Som povinná podnájomníkom zabezpečiť káblovku?

reny73
18. júl 2019

Ahojte. Neviete mi poradiť?
Keď prenajímam byt,nájomcovia platia nájom.
Ja z toho platím energie.
Som povinná zabezpečiť a zaplatiť aj káblovku?

sapetka
18. júl 2019

@reny73 u mna platia vsetko najom aj energie aj internet

dadka36
18. júl 2019

A je v byte zavedená?

fokuska
18. júl 2019

@reny73 :D ze povinna... povinna si poskytnut to co je v zmluve. Ked ste sa dohodli, ze bude aj kablovka, tak bude.
To vsetko predsa musis mat podrobne popisane v zmluve.
Aj to kolko z tej sumy sa plati najom a kolko su energie, ako budete riesit preplatky a nedoplatky, atd., atd., atd...

diewcatqoo
18. júl 2019

@reny73 ahoj, ak ste si nedohodli v zmluve, nie si povinna. My sme boli v podnajme niekolkokrat a vzdy sme si kablovku a internet davali sami na svoje meno, samozrejme, majitela bytu sme na to upozornili a nebol problem.

nika3136
18. júl 2019

Záleží od toho, ako si postavíš zmluvu.
Keď sme boli podnájomníci my, zabezpečovali sme si všetko sami. Spočiatku sme mali dokonca malú anténu, potom televíziu a internet od T-mobile. Nechceli sme satelit

ivkazba
18. júl 2019

Ja prenajímam byt, TV a internet si nájomcovia chceli riešiť sami, takže sme tak aj urobili zmluvu. A inak píšeš, že platia nájom a ty z toho platíš energie. Odporúčam mať v zmluve zvlášť sumu za nájom a zvlášť za energie. Bude potom oveľa jednoduchšie riešenie nedoplatku/preplatku.

sasa1310
18. júl 2019

my sme zabezpečili všetko, aj TV aj internet. Nechcem, aby si niekto na náš byt zakladal nejaké zmluvy na TV alebo net. A nám dali zasa zľavu, nakoľko máme viac odberných miest

arcticcode
18. júl 2019

Bol som dva roky v podnajme, kde som bol rad, ze mam hajzel a mikrovlnku, ktora robila viac hluku ako uzitku

reny73
autor
21. júl 2019

@fokuska no veď to chcem vedieť.
Či to zahrnúť do zmluvy?

Či je to bežné.
Aby mali v nájomnom aj televíziu. Alebo je to luxus.
A ťukajú si na čelo že jak som blbá že im platím aj telku.

ivkazba
21. júl 2019

@reny73 ale ved ty im nebudeš tú telku platiť. Oni si zaplatia nájom, energie, telku s internetom, to im predsa napočítaš do celkovej ceny. A áno, je to bežné, nie je to žiadny luxus.

veronikaszabova
21. júl 2019

@reny73 ked sme byvali v podnajne, nez sme kupili dom - v cene sme mali tv aj internet. V dnesnej dobe to nie je ziadny luxus. Je to standard v dnesnej dobe.

henikav
21. júl 2019

@reny73 povedala by som ze instalacia ak nejaka je, doviest specialny kabel, ci zasuvku do bytu je na majitela a potom uz mesacne poplatky na najomcov. Prenajimame byty, takze vo vsetkom fungujeme tak, ze vsetka instalacia je na nas, ale uz prevadzka a s tym spojene naklady na podnajomnikoch.