Som neustále chorá

cherry1981
20. jan 2015

Pekny den, prosim ak ste mali podobny problem co Vam pomohlo. Od leta som neustale chora, zapaly priedusiek, priedusnice... Uz som zufala, beriem uz ani neviem kolke atb. Uz som objednana aj k imunologovi, ale ak sa da a nieco Vam zabralo budem velmi rada. Ved z tych antibiotik mi je zle. KO mi brali a ten bol v poriadku inak aboslutne nic. 😒 😒

darina1952
20. jan 2015

@cherry1981 Ahoj, máš vysilený vyčerpaný organizmus a preto ideš z jednej choroby do druhej... Odporúčam ti probiotiká Arko cefences http://arkodefenses.sk/ - berie sa týždňová kúra v schéme troch mesiacov po sebe - takže každý štvrtý týždeň jedno 7dňové balenie. Naštartuje sa ti tým imunitný systém - naozaj to funguje 😉 . Odporúčam aj "predávkovanie" vitamínom C - v čase choroby aj 4000mg denne rozdelených na viac dávok, to môžeš s kľudom aj 3-4dni po sebe - prebytok telo odbúra v moči.
V neposlednom rade je pre teba dôležitý aj aktívny oddych a spánok - neviem či si doma, či pracuješ, ale obmedz všetky aktivity len na nevyhnutné úkony, a keď sa dá tak si aj počas dňa, poobede ľahni.
Ak si objednaná na imunológii tak ti urobia vyšetrenia a možno niečo nájdu a dajú ťa dokopy. Mne zvykla lekárka pri opakovaných respiračných ochoreniach nasadiť Broncho Vaxom pre dospelých, a pomáha aj Ribomunyl - to sú lieky na podporu imunitného systému.

cherry1981
autor
20. jan 2015

@darina1952 a kúpim to aj v lekárni alebo iba cez internet

0silvia0
20. jan 2015

@cherry1981 treba si detoxikovať organizmus, dať mu oddych. Skús nejaké detoxikačné kúry, kedysi som mávala dlhé zápaly priedušiek, ale už pár rokov sa mi to nevracia. Dokonca som sa zbavila migrén. Myslím, že liekmi si už napchatá dosť, treba prečistiť telo, skús pogoogliť, čo by ti vyhovovalo - či nejaké light detoxikačné kúry, alebo pôsty atď., na čo si trúfaš.

darina1952
20. jan 2015

@cherry1981 aj bežne v lekárňach majú, stojí okolo 17€. Len pri kúpe zdôrazni, že to chceš pre seba, aby ti náhodou nepredali detskú verziu 😉

cherry1981
autor
20. jan 2015

@0silvia0 uz som nad tym rozmyslala, ze asi budem musiet ist cez to vsetko stravou, kedze moje stravovanie stoji za nic. Vela sladkeho zjem, ziadne vitaminy, uz som aj rozmyslala, ze to skusit touto cestou, ako si prosim ta detoxikovala Ty?

cherry1981
autor
20. jan 2015

@darina1952 Dakujem urcite vyskusam, 🙂

0silvia0
20. jan 2015

@cherry1981 Tak hlavne vysaď tie sladkosti, skús jesť viac zeleniny, keď nemáš rada surovú, môže byť aj dusená, varená, pečená.
Ja osobne som asi 5 rokov dodržiavala jeden deň v týždni úplný pôst - to jest okrem vody som nejedla nič. Mávala som z toho bolesti hlavy, spavé stavy, ale vydržala som to a telo sa mi dalo dosť dokopy. Ale týmito pôstami (2x som držala aj 3-dňový pôst) sa mi dosť zmenili chute. Prestalo mi chutiť mäso a ťažké jedlá a moja celková strava sa stala prirodzene takou ľahšou. Zaujímavé je, že to inšpirovalo aj môjho manžela (ktorý bol dovtedy zástancom klasickej kuchyne) a začal jesť inak aj on a schudol 20 kg. Pôstami sa mi zmenil aj pohľad na jedlo a na vzťah k jedlu, ono to mení človeka aj vo vnútri. Ak nemáš na toto odvahu, skús si dať odľahčovacie dni - pi iba zriedené ovocné šťavy, alebo zeleninové smoothy.
Opakované zápaly sú indikátorom zanesenia organizmu. Odkedy som toto absolvovala, nebývam chorá a keď náhodou deti niečo domov donesú a cítim, že niečo na mňa ide, okamžite prestávam jesť a do rána som väčšinou fit 🙂 Telo akoby získalo väčšiu odolnosť...

nutrimas
20. jan 2015

@cherry1981 Prilis caste podavanie atb nasmu zdraviu neprospieva :( V 1-rade by sme Vam odporucili, zamerat sa najmä na ocistu organizmu, hlavne pecene, aby sa z nej vylavili vsetky skodlive latky. Velmi ucinnym a prirodnym prostriedkom na posilnenie a ocistu pecene je bodliakovy olej. Odporuca sa uzivat dlhodobo, 1KL rano a vecer, moze sa pridat aj do jedla:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Jednou z najucinnejsich podpornych prir.prostriedkov na detoxikaciu celeho tela, ktr. ma zaroven komplexne pozit. ucinky na nase zdravie je Chlorella. Obsahuje rad vitaminov a mineralov, ktr. pomozu posilnit Vasu imunitu:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Dolezity je aj vyvazeny jedalnicek, ktr. by mal pozostavat hlavne z ovocia, zeleniny, jedzte vela semien, orechov, dostatocny pitny rezim, taktiez otuzovanie, pobyt a pohyb na cerstvom vzduchu.
Medzi prirodne "posilnovace" imunity patria taktiez zazvor, echinacea, kolostrum, hliva ustricova...

nutrimas
20. jan 2015

@cherry1981 V pripade, ak by sa Vam stav opät zhorsil, pouvazujte este predtym ako nasadite atb, nad prirodnym antibiotikom - kapucinkou.Najdete ju rovnako v nasej ponuke, mame s nou velmi dobre aj osobne skusenosti s bakt. pneumokok.
V tejto suvislosti nas este napada - robili Vam stery z hrdla, nosa a pod.?

laskamoja123
21. jan 2015

@cherry1981 zacni uživat bunkovu výzivu a vycisti si celý organizmus

cherry1981
autor
21. jan 2015

@laskamoja123 a to kde zozeniem a vycistit organizmus myslis detoxikaciu?