Ahoj..idem si po radu ak mozem...som slabo počujuca od detstva máme to v rodine...nepocujem na dve uši na 60percent..chcem sa spytat v poslednej dobbe si kvoly mojmu hendikepu nemozem najst pracu😢 predtym som pracovala ako aspoň upratovacka kde som vydrzala 4roky no firma skončila a odvtedy mám problém najst novu pracu...nacuvacie aparaty nepouzivam chcem ich začat používat chcem si ich kupit dufam že pomozu.....chcem sa spytat mám vraj nárok aj na invalidní dochodok?tak mi to nedávno povedala známá vraj narok ako nepočujúcá mám?toto som sa chcela spytat...za odpovede vám dakujem pekne
Myslím že som mala okolo 58% a nedali mi nič na svk a teraz som na tom horšie so sluchom ale ja nežijem na slovensku takže neviem teraz.
Na invalidný sa choď poiformovať na Sociálnu poisťovňu v mieste svojho bydliska https://www.socpoist.sk/vdok_simple-uplatnenie-...
tiež by ťa mohol usmerniť tvoj ošetrujúci lekár. Či už si prácu nájdeš alebo nie, ak máš národ na invalidný dôchodok, vybav si ho. Pracovať môžeš aj popri tom. Držím palce nech sa darí.
na to sa treba ist spytat na socialnu poistovnu, oni ti tam povedia ake su podmienky a co vsetko treba vybavit...
@otavova Určite máš nejaký lekársky posudok, ale lepšie by bolo, ak by si išla na Sociálnu poisťovňu a tam ti povedia presne ako postupovať - majú aj svojho posudkového lekára, ktorý ti určí percentuálne na koľko si znevýhodnená a podľa toho rozhodnú, či máš nárok aspoň na čiastočný invalidný dôchodok a ak áno v akej sume. Ak však máš ešte 40% sluchu a funguješ aj bez načúvacieho prístroja, tak to ružovo s dôchodkom nevidím. Každopádne začni prístroj nosiť, aj keby si nedostala ani cent, pomôže ti to v uplatnení sa na trhu práce a celkovo v spoločnosti.
Dakujem vám pekne všetkym ...pojdem teda na socialnu poistovnu zistit
Ahoj invalidný daju ked si na určité percento neviem ale presne koľko musela by si na audiometriu a s výsledkom na posudkove ale myslím že 60% je u nich ešte málo na invalidný. Tiež zle počujem a sluchadko by si mala nosiť každý deň !!!viem o čom hovoríš ale bez neho to budeš mať ťažšie medzi ľuďmi a celkovo sa to bude zhoršovať tiež som nechcela zo začiatku ale bola to chyba. Takže smelo do toho nemáš sa za čo hanbiť a uvidíš že to bude lepšie aj prácu si nájdeš 🙂