Som prechladnutá a doma mám novorodenca. Ako ho chrániť?

moon123
19. máj 2015

Ahojte ... velmi sa bojim som po sekcii a mam upchaty nos a chytene hrdlo...nekaslem...pouzivam rúško ked mi maleho prinesu ale aj tak sa bojim ze to odomna chyti...ako sa mam este viac chranit? Dnes idem nanohy a chcem zacat odsavat...cez mliecko to nechyti? Dakujem

monicm
19. máj 2015

@moon123 nie,cez mliečko to nechytí,neboj,ak začnej kojiť,je to to najlepšie,čo môžeš pre jeho zdravie urobiť.dodržuj bežnú hygienu a malo by byť všetko v poriadku.

darina1952
19. máj 2015

@moon123 na upchatý nos si môžeš dávať 3-4 dni normálne sprej do nosa pri nádche na ktorý si zvyknutá, pôsobí lokálne v nosovej dutine a neprestupuje do mlieka. Ak ťa hrdlo veľmi bolí tak to povedz na vizite lekárovi a vyšetria to (príde ORL lekár ak nechodíš alebo ťa pošlú na amb.) a zhodnotia liečbu. Pri styku s bábom stačí dodržať vyššiu hygienu - žiadne pusinky, umyť ruky pred dotykom s ním, nekýchať na bábo... 😉

esterba
19. máj 2015

@moon123 Treba sa rozkojiť a všetko bude OK. Ak by aj chytilo nejaký ten vírus, v tvojom mlieku dostane protilátky 🙂

katrinka8
19. máj 2015

@moon123 - neboj sa, ako baby píšu. Moja staršia bola na ATB, drhla ako starý hrniec, keď sa mladší narodil. Prišli sme z pôrodnice, síce v jej 3,5 rokoch sa snažila, ale aj naňho občasne teda statočne zakašľala, priamo do tváre (no nestihla sa obrátiť, my sme ju niekedy neustriehli, proste sa stalo) - a nič, malý to celé prežil v plnom zdraví 😉 Kojenie je skvelý zdroj imunity a protilátok.

moon123
autor
19. máj 2015

Uz len aby sa mi spustilo po cisarskom mlieko...ma neska dali prvykrat na nohy a po spinale mam neskutocnu bolest chtbtice a pravej ruky len ked stojim ked lezim nie to mi tiez teda nepomoze :( som chcela uz vysumenu vineu zacat pit a takto sa nedostanem z postele...vsetko ide proti mne :(

maminecka2
19. máj 2015

Ahoj, nič sa nedeje, z Tvojho mliečka dostane mimčo aj protilátky, len sa treba rozkrojiť, ak sa nebude dať, čo najskôr volaj laktačnú, mne veľmi pomohla. A ja keď som bola v pôrodnici, dali ku mne prechladnutú ženu, nikto neriešil, mne bolo ľúto ju vyháňať z izby, riešiť to, tak som verila že bude OK a malý nič nechytil, skôr ja takú menšiu nádchu

maslenka47
19. máj 2015

@moon123 ked zvladas pisat na konika, tak to az taka tragedia nebude. Mna teda po sekcii 3 dni tak bolel chrbtica (zrejme kvoli stavu pred sekciou), ze som si na nejake koniky ani nestihla spomenut.

Vypytaj si nieco od bolesti a treba chodit - cim viac, tym skorej sa z toho dostanes. O dieta sa neboj, si v nemocnici, postaraju sa o vas.

moon123
autor
19. máj 2015

Davaju mi novalgin do zily na bolest..krkom mi nejde vobec pohnut len dopredu pozeram zrejme zle zavedeny spinal..

milota164
19. máj 2015

cez mlieko dostane protilatky, takze urcite kojit. Ta ruska by mala stacit a vela vetrat

osiris123
20. máj 2015

ja som si tiez dala pichnut spinal a potom ked zacali neskutocne bolest chrbta ahlav ani nehovorim som aj lutovala, trvalo to asi 3 dni, vracala som od bolesti, nevedela som sa postavit,ano hlavu otocit, bolo to desne,ale teraz som uz 3 tyzdne po a uz som ok 🙂 inak moj starsi je tiez nachladeny, kasle ,kycha, bolelo ho hrdlo a mrnous je ok a to ani nekojim, hlavne rusko , vela vetraj ak sa da a bude ok 🙂

moon123
autor
20. máj 2015

No nankoniec mi spravili dnes krvnu zatku do spinalu na tie bolesti...hodinu som polezala a ked som vstala na nohy vbolo po bolesti 🙂 tak som sa tesila ze sa mi aj mlieko spustilo...uz len aby to teda odomna nechytil ale nrsoplim uz mam pinosol a uz je lepsie aj to

eeffka
20. máj 2015

@moon123 ja som mala 40ky, kaslala som ako pacient na plucnom a mala nic... co som mala robit? lezali sme ako 2 haringy vedla seba, ja KO ona mala, ked chcela nakojit dostala
Ked mi klesli na 38,5 odsuchtala som sa na pohotovost a tam ma zdzubali 🙂 co som nedosla skor, ta pani bo mam v sebe 2paraleny mam 38,5 a este asi 20min vydrzim stat 😠 , sklapli rychlo ma vybavili. Lieky som dostala ako pre kona, mali hadam aj 2cm ale pomohlo