Som sledovaná na kardiológii pre nedomykavú chlopňu a vynecháva mi srdce

veronika2316
22. nov 2024

Ahojte mám 29 rokov od malička som sledovaná na kardiológii pre nedomykavu chlopňu s miernou regurgitaciou prvého stupňa lieky som na to nikdy nebrla. Pred rokom v lete čiže skoro rok a pol som bola na kontrole na kardio všetko bolo v poriadku nič nezhorsene na jeseň októbri minulý rok mi dali holtera kde nič nezachytili. A potom na to o 4 mesiace vo februári tohto roka mi začalo vynechávať srdce najskôr len tak slabo potom som to mala denne a v podstate akoby nonstop mi preskakovalo srdce viac pri rozculeni hlavne od obeda mala som dní že proste to išlo nonstop za sebou aj hodinu aj viac vkuse a celý deň. Bola som u obvodnej mám pocit že mi robila aj EKG kde nič také nebolo ale nie som si už istá či mi ho robila vtedy začiatkom roka no a dala mi egilok že pri Tom pocite brúsenia si mám dať keď si dám pol tabletky pekne mi to prejde a je mi fajn len mám stres to brať. Na kardiológii som volala lebo som mala strach ale povedali mi nech si to nevsimam že to býva. Ja mávam vysoké pulzy aj v kľude cez 100 niekedy. Mala som stav keď mi každý tretí úder srdca vynechal na pohotovosti mi dali vasocardin ani EKG neurobili. Ja sa len chcem ukľudniť je to normálne? Ako rozoznať extrasystoly od arytmie alebo fibrilacie ja asi ziadno že. Mám sa stresovať? Ja ten egilok neviem či brať radšej by som nebrala mám málo rokov ale zas pomáha. Posledné dni nemôžem spať v noci teraz má hrozne hlava boli medzi očami a zas od rána mi to robilo a to som len zehlila. Mávate to tak že proste zrazu vám vynechá jeden úder akoby srdce nešlo a potom ide mne je pri Tom aj trochu zle. Ale moNo od strachu. Mám byť v kľude a čakať do leta na kontrolu? Keby je to také vážne od februára by som tu asi už nebola že?

princkrason
22. nov 2024

daj si 7 dnovy holter https://www.mdt.cz/sk/

colsami
22. nov 2024

Prepac ale toto su otazky na kardiologa a nie diskusne forum amaterov... Ja nerozumiem. Si kardiologicky pacient, nemozes spavat, boli ta hlava, mas dojem ze Ti vynechava uder a Ty sa pytas amaterov, ci cakat na kontrolu do leta?
To je stav na zhodnotenie u Tvojho Dr a nasledne riesit dalej podla odporucani. Detto otazka ci mas alebo nemas brat lieky. Nie si lekar aby si si toto urcovala... Takze ich brat mas. A ak nechces, lebo Ti nerobia dobre - opat - smer lekar a konzultacia.

zobaka
22. nov 2024

tazko povedat co ti je, niekedy tie 24 hod fakt nezachytia vsetko, mozes si objednat sukromne na tyzden, dva, ak nepracujes, alebo sa nejak nenamahas a mas ich daj si liek, ja som zachvaty arytmii mala pri vycerpani v robote, ako som si oddychla doma vyrazne ustupili. Egilok mam doma v pripade potreby, ja osobne ho nemam brat stale, davam si polovicu ked citim, ze sa zase extrasystoly rozbehli

veronika2316
autor
22. nov 2024

@colsami ja som chcela k lekárovi on má nechce zobrať povedali mi že to sú extrasystoly a nemám si to vsimat

veronika2316
autor
22. nov 2024

@zobaka no ja chodím do práce v noci sa často budím.mam syna čo zle spáva keby je to ale niečo záväzné tak na echu by hádam doktor niečo videl nie? Ten 7 dňový holter si fakt v robote neviem predstaviť hrozne ma všetko svrbilo aj z jedno dnoveho

zobaka
22. nov 2024

@veronika2316 mozes to mat z prace aj z nevyspatia, vacsinou sa to zhorsuje po chripke, alebo z vycerpanosti

veronika2316
autor
22. nov 2024

@zobaka len ja to mám v podstate nonstop každý jeden deň veľakrát už asi 9 mesiacov. Je to podľa teba normálne? Lebo vraj niekto to proste máva. Ale už aj trošku stresujem a inak doma mám strašné stresy s mužom sa vkuse hádame možno aj toto všetko mi už na to vplýva

veronika2316
autor
22. nov 2024

@zobaka ja len či sa teraz nemám báť že mi zlyháva srdce keď zrazu úder nie je už sa stresujem že mi pomaly dosluhuje 🙈🤣

veronika2316
autor
22. nov 2024

@zobaka ešte mi napadlo ja mám reflux nemôže to byť aj z toho niekde som to čítala ale neviem možno je to blbosť plus mám hrozne bolesti chrbtice

zobaka
22. nov 2024

@veronika2316 ja som s tym skoncila az na urgente, chybal mi draslik, mala by si dat urobit odbery, mna tam preklepli celu, behom pol hodiny mi urobili vsetky vysetrenia a isla som domov

veronika2316
autor
22. nov 2024

@zobaka no mne vtedy obvodná brala odbery a mala som všetko v poriadku. No a na pojotoisom raz bola a stačilo mi dali mi rozzut vasocardin a nič viac

zobaka
22. nov 2024

@veronika2316 musis sa s tym naucit zit, vela ludi to ma, ak by ta to velmi obtazovalo je mozne este ist na ablaciu

veronika2316
autor
22. nov 2024

@zobaka a nemusím sa teraz báť že sa mi zrazu srdce zastaví. Mávajú to teda ľudia aj takto nonstop denne a veľa ze

zobaka
22. nov 2024

@veronika2316 ktory ako, na fb je skupina extrasystoly mozes sa pridat a popozerat

taktotedanie
22. nov 2024

@veronika2316 cele zle, akoze ja by som chcela vediet ako si clovek dokaze uvedomit, ze kazdy treti uder mu srdce vynecha 🤷🏻‍♀️ uprimne to vynechavanie mate len a len v hlave, liecit sa nechcete kedze lieky neberiete tak ja neviem co akoze ocakavate
Inak vasa “diagnoza” teda nieje nic nezvycajne a toto ma vela ludi a mozno o tom ani nevedia..
Takze za mna si naklusajte k psychiatrovi, rieste liecbu lebo o chcilu z vas bude vystresovana kopka nestastia s dvoma tlakomermi na oboch rukach a budete neschopna normalneho fungovania v zivote, dajte si magnezium alebo egilok
Denne ma kazdy aj clovek ktory ma srdce tip top extrasystoly
A ak by si mala firnilaciu ver tomu, ze by si to vedela a hned by bola zachytena na ekg , fibrilacia ti sama o seba len tak neprejde, arytmiu ma tiez kazdy staci ze sa rozculi je v strese da si tri kavy namiesto jednej alebo si da energetak

veronika2316
autor
22. nov 2024

@taktotedanie normálne tak že som si merala pulz a cítila som pri Tom že vždy ten tretí zrazu nie je bolo mi aj blbo veď človek si pulz nahmatala citi že zrazu dlhšie nič...ja si to nevymyslam veľakrát mi to začne keď som aj zaneprázdnená niečom iným a na nejaké blbé extrasystoly ani nemyslím...mávam vysoké pulzy...

@zobaka nenašlo mi ju

taktotedanie
22. nov 2024

@veronika2316 a toto beriete ako relevantny dokaz ze vam kazdy treti uder srdce vynechava? Prosim vas..🤦🏻‍♀️
Hlupost..

veronika2316
autor
22. nov 2024

@taktotedanie akože hlúposť ja to naozaj cítim že zrazu mi srdce nejde na tlakomery mi tiež ukazuje arytmia a keď si chytím pulz tak cítim či je pravidelný veď normálne rátam dva údery. A potom dlho nič a potom zas veď ono sa to dá krásne počuť aj cítiť

stanulienkat
22. nov 2024

Ty sem už píšeš asi opakovane. Prosím naozaj sa nepozoruj, na EKG máš všetko v poriadku, u kardiológa bolo v poriadku. Tieto extrasystoly máva každý druhý človek a milióny ľudí na celom svete. Počúvaj kardiológa, tie extrasy stoly si nevšímaj, nemeraj si často tlak ani puls a buď hlavne v kľude. Všetky tieto príznaky čo opisuješ sú so stresu a z nervov. Daj sa do kludu a nepozoruj sa. Si povyšetrovaná hore-dole naozaj nemusíš chodiť ku každému lekárovi ako na klavír. Stres, neurózy majú proste takéto príznaky. Nie je to vynechávanie srdca, je to extrasystola, presný popiy nájdeš na internete čo to znamená. Ideš k lekárovi vyšetrí ta, povie ti že ti nič nie je, da ti napriek tomu lieky ktoré nechceš brať a aj tak sa pýtaš žeriavničok, predavačiek a pekárok na internete, či máš už užívať lieky. Naco chodis potom k lekarovi?

taktotedanie
22. nov 2024

@veronika2316 vyhladaj psychiatra/psychologa

veronika2316
autor
22. nov 2024

@stanulienkat ale tie vyšetrenia boli robené asi polroka predtým ako mi to všetko začalo. A aj keď mám pocit že som v kľude robí mi to nonstop aj keď na to nemyslim

stanulienkat
22. nov 2024

@veronika2316 na to nemusíš myslieť, ale si v strese, podvedomie stále pracuje a reaguje. A keď si strese dlhodobo a dostaneš sa do kľudu, tak ešte to aj pol roka po tých stresoch môžeš pociťovať, aj rok. Toto majú bežne zdraví ľudia, žiadna závažná porucha, ktorú by trebalo sledovať. Dopln draslik, horcik. Daj sa do kludu.

zobaka
22. nov 2024

@stanulienkat zeriavnicky🤣

@autor - skus pohladat este raz Extrasystoly sa vola ta skupina na FB