Ahojte. Idem sa sťahovať do druhého mesta cca o 40 km ďalej. Som povinná si nájsť nového obvodného lekára? Alebo si môžem nechať toho čo mám teraz? A to isté gynekologička. Samozrejme aj zmenu trvalého pobytu budem riešiť.
Samozrejme si svojich lekarov mozes nechat. Toto už funguje snad 25 rokov...
Ak ti nevadí dochádzanie za lekárom, môže byť hocikde
Jasne aj ja mam stale na dedine u rodicov a to som sa uz stahovala 3x vsade-kade :D :D ked si spokojna, naco menit.
Nemusíš, ale vieš si predstaviť cestovať 40km chorá a slabá za lekárom tam a späť?
@barka1 nemame lekarov na zaklade TP?
@bublinka1426 nie, ja nemam ziadneho lekara podla TP ale podla toho, ake mal recenzie...
@bublinka1426 nie, už dlhé roky platí slobodná voľba lekára
Podľa TP máš určeného lekára, ktorý ťa musí prijať, ale vôbec k nemu chodiť nemusíš, ak máš iného, ktorý ti vyhovuje a si s ním spkojná
@patka06 zaujimave moja lekarka tvrdila nieco insie
@nelca84 detska u nas berie len podla rajonizacie aj obvodak ( Ba)
@bublinka1426
Zrejme preto, že majú veľa pacientov a nemôžu z kapacitných dôvodov dovoliť zobrať mimo obvod
@bublinka1426 prednostne plati slobodna volba lekara, takze ty si mozes lekara vybrat, ale ak nie si z jeho rajonu on ta nemusi zobrat. Ale na druhej strane lekar prveho kantaktu ta musi vziat ak patris do jeho rajonu. Lekar prveho kontaktu je pediater, vseobecny lekar pre dospelych, gynekolog a zubar. Ti vsetci dostavaju za pacienta, s ktorym maju uzavretu zmluvu kapitaciu od ZP
@bublinka1426 nie, to bolo naposledy za komacov, nie?
@barka1 nie nebolo. zial toto je realita
@bublinka1426 asi dan za byvanie v BA 🤷♀️
@nelca84 no zial, ked uz tu je tolko ''pristahovalcov'' a lekarov malo...
Nemusíš nikoho meniť gynekológa mam 200 km od domu súkromného, obvodnu mam úplne v inom okrese moja mama tak isto obvodnu ma sto km od trvalého. Nikto TP nerieši iba ci maju voľne. Už neplatí rajonizacia povinne berú ako uznajú lekári za vhodné
Ďakujem za odpovede
nie , nemusíš..ale s každou chorobou, v horúčke, v blbom stave cestovať 40km za lekárom, to by som nedala,,,
Za niektorymi lekarmi cestujem aj cez 100km a som spokojna nevadi mi to
Vela veci sa da poriesit telefonicky
Ak ti nevadí k lekárom cestovať, môžeš si nechať tých čo máš