Ahojte. Neviete mi poradiť?
Keď prenajímam byt,nájomcovia platia nájom.
Ja z toho platím energie.
Som povinná zabezpečiť a zaplatiť aj káblovku?
A je v byte zavedená?
@reny73 :D ze povinna... povinna si poskytnut to co je v zmluve. Ked ste sa dohodli, ze bude aj kablovka, tak bude.
To vsetko predsa musis mat podrobne popisane v zmluve.
Aj to kolko z tej sumy sa plati najom a kolko su energie, ako budete riesit preplatky a nedoplatky, atd., atd., atd...
@reny73 ahoj, ak ste si nedohodli v zmluve, nie si povinna. My sme boli v podnajme niekolkokrat a vzdy sme si kablovku a internet davali sami na svoje meno, samozrejme, majitela bytu sme na to upozornili a nebol problem.
Záleží od toho, ako si postavíš zmluvu.
Keď sme boli podnájomníci my, zabezpečovali sme si všetko sami. Spočiatku sme mali dokonca malú anténu, potom televíziu a internet od T-mobile. Nechceli sme satelit
Ja prenajímam byt, TV a internet si nájomcovia chceli riešiť sami, takže sme tak aj urobili zmluvu. A inak píšeš, že platia nájom a ty z toho platíš energie. Odporúčam mať v zmluve zvlášť sumu za nájom a zvlášť za energie. Bude potom oveľa jednoduchšie riešenie nedoplatku/preplatku.
my sme zabezpečili všetko, aj TV aj internet. Nechcem, aby si niekto na náš byt zakladal nejaké zmluvy na TV alebo net. A nám dali zasa zľavu, nakoľko máme viac odberných miest
Bol som dva roky v podnajme, kde som bol rad, ze mam hajzel a mikrovlnku, ktora robila viac hluku ako uzitku
@reny73 ked sme byvali v podnajne, nez sme kupili dom - v cene sme mali tv aj internet. V dnesnej dobe to nie je ziadny luxus. Je to standard v dnesnej dobe.
@reny73 povedala by som ze instalacia ak nejaka je, doviest specialny kabel, ci zasuvku do bytu je na majitela a potom uz mesacne poplatky na najomcov. Prenajimame byty, takze vo vsetkom fungujeme tak, ze vsetka instalacia je na nas, ale uz prevadzka a s tym spojene naklady na podnajomnikoch.
@reny73 u mna platia vsetko najom aj energie aj internet