Ahojte ... velmi sa bojim som po sekcii a mam upchaty nos a chytene hrdlo...nekaslem...pouzivam rúško ked mi maleho prinesu ale aj tak sa bojim ze to odomna chyti...ako sa mam este viac chranit? Dnes idem nanohy a chcem zacat odsavat...cez mliecko to nechyti? Dakujem
@moon123 na upchatý nos si môžeš dávať 3-4 dni normálne sprej do nosa pri nádche na ktorý si zvyknutá, pôsobí lokálne v nosovej dutine a neprestupuje do mlieka. Ak ťa hrdlo veľmi bolí tak to povedz na vizite lekárovi a vyšetria to (príde ORL lekár ak nechodíš alebo ťa pošlú na amb.) a zhodnotia liečbu. Pri styku s bábom stačí dodržať vyššiu hygienu - žiadne pusinky, umyť ruky pred dotykom s ním, nekýchať na bábo... 😉
@moon123 - neboj sa, ako baby píšu. Moja staršia bola na ATB, drhla ako starý hrniec, keď sa mladší narodil. Prišli sme z pôrodnice, síce v jej 3,5 rokoch sa snažila, ale aj naňho občasne teda statočne zakašľala, priamo do tváre (no nestihla sa obrátiť, my sme ju niekedy neustriehli, proste sa stalo) - a nič, malý to celé prežil v plnom zdraví 😉 Kojenie je skvelý zdroj imunity a protilátok.
Uz len aby sa mi spustilo po cisarskom mlieko...ma neska dali prvykrat na nohy a po spinale mam neskutocnu bolest chtbtice a pravej ruky len ked stojim ked lezim nie to mi tiez teda nepomoze :( som chcela uz vysumenu vineu zacat pit a takto sa nedostanem z postele...vsetko ide proti mne :(
Ahoj, nič sa nedeje, z Tvojho mliečka dostane mimčo aj protilátky, len sa treba rozkrojiť, ak sa nebude dať, čo najskôr volaj laktačnú, mne veľmi pomohla. A ja keď som bola v pôrodnici, dali ku mne prechladnutú ženu, nikto neriešil, mne bolo ľúto ju vyháňať z izby, riešiť to, tak som verila že bude OK a malý nič nechytil, skôr ja takú menšiu nádchu
@moon123 ked zvladas pisat na konika, tak to az taka tragedia nebude. Mna teda po sekcii 3 dni tak bolel chrbtica (zrejme kvoli stavu pred sekciou), ze som si na nejake koniky ani nestihla spomenut.
Vypytaj si nieco od bolesti a treba chodit - cim viac, tym skorej sa z toho dostanes. O dieta sa neboj, si v nemocnici, postaraju sa o vas.
Davaju mi novalgin do zily na bolest..krkom mi nejde vobec pohnut len dopredu pozeram zrejme zle zavedeny spinal..
cez mlieko dostane protilatky, takze urcite kojit. Ta ruska by mala stacit a vela vetrat
ja som si tiez dala pichnut spinal a potom ked zacali neskutocne bolest chrbta ahlav ani nehovorim som aj lutovala, trvalo to asi 3 dni, vracala som od bolesti, nevedela som sa postavit,ano hlavu otocit, bolo to desne,ale teraz som uz 3 tyzdne po a uz som ok 🙂 inak moj starsi je tiez nachladeny, kasle ,kycha, bolelo ho hrdlo a mrnous je ok a to ani nekojim, hlavne rusko , vela vetraj ak sa da a bude ok 🙂
No nankoniec mi spravili dnes krvnu zatku do spinalu na tie bolesti...hodinu som polezala a ked som vstala na nohy vbolo po bolesti 🙂 tak som sa tesila ze sa mi aj mlieko spustilo...uz len aby to teda odomna nechytil ale nrsoplim uz mam pinosol a uz je lepsie aj to
@moon123 ja som mala 40ky, kaslala som ako pacient na plucnom a mala nic... co som mala robit? lezali sme ako 2 haringy vedla seba, ja KO ona mala, ked chcela nakojit dostala
Ked mi klesli na 38,5 odsuchtala som sa na pohotovost a tam ma zdzubali 🙂 co som nedosla skor, ta pani bo mam v sebe 2paraleny mam 38,5 a este asi 20min vydrzim stat 😠 , sklapli rychlo ma vybavili. Lieky som dostala ako pre kona, mali hadam aj 2cm ale pomohlo
@moon123 nie,cez mliečko to nechytí,neboj,ak začnej kojiť,je to to najlepšie,čo môžeš pre jeho zdravie urobiť.dodržuj bežnú hygienu a malo by byť všetko v poriadku.