Som pozitívna a strašne ma bolí hlava

29. jan 2022

Zdravím.. Prosím vás, cely týždeň ma bolela hlava a PCR test mi vyšiel pozitívny včera večer. Dr budem volať až pondelok ale čo by som si mohla dať? Brufen, paralen nezaberá nič
A ešte sa chcem spýtať, mám 9 mesačne bábo, dávam mu devit a čo naviac by som mu mohla dat aby to nechytil odomna? Cebion môžem ci?
Mne inak nič není len ma boli celé telo a ta hlava 😔😔

Ďakujem 😏

asia83
29. jan 2022

Cebion až od troch rokov. Poraďte sa s pediatrom. Vy veľa pite.

luccija
29. jan 2022

Bábätko s najväčšou pravdepodobnosťou to od teba chytilo veď infekčná si už pred testom

paulinkaa2
29. jan 2022

Ja by som si zavolala na 112 nech by mi povedali co treba keď neviete
Paralen D,c,zinok je zaklad
Pre dieťa ja som mojej davala D a cebion 5kv rano 5kv večer mala 1,5r keď sme mali covid
Ona teplotovala 2dni tak čipky, sirup od horúčky

kalendark
29. jan 2022

Cebion bral môj synovec už keď prišiel z pôrodnice, takže určite môže

jazula
29. jan 2022

Cebion určite môže, naša dostáva denne 5 kvapiek už od narodenia.

autor
29. jan 2022

Keď bol kedysi chorý tak Dr mu dala cebion, tak si myslím ze môže a koľko krát denne a po koľko kv mu mam dávať? Teplotu nemá som merala... Ani nič nanom nevidím že by mu bolo... Pondelok zavolám určite jeho Dr... Uvidím ako mi do večera ak tak zavolám ze co by som mohla. Ďakujem

asia83
29. jan 2022

@kalendark Dobre. Keďže to pil váš synovec, ktorý sa práve narodil, môžu všetky práve narodené deti a staršie. Nech si píšu do príbalových letákov čo chcú a lekárničky nech si hovoria čo chcú, kašlať na to. 🤦‍♀️

asia83
29. jan 2022

Aj moja doktorka dala malej Cebion, nemala ani dva roky. No do troch rokov by sa nemal. V takejto výnimočnej situácii by som ale dala možno aj ja. Zopár kvapiek.

jazula
29. jan 2022

@asia83 Naša je úplne štandardné dieťa (narodená v termíne, priemerná dĺžka a váha, žiadne zdravotné problémy) a pediatrička nám na prvej poradni kázala dávať Cebion 1x5kvapiek denne a na každej jednej poradni sa pýta, či nezabúdame….tak asi doktorka vie, čo robí 🤷🏼‍♀️

kalendark
29. jan 2022

@asia83 ale veď ja som nič také nevravela, to im nakázal lekár, veď koľko krát sa v príbalových letákoch píše, že to niekto nemôže, a lekár odporúča, ja sa hadat nepotrebujem. Každý si tu predsa môže napísať....

sovica
29. jan 2022

Autorka: Kúp si vitamín C, D a Zinok. Ber všetko a vyššie dávky. Na bolesť hlavy asi len klasické tabletky od bolesti. Dcéra brala Nurofen, hlava ju bolela dosť a mala aj teplotu, ale len 2 dni. Hlava Ťa môže bolieť aj preto, že si pri malom dieťati vyčerpaná, neoddýchneš si. Ak Ti má kto pomôcť, viac oddychuj a spi.
Pri PCR teste aj vieš akú si mala virovú nálož? Ak vysokú, tak by som pri blízkom kontakte s drobcom bola asi v rúšku, pre istotu. My sa doma neizolujeme, ale prvé dva dni, keď bolo dcére naozaj zle (aj ju napínalo na vracanie), tak vtedy keď som sa o ňu starala (musela som s ňou byť často a naozaj blízko), tak som si rúško dala.
...a prajem skoré uzdravenie🍀

lala123
29. jan 2022

@asia83 mne pediatrička povedala, že môže aj 2 ročne.

jjanulienka
29. jan 2022

Ja dávam malej cebion tiež nemá ešte ani dva roky. Dávam jej 7 kvapiek, tak daj aj ty aspoň tých 5 kv na deň. Mužovi tiež nezaberal paralen na bolesť hlavy, zabral mu acylpyrín. O babo sa neboj naša mala to od nás vôbec nechytila. Oni majú tuhý korienok😬
Skrore uzdravenie prajem

rikarika
29. jan 2022

Mne na bolest hlavy zabral len paralen grip napoj. Ale tiez ta moze boliet aj vycerpanim, skus si viac oddychnut - tiez tak mam.

ankare
29. jan 2022

Skoré uzdravenie!

slavkadi
29. jan 2022

Na bolesť hlavy Novalgin, prípadne Flektor, ak nezaberá ani Brufen.

brembo
29. jan 2022

dávajte si vysoké dávky D a C vitamínu,možu byt vyššie než odporučané. Mne na bolest hlavy pri covide tiež nič nepomohlo. 3 dni bolela a potom na 4 den už nič.

san_dra11
30. jan 2022

Na bolesti a od teploty u mna Cetalgen, ten mi zaberie rychlo a teda dostavi sa ulava. Hlavne sa nestresuj, aj to dokaze urobit z mojej skusenosti velmi vela v tom ako to nakoniec clovek cele zvladne. Takze klud, ziadna panika, co najviac tekutin a oddychovat.

kaki3
31. jan 2022

Zaklad pri tomto je oddychovat, tabletku od bolesti, osobne potrebujem, ked si nieco davam aby to obsahovalo aj ibuprofen aj paracetamol, len tato kombinacia mi pomoze. A teda vela tekutin, tiez aj vitaminy uzivaj pravidelne, ovocie a vela spanku, ak sa ti to s drobcom bude dat 😉