Som psychicky na dne

nestastna444
30. nov 2021

Ahojte, neviem ako začať. Mám hrozne úzkostné stavy už ani neviem čím to je detstvo určite zavážilo, ale neviem či je to len ním. Mala som ťažšie detstvo otec alkoholik, stále má porovnával, mala som zlých partnerov ktorý ma fyzicky aj psychicky deptali, boli tiež alkoholici, na škole som bola šikanovaná, trpela som anorexiou. Napriek tomu vždy som bola kľudná, nevzdorovita ale za to utiahnuta celý život som si tie stavy asi ťahala so sebou aj keď som verila že v dospelosti ma to prejde ale nie, je to čoraz horšie. Mám dieťa 7 ročne, jeho otec zomrel, cirhoza pečene. Po dlhých rokoch som si našla partnera a teraz som ja úplne mimo ziarlim som úzkostná, stále mám stavy že si nájde lepšiu neskutočné sa porovnávam. Ale ide o tie moje stavy hrozne ma to trápi zostala som hrozne divná, všetko má hnevá, nič ma nebaví, mám záchvaty zlosti bojím sa že sa mením na blázna, mám hrozne stavy, mám pocit že nikde nepatrím nezspadam. Chcem byť dobrou osobou, matkou, ženou potrebujem sa z toho dostať. Chcela som sa spýtať či sa to dá zvládnuť bez antidepresív, lebo ja akékoľvek lieky zle znasam. Chcem ešte vyskúšať nejaké spôsoby čo mi pomôžu bez liekov ak to niekto zvládol v podobnom prípade bez liekov prosím dajte mi tipy ako sa dá, lebo takto sa žiť nedá.

lukina20
30. nov 2021

@nestastna444 treba za psychiatrom alebo psychologom, potrebujes odbornika... je dobre, ze si sama tento problem uvedomujes, je to zaciatok, vies ze potrebujes pomoc, tak ju nevahaj vyhladat cim skor hlavne kvoli tomu dietatu...

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
1. dec 2021

Psycholog a terapia. Dlhodoba.

nestastna444
autor
1. dec 2021

@ivangeline Ďakujem áno psychológa rozhodne potrebujem, ale problém je hlavne v tejto dobe k nejakému sa dostať. Ide aj o to že sú veľmi drahi a nemôžem si to dovoliť, preto hľadám nejakého, ktorému prepláca terapie poisťovňa a to je celkom problém. A ja by som potrebovala intenzívnu terapiu, ale to zasa si nemôžem dovoliť kvôli práci, jedine že by som našla takého čo robí aj pooobede ale väčšinou pracujú len do tretej. Už som rozmýšľala aj nad zmenou práce ale to sa zasa bojím v tejto dobe.

nestastna444
autor
1. dec 2021

@fairyprincess ďakujem krásne to je úžasné že si sa dokázala z toho dostať. Čo sa týka anorexie tak to už mám roky za sebou našťastie, ale nanešťastie tie psychické problémy zostali a sú stále intenzívnejšie, hlavne tie vtierave myšlienky mám pocit že som blázon, že som najhoršou osobou na svete, že už nie som takým dobrým človekom ako kedysi, stále cítim zlosť a som nervózna a toto nechcem. Trápim sa že takto zničim všetko na čom mi záleží.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
1. dec 2021

@nestastna444 Ja som mabala online. Nebol problem. ;) A su aj lacnejsie cez nadacie nejake a pod... pripadne cez ru poistovnu.

mandala77
1. dec 2021

@nestastna444 určite odporúčam niektorú zo svojpomocných skupín. Al anon, Dospelé deti z alkoholických rodín, Spoluzávislí. Viac pozri v odkaze. https://drive.google.com/drive/folders/1ldms_z-...

nestastna444
autor
1. dec 2021

@fairyprincess ďakujem za povzbudivé slová už len keď sa človek vyrozpráva sa cíti chvíľkovo lepšie. Trápi ma to že som taká lebo potom kričím aj na malého pre každú blbosť a to nechcem, potom si to vyčítam, potom aj priateľovi stále čosi vyčítam a hnevá na to že to neviem zastaviť a ten vnútorný pocit a bolesť zastaviť. Aj keď si opakujem v tej situácii že musím prestať nemôžem konať takto, niečo vo mne je silnejšie. Potom cítim sama k sebe čoraz väčší odpor.

nestastna444
autor
1. dec 2021

@ivangeline ďakujem za tip skúsim pozrieť teda nejaké online terapie

nestastna444
autor
1. dec 2021

@mandala77 ďakujem krásne idem pozrieť

mandala77
1. dec 2021

@nestastna444 počítaj si, ktorá skupina by Ťa oslovila, je to veľká pomoc a je to bezplatné. Budeš vidieť, že podobnú minulosť ako Ty, malo veľa ľudí a že ich to vďaka nej ťahalo práve k problémovým ľuďom, alebo poruchám príjmu potravy. Je nádej na uzdravenie, ale potrebuješ pomoc. V týchto skupinách zažiješ pocit spolupatričnosti, pochopíš tam veľa.

juliet86
1. dec 2021

@nestastna444 psychoterapia. to jr to co ta vylieci

bambuliatkom777
1. jan 2022

@nestastna444 cítim sa presne rovnako. Rano niesom schopná vstať, cele dni som v tme, nikam nechodím, nič ma nebaví. O mesiac mam nastúpiť do práce po ročnej pn a nemám chuť vyjsť ani na balkón. Bojím sa ísť medzi ludi, stal sa zo mňa zlý človek. Ku každému som zla, podráždená, partnerovi je to jedno,rodina sa mi neozve ako je rok dlhy. Veľmi sa preto všetko trápim a myslím na najhoršie. Načo takýto život?

nestastna444
autor
3. jan 2022

@bambuliatkom777 to mi je hrozne ľúto že to tiež takto prežívas. Tá zlosť je len vnútorný výkrik po tom aby si ťa ľudia všímali a poukazuje na tvoju vnútornú bolesť ja to cítim tak aspoň. A tu bolesť v sebe je nutné vyliečiť, aby si sa mohla posunúť ďalej a na to je potrebný dobrý terapeut ako tu baby radili, mne sa zatiaľ nepodarilo dostať k žiadnemu, skúšala som ale všade plno ale budem skúšať ďalej lebo takto už nemôžem žiť.

bambuliatkom777
3. jan 2022

@nestastna444 kedysi som brala antidepresiva, ale vysadila, som ich a cítila som sa dobre, až veľmi dobre. Cítila som, že mám čistú hlavu, bolo mi fajn. Ale akonáhle príde len malý problém, v tomto prípade rodina, padnem na samé dno a niesom schopna fungovať.Už som písala svojej psych, nech mi niečo účinné dá, lebo neviem ako dlho vydržím. Len ma do 10 dovolenku, neviem ci to zvládnem dovtedy. Ďakujem ti, ze mi rozumieš. Rodina ma odkopla a ja to veľmi ťažko zvládam.

nestastna444
autor
3. jan 2022

@bambuliatkom777 toto mám aj ja že každý malý problém má hneď zloží, alebo veci nafukujem a vidím skreslene a cítim sa pre tento svet nedolezito, ak ti lieky pomohli tak skús si ich teda dať znova predpísať. Nemala si po nich žiadne vedľajšie účinky? Ja sa liekov hrozne bojím, zatiaľ užívam len vitamíny Libreto kým sa dostanem k psychologicke. Prípadne aj ty by si mohla vyskúšať zatiaľ niečo z lekárne kým sa dostaneš k svojej psych.To ma mrzí niekedy to tak býva že nenájdeš pochopenie v rodine, nemáš nejakú kamarátku s ktorou by si sa mohla porozprávať? Ja som rozmýšľala aj nad nejakým športom alebo aktívnym hobby možno by nás to trochu odpútali od tých myšlienok.

bambuliatkom777
4. jan 2022

@nestastna444 ahoj. Veľmi ťažko sa prinútim ísť byciklovat. Ale keď sa premôžem aj teraz v zime, tak mi to pomôže. Len sa premôcť, obliecť sa, ma stoji veľa sil. No potom som rada,lebo je mi lepšie. No zavriem dvere a všetka tazoba sa mi vráti. Ale moja psych bola taka zlata, ze mi predpísala nové lieky aj keď ma dovolenku. Vraj sú veľmi dobré a rýchlo zaberajú. Je fajn, že si môžme aspoň takto popísať. Nechcem chodiť vyplakavat mamine, má svojich starosti dosť, nevidí len na 10%.A stále sa rozplače keď som pri nej. Dúfam že tie nove tabl mi pomôžu

nestastna444
autor
4. jan 2022

@bambuliatkom777 to som rada že ti ich takto predpisala s držím ti palce nech ti lieky pomôžu, bojím sa že aj ja budem musieť po nich siahnuť. Psychologicka mi nezdvíha stále tak uvidím. No ja to isté kým sa k niečomu premozem to je čistá hrôza, tiež som sa dala na výšku tento rok že si ju dorobim a uberá mi to energiu a koľkokrát aj ľutujem že som sa na to dala, aké keď to zvládnem budem rada že som tam predsa išla 🙂ale ak to má pomoct musíme sa prekonať aj keby po kolenacky.. Ja už som si povedala že nechcem takto žiť a bojím sa že sa nič nezmení a že to už bude takto navždy. Úplne to chápem mne sa už tiež nechce stále s tým zaťažovať kamarátky, preto je pre mňa ideálna voľba psychológ Presne aj takéto pisanie človeku trošku uľaví na duši 🙂.

anniezuzana
23. jan 2023

Ahoj,lieky sú len podpora. Prosím nezostan len pri nich, lebo oni neriešia problém. Je dobre prejsť situácie, detstvo,a všetko,čo ti ublížilo a cítiš,že to nebolo správne. Ja som tiež prechádzala veci zo života s kresťanskými poradcami. Môžeš si nájsť na internete kresťanské poradenstvo. Princíp je o Tom,že je potrebné odpustiť rodičom,sebe. Niekedy je to ťažké,ale Ježiš nám dáva silu, potom sa emócie,ktoré sme v tých situáciách prežili odovzdávame Bohu, a príjmami Jeho uzdravenie. Táto služba modlitbou je pomerne rozšírená a známa,skús sa spýtať kňaza,alebo niekoho z farnosti, či nepoznajú niekoho,kto sa tomu venuje. Tieto poradenstva nájdeš aj pod stránkou Otcove srdce, alebo služba Ruach alebo kresťanské poradenstvo ❤️❤️❤️