Som po očkovaní a cítim sa ako keby išla na mňa chrípka

20. jan 2022

Ahojte, dnes som bola na 2.davke. Avsak az po cca 10 tyzdnoch kvoli operacii.
Nic mi nebolo a teraz ma zacala boliet ruka, postupne akoby cele telo, akoby na mna sla chripka. Trochu ma boli brucho a aj hlava zacina (malo som dnes pila).
Bola som trosku prechladnuta, skriabalo ma v hrdle, ale vraj pokial nemam teplotu, tak som sa mohla dat zaockovat.
Zajtra mam v praci dolezity den, tak dufam, ze to do rana prejde. Myslite, ze si mam dat na noc nejaky liek?
Diky.

vevulik18
20. jan 2022

Ahoj, ja som si dala preventívne paralen na noc po 2. Dávke , nakoľko som potrebovala na druhý deň fungovať 🙂

pribinak
20. jan 2022

Však si daj, nech sa dobre vyspis

hradnapani
20. jan 2022

po druhej davke je to dost casty priebeh (a to nie je neziaduci ucinok, to je proste normalna reakcia), ale po par hodinach by to malo ustupit. Ale kludne si daj aj ten liek.

bolarazjedna
20. jan 2022

Mne tieto príznaky nastúpili cca 12 hodín po 2.davke a trvali tak 20hodin, prešli z ničoho nič, z hodiny na hodinu. Kým nemáš horúčku, neodporúčajú sa lieky, lebo touto reakciou buduje tvoj imunitný systém imunitu, liekmi to len zbytočne potlačíš. Ja som kvôli tomu každému odporúčala, aby na deň po očkovaní nič ne plánoval, aby v prípade potreby to mohol vyležať. Držím palce a skoré zotavenie!

nikpa
20. jan 2022

Po 2.davke som sa celú noc cítila ako píšeš ty, akoby som mala chrípku. Do rána to úplne prešlo, nedávala som si nič.

cubo2
21. jan 2022

To čo popisuješ je normálna reakcia a znamená to, že očkovanie funguje správne. Tvoj imunitný systém likviduje vakcínu (preto sa cítiš, ako keby na teba niečo "liezlo") a vyrába si protilátky. Zhruba na tretí deň po očkovaní sa to stratí a budeš sa cíti opäť normálne. Vakcína je zlikvidovaná a protilátky ostávajú. Všetko ako má byť.

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz