Som na tom psychicky zle. Trpím depresiami

29. mar 2024

Prosím vás na koho sa mám obrátiť? Čo mám robiť. Som na tom psychicky zle. Trpím depresiami a bojím sa že niekomu okolo seba ublížil . Myslela som že je to len obdobie ale zhoršuje sa to . Ja si to uvedomujem no neviem to zastaviť. Sú super dní ale sú aj naozaj veľmi zlé. Mám malé deti boj sa iné. Neublížila by som im ale je na nich vidieť že vidia že ja som na tom zle. Staršie dieťa sa má začína báť a vlastne bojím sa aj ja sama seba . Prosím na koho sa mám obrátiť, potrebujem pomoc, ale bohužiaľ na psychiatra/psychológa nemáme financie. Nemôžem skrz seba ohroziť rodinu ešte aj finančne. ....

doriiis
29. mar 2024

Možno skúsiť sa dať hospitalizovať na psychiatrii

januska12323
29. mar 2024

Daj sa hospitalizovať.

deti95060810
29. mar 2024

veď psychiater je cez poisťovňu...

zmrzlinka8
29. mar 2024

myslím, že na psychiatra peniaze nepotrebuješ, ak je to takýto prípad. je rozdiel psychiater (lekár) a psychológ.
tu asi treba aj predpísať nejaké lieky, to môže iba psychiater

cacianka
29. mar 2024

Pozri si na nete najbližšiu ambulanciu psychiatra a rovno tam choď a počkaj v poradí. Alebo oslov obvodného lekára, aby ti poradil.
Je super že si to uvedomujes, že to riešiť chces, je to prvý krok úspechu. Ale dotiahnu to a hneď v utorok choď k lekárovi. Neváhaj.
Držím palce.
PS. Baby a ako sa " má dať hospitalizovať " ? Psychiatria nie je bar že prídem a sadnem

drakvak
29. mar 2024

Normálne choď v utorok k svojmu praktickému lekárovi a pýtaj si výmenný lístok k psychiatrovi…

gabrm
29. mar 2024

Normálne choď hneď teraz na najbližšiu lspp a tam ti poradia čo ďalej. Na psychiatra nepotrebuješ žiadne peniaze ani výmenný lístok a psychiatrická pohotovosť je tiež na každom psych.oddelení. Treba to čím skôr riešiť a nie nie je to hanba,pracoval som dosť veľa v zdravotníctve a by si sa čudovala akí ľudia chodia v psychiatrovi. Hanba je,keď sa to nerieši. A predsa nechceš aby sa niečo stalo. Tak ti prajeme veľa síl a nech si čím skôr v poriadku.

deti95060810
29. mar 2024

@cacianka ako hospitalizovať ? stačí zavolať záchranku... a povedať o psych. problémoch .
väčšinou zavezú na psych. kliniku

mikadooo
29. mar 2024

Bola si s tým u obvodného lekára? Vie o tom? Ponúkol ti nejakú alternatívu, dal ti kontakt na ďalšieho odborníka? Ak nie, po sviatkoch choď za svojím obvodným lekárom a povedz mu o tom, nech ťa nasmeruje ďalej. Ak je to teraz zlé a bojíš sa, že seba alebo niekoho ohrozíš na zdraví alebo živote, volaj okamžite 155 a povedz to im, pomôžu ti hneď. Nie je to žiadna hanba, lepšie ako keby sa malo niečo zlé stať. Je dobré, že si to uvedomuješ a chceš s tým niečo robiť.

zmrzlinka8
29. mar 2024

najlepšie rovno zavolať záchranku a povedať , že máš akútne psychické problémy a doma deti. oni ťa zavezú na psychiatriu.

každé oddelenie v nemocnici má aj svoju pohotovost, tak môžeš aj sama zájsť do nemocnice na psychiatrické oddelenie na príjem a povieš svoju situáciu, necháš na nich, či tam musíš ostať alebo ťa len vyšetria a pošlú domov,
alebo môžeš tam ísť cez všeobecnú pohotovost, nech ťa oni tam pošlú.

ak máš pocit, že to nesúri, tak choď v utorok k niektorému psychiatrovi do ambulancie, povedz, že je to akútne. výmenný lístok netreba.

3009
29. mar 2024

@drakvak k psychiatrovi výmenný lístok netreba.

drakvak
29. mar 2024

@3009 To som nevedela, myslela som si, že ku každému odbornému lekárovi treba.

bebemonika
29. mar 2024

Ahoj, skús sa objednať k psychiatrovi, výmenný lístok nie je potrebný, alebo na začiatok možno aj obvodný lekár, vie predpísať niečo na úzkosť. Poprípade skús napísať na ipecko.sk, sú tam psychológovia, len neviem, či aj cez sviatky, ale podľa mňa áno. Ale ak je to naozaj vážne, tak pohotovosť. Ale neviem, či je vo Vašom meste psychiatria. Ja som skončila na urgente v januári a skončila som hospitalizovaná, ale ja sa liečim už dlhšie. Hlavne sa nevzdávaj, pomoc tu je. Má ti s deťmi kto pomôcť?