Som mladá a veľmi sa potím

19. mar 2022

Ide o pre mna maximalne neprijemnu temu. Som mlada baba a velmi sa potim. Trva to uz dlho. Proste je leto a ja si ine tricko ako tielko ciernej alebo bielej farby neobleciem. Neznasam tie "lievance" pod pazuchou". Na farebnych trickach ich vidno. Na sebavedomi mi nepridava napriklad ak si to vsimnu cudzie deti a upozonia ma na to. Teta mas mokre tricko. Alebo pozri co tu mas. Alebo co je toto mokre a preco to mas? Nepotim sa takto iba v lete ale vzdy. No v lete to nezakryjem nijako. Uz som z toho na nervy. Pot nesmrdi normalne dodrziavam hygienu aj deodorant pouzivam. No len tie mokre flaky 🙈 staci trosku a uz som spotena a vidno to fest. Je tu niekto kto tym tiez "trpi" ako ja? Ako ste si v takom pripade poradili? Co by ste.mi odporucili? Podotykam este ze nadvahu nemam a solene jedla nepreferujem. Vdaka za kazdu radu.

ivanka0645
19. mar 2022

Nadmerné potenie môže byť aj zo stresu. V lete sa potí každý jeden človek a aj cez zimu 😃 ak sa až tak veľmi potiš tak navštív doktora

de_zi
19. mar 2022

Súcitim s tebou. Či je leto, či zima... z domu nikdy neodchádzam úplne suchá. 😅 V chladnejšom počasí v práci pod košelu som to riešila tričkom na to určeným. V lete takisto len tmavé nosím. Prípadne vzdušné veci, ľan, bambus, teraz som si aj merino obľúbila. Nosiť si na prezlečenie, ak treba.
Proti poteniu je napr. Driclor, použila som len párkrát, celkom to svrbí po aplikácii. Takže neviem zhodnotiť.
Odporúča sa šalvijový čaj/kvapky Florsalmin... určite je toho viac, no nemám skúsenosť, asi len poskúšať a poradiť sa s lekárom. 🙃

marrilyn
19. mar 2022

Vyskusaj ten Driclor, co bol vyssie spominany. Je pravda, ze dost to svrbi po aplikacii, ale zabera naozaj uzasne a efekt je dlhodobejsi. Mam ho odskusany a ten jediny mi naozaj na tie flaky pod pazuchami pomohol.

nwnw
19. mar 2022

Ist k lekarovi, nech to riesi. 😉

marcellka32
19. mar 2022

Vyšetrenie štítnej žľazy..ak je ok, dá sa aplikovať botox do podpazušia

matqa411211
19. mar 2022

Mam rovnaky problem, planujem zakupit electro antiperspirant, je to sice drahsia polozka ale zatial som nenasla jednu recenziu zeby niekomu nezaucinkoval, skus pozriet, mne napr Dricolor nepomohol ale aj ten mozes vyskusat aj ked je dost agresívny

sasitimi17
19. mar 2022

No ja sa takto potim v lete na chrbáte 🤦🏽‍♀️ Tiež len biele a cierne nosím 😅

luccija
19. mar 2022

Driclor

ajko2011
19. mar 2022

Tiež sa potím tak, že mám mokré kruhy pod pazuchami. Používam Driclor a je po probléme. 🙂

autor
19. mar 2022

Driclor neskodi ked sa pouziva dlhodobo? 🤔 zatial som ho nepouzivala ale myslim zeby to bolo fajn riesenie kebyze v lete idem na nejaku oslavu, svadbu.

autor
19. mar 2022

@de_zi ked na lanovom obleceni to tiez "pekne" vidno :/ ja nosim rada bavlnene a na prezlecenie tricko v lete mam stale so sebou. Kvapky skusim, vdaka za tip. A prekonzultovat to a lekarom bude asi najlepsie.

autor
19. mar 2022

@matqa411211 vdaka za tip, este som o tom nepocula

autor
19. mar 2022

@marcellka32 a myslite ze ten botox nejako neskodi? Moze mat aj vedlajsie ucinky?

ankare
19. mar 2022

Ja sa tiež nadmerne potim, ale ja to mám skôr psychického rázu, lebo ja sa zajakavam a z toho som nervózna. No a potim sa strašne veľmi, hlavne pod pazuchami.
Mne zabral diclor, ale fakt,že 100%, a to mám extrémne potenie. Vyskúšaj. Aplikuj si to presne podľa návodu, teda sa predtým asi 2 dni nehoľ a nebude Ta to stipat. Uvidíš, koľko Ti to vydrží, ale netreba to často aplikovať.
Držím palce!

nevenka
19. mar 2022

Budem mat 39 rokov a trpim tym od puberty. Docasne som pouzivala Driclor, stipalo ma to a drazdilo velmi kozu.
Teraz beriem betablokatory na vysoky tlak, ale uz pomaly asi budem vysadzat, tlak mam vyssi kvoli inej diagnoze, tak som na 2,5 mg Concoru. Pri 5 mg bolo aj potenie miernejsie. Usudila som, ze som taky typ, s citlivou nervovou sustavou, aj pokozku mam taku, ze troska tlaku a scervenie mi hned, ze mam vysoko aktivny sympatikus, to mi povedal jeden fyzioterapeut. Lieky, ktore ho blokuju, ako napriklad tie betablokatory, to zmiernili, tak ale normalne sa to nepouziva proti poteniu, ale na tlak. Takze toto nie je rada, len skusenost. Ine mi nic nepomohlo ani trosku.

matqa411211
19. mar 2022

@anonym Len ten botox stoji dost skus si pozriet ceny, a ucinkuje kratko cize vyhodene peniaze podla mna