na zimu.......alebo este mas moznpost,ze budes tu playstatio hrat ty....alebo si nakup pekne spodne radlo a ked maly zaspi len tak sa prechadzaj v tom oblecena po byte.....a ked bude stale hrat tak to potom nie je o tvojej depke ale o pocite ze nieco nefunguje...a potom moze prist na radu tlcik,ale ci na hru alebo na muza necham na tebe... 😀 😀 😀 😀

noname26
25. aug 2012

@ewelinn mne isty cas pomahala Miluj svoj zivot od Loiuse L.Hay. niecim podobnym som si prechadzala asi rok pred svadbou a este rok po nej. Nakoniec som zistila, ze mam silne pms, ale tym, ze som dokola riesila, preco sa tak citim, co mi je, som to prehlbovala a predlzovala, az to bolo skoro cely mesiac. Ja som zistila, ze mi pomaha fyzicka unava, pohyb na vzduchu, dostatok spanku!!! (vycerpanie to u mna spustalo). Navyse mam problemy so stitnou, takze nerovnovaha hormonov. Psycologicky som navstivila 2, ale same boli chaotacky v zivote. Bola som aj u psychiatricky, par mesiacov som brala antidepresiva a na zaciatok na potlacanie uzkosti (kym antidepresiva zaberu, trva to par tyzdnov), ale ked mi zacalo byt lepsie, prisla som aj na ine veci, co mi pomahaju (spominany pohyb,spanok, vzduch, slnko) a postupne sme to vysadili. A teraz pms chodieva, ale uz viem, co to je a neriesim to v sebe, robim, co mi prospieva a pockam, kym to prejde, netrapim sa a nehladam skryte zmysly. Takze tak, skus prist na to, co ti to sposobuje (s dakou pomocou), kludne sa nechaj na zaciatok nastartovat, skontroluj si hladinu hormonov a hladaj veci, co ti pomahaju. S pochopenim a podporou manzela a s laskou jeho a dietatka to zvladnete. A netrap sa tym, ze by si bola divna, vies kolko ludi som postretala u psychiatrov a psychologov a neboli to blazni. Dusa vie ochoriet tak, ako telo. a ked ju nieco boli, treba jej pomoct. drz sa.

terezia1234
25. aug 2012

@ewelinn no myslim ze mame rovnaky problem..ja trpim od porodu depresiami, zacalo sa mi to uz v porodnici, nevedela som spavat, bola som vycerpana,zacala som trpiet uzkostami..teraz beriem antidepresiva, raz je lepsie raz horsie..teraz sa mam asi uz 4.tyzden celkom oki, aj ked si myslim ze to co prezivame lieky nespravia...mam podobne pocity niekedy, tiez sa zamyslam ze o com je vlastne zivot, ze je to stale len dokola, skola, robota, dieta potom zas robota a cesta domov a stale to iste..ked som chodila do roboty,taketo veci mi ani nenapadli, proste nebol cas na to mysliet, robila som robotu, som sa uplne do nej zazrala, den mi ubehol ani neviem ako, mala som zo seba dobry pocit, bavila ma praca, tak verim a pevne dufam ze ked nastupime do prace ktora nas bude naozaj bavit, na taketo veci si ani nespomenieme, den rychlo ubehne a budeme medzi ludmi, proste budeme za sebou nieco vidiet, vysledky,mozno pochvalu od sefa, ze sa ti podari nieco dosiahnut... teraz proste mame vela volneho casu, stale ten stereotyp okolo dietata, clovek je unaveny, neviem ako ty ale ja asi aj znudena....neberte to zle milujem mojho maleho najviac na svete ale musim uznat ze ma to cele okolo neho moc nebavi, ma uz vyse roka, beha, keca,vymysla, moc sa nechce hrat sam, stale len so mnou a ja proste uz tu izbu kde sa hravame nemozem niekedy ani vidiet..len co rano oci otvorim a zbadam tie iste hracky a vsetko rovnake mi je zle...nikdy som nebola nejak extra na deti,aj ked som bola v zahranici ako aupair..tie nudne hry dokola, a ked zacne mrncat a vymyslat aj ja chytam nervy..no mne zistili ze mi chyba zelezo, byvam aj unavena, a aj so stitnou mam troska problem, mi vysli vysledky ze sa mi tvoria protilatky, teda znizenu funkciu, zacala som brat lieky uvidime ci to troska pomoze..ako tu citam tak aj ta stitna zlaza ma dost vplyv aj na psychiku, depky, unavu, nervozitu tak dufam ze ked zaberu lieky budem aj ja veselsia a plna energie..skus si aj ty zmerat hormony, takisto zelezo...mozno telu len nieco chyba..

zuzulienka1973
25. aug 2012

@terezia1234 tie lieky beries dost kratko.Naplno ti zaberu az po pol roku a viac.Ja ich beriem uz vyse roka a citim sa fantasticky,aj stresove situacie zvladam lahsie.Neboj polepsi sa.Zo zaciatku som tomu aj ja neverila ale treba ich poctivo brat a budes to zasa ty

zuzulienka1973
25. aug 2012

@ewelinn Posielam IP

ewelinn
autor
25. aug 2012

@jajka85 haha, dobrá rada, uz som o tom parkrat uvazovala ale nemam na to srdce zničit mu playko, navvyse, urcte by si hned na druhy den kupil nove a iba by to zbytocne skrtlo nas rozpocet, takzze ja ho necham, to som rano mala nervy nanho, lebo som sa chcela o niecom porozpravat a ked som prisla za nim do obyvacky tak ma poslal prec, ze:mojko, vydrz pat desat minut ze dokoncim misiu, zase mi tto len pokazilo naladu, ale v poho 😔 chcem sa opýtať, akými farbickami malujes stenu??? myslm ze to by bolo fajn,sa do niecoho takeho pustit🙂

p69majka
25. aug 2012

@ewelinn ahoj. Svoj stav nepodceňuj a navštív odborníka. Môžeš sa z toho kľudne dostať aj sama pomocou rád, ktoré ti tu dali kočky, ale môžeš to aj podceniť a skončiť s oveľa horšími problémami. Depresiu ľudia bagatelizujú. Nehovorím, že Ty ju akurát máš, ja nie som lekár, ale určite stojí za zváženie sa s odborníkom na depresiu poradiť. Môže sa totiž stať, že tieto tvoje stavy sa budú postupne aj zhoršovať a depresia prehlbovať a potom aj ťažšie budeš vracať naspäť, čiže do stavu, keď si bola v pohode. Ja viem o čom hovorím, mám totiž už 9 rokov panickú poruchu a agorafóbiu, ale na začiatku som mala aj depresie. Kým som sa dostala k psychiatričke, môj stav bol stále horší a horší a tiež som sa hanbila a poviem Ti, bola som hlúpa, lebo to bola jediná lekárka, ktorá mi pomohla, lebo ona konečne zistila príčinu mojich stavov a ja som sa začala liečiť. Porozmýšľaj o tom. Prajem Ti slniečko v duši. 🙂

terezia1234
26. aug 2012

@terezia1234 AD beriem tiez vyse roka, maly ma uz 15 mesiacov, a beriem ich hned od porodu..no su dni ked sa citim lepsie ale aj horsie, som zistila ze mi to mozno niekedy sposobuje aj PMS, ked sa mi uz spusti menzes byva troska lepsie..ale pripusujem to aj stitnej zlaze, ako som tu citala ze aj to sposobuje ze nemam moc energie, lebo byvam aj dost unavena, nic sa mi nechce, len by som lezala a spala...dufam teda ze bude lepsie ked aj tieto lieky zacnu naplno ucinkovat..musi byt lepsie...

terezia1234
26. aug 2012

@zuzulienka1973 AD beriem tiez vyse roka, maly ma uz 15 mesiacov, a beriem ich hned od porodu..no su dni ked sa citim lepsie ale aj horsie, som zistila ze mi to mozno niekedy sposobuje aj PMS, ked sa mi uz spusti menzes byva troska lepsie..ale pripusujem to aj stitnej zlaze, ako som tu citala ze aj to sposobuje ze nemam moc energie, lebo byvam aj dost unavena, nic sa mi nechce, len by som lezala a spala...dufam teda ze bude lepsie ked aj tieto lieky zacnu naplno ucinkovat..musi byt lepsie...

povuma
26. aug 2012

@ewelinn skus si spravit na nete nejaký test, príp. pozri príznaky depresie...može sa jednat aj o nejakú uzkostnú poruchu..to ale musí posudit lekár...a že sa ti k nemu nechce chodit......no neviem, sama si strojcom svojho štastia, a ked už nič nezaberie, tvoje dieta si snad zasluži veselú a zdravú mamu, nie?? 😉
...Treba rozlišovat medzi "depkou", smutkom, čo zažije každý, a chorobou depresiou, tam už pomože len odborník...ja by som to neodkladala, rozchodit depresiu je horšie ako rozchodit zlomenú nohu... 😖 A argumenty, že lekar ti len dá tabletky nie sú na mieste, predsa aj zápal plúc liečime liekmi, psychiater ti možno len doporučí psychoterapiu, ak je potrebná...tak hlavu hore 🙂 🙂 🙂

priznaky depresie
•Pretrvávajúca smutná, úzkostlivá nálada
•Negatívny pohľad na seba a seba podceňovanie
•Pocity beznádeje, pesimizmu alebo bezmocnosti
•Seba obviňovanie a strata zmyslu života
•Strata záujmu a radosti
•Nespavosť, predčasné ranné prebúdzanie sa, alebo naopak nadmerná ospalosť a spavosť aj v priebehu dňa
•Strata chuti do jedla, výrazné zníženie váhy, alebo naopak prejedanie sa a priberanie hmotnosti
•Pokles energie, únava, malátnosť (jednoduché činnosti si vyžadujú nadmernú námahu)
•Nezáujem o sexuálny život
•Nadmerné polihovanie alebo posedávanie, neschopnosť prinútiť sa k činnosti, odkladanie činnosti
•Myšlienky na smrť alebo samovraždu, pokus o samovraždu
•Nespokojnosť, nervozita, nadmerná podráždenosť
•Obtiaže so sústredením sa, zapamätaním si rozpamätávaním sa s pamäťou vôbec, problémy s rozhodovaním
•Pretrvávajúce telesné príznaky ako bolesť hlavy, poruchy trávenia, zápcha, dlhodobé bolesti
•Ťažoba na hrudi, stuhnutosť alebo ochabnutosť svalstva, rýchla únava
•Nadmerné obavy a starosti, časté pocity napätia, robenie si starostí z maličkostí

winter60
26. aug 2012

Bambulka máš vôbec nejaké kámošky? Určite si sa s nimi už dlho nezabavila.A určite to v Tvojom prípade nie je také jednoduché len tak sa smiať. Poznám to mala som ten istý problém s mojim chlapom.On chodil stále na ryby.Na tie depky nikdy nezabudnem,keď chlap prišiel z práce a našiel ma sedieť na chodbe v plači.Neuvarené,neupratané no total ma nič nebavilo v ničom som nevidela zmysel.Povedala som mu,že neviem čo mi je,ale asi to bude depka a že musí so mnou niečo spraviť.Tŕpla som čo mi odpovie.Ak by si zo mňa spravil zase srandu ako to mal väčšinou vo zvyku asi by som to vtedy ozaj nezvládla a zosypala by so sa natotálku.Zrejme by som začala všetko rozbíjať a jeho kopať a mlátiť.
-Okrem môjho chlapa ma s.ali aj svokrovci,tatko,brácho aj so švagrinou.Vkuse mi boloniečo vyčítané.
Nič mi nepovedal a už vedel,že je so mnou ozaj zle.Nešiel na ryby,ale ma zobral von na prechádzku aj s našim synčekom.Čo ma v tedy naštvalo bolo,že chcel ísť zas k jeho rodičom!!! Povedala som mu len jednou vetou,že to nezvládnem a on im zakýval a nešiel za nimi.Bola som rad,že to spravil,ale stále som mu nedôverovala.Už ma veľa krát sklamal.Nedávala som do vzťahu žiadne city.Vždy som mu dala na výber a keď si vybral zle, dala som mu to poriadne pocítiť.A on časom pochopil.Teraz som životu vďačná, že keď som mala depku nemala som sa kam odsťahovať.Treba neprestať snívať!!!! Milujem ho. Chceš to aj ty?

bianca
26. aug 2012

@ewelinn zatni sa a vyhladaj odbornu pomoc.Hned zajtra sa objednaj k psychologicke.Toto je depresia jak vysita a depresia nie je sranda alebo len take ludove pomenovanie ale vec ktoru treba neodkladne riesit a sama si s tym asi nepomozes

nili
26. aug 2012

@ewelinn Ja Ti odporucam najst lekara ktory pracuje s homeopatikami