Som infekčná?

19. dec 2023

Ahojte, som podla vas este infekcna? Od nedele ma strasne boli hrdlo, dnes rano som mala uz aj upchaty nos, a vyfukla som zlty hlien s krvou (predtym som nemala hlien ziadny).

Nemam teploty.

isadoraisa
19. dec 2023

taketo sprostosti sa pytat :D :D

autor
19. dec 2023

@isadoraisa sprostosti, nesprostosti, mali by sme vyrazit k rodicom na vychodne Slovensko, zobrali sme si dovolenky na sviatky a teraz cakame, ci mi bude lepsie alebo nie... A ja v tych nervoch uz fakt neviem rozmyslat. Takze poprosim, trochu ludskosti. Dakujem

ibrunova
19. dec 2023

Tak druhý deň príznakov čo myslíš? Veď to je choroba v rozpuku.

veronikaszabova
19. dec 2023

Co tak ist k lekarovi? 🤷

alenamihal
19. dec 2023

Nasad si vysoke davky vit d,c ,magnezium a zinok...zalezi od typu choroby,mozes byt prechladena a to do tyzdna by si mala byt ok...clovek sa vie dat do kopy aj za 3-4 dni...ale momentalne to moze niekto chytit od teba..ak mas dobru imunitu,tak do nedele sa mozes vyliecit..

brezza
19. dec 2023

Test na covid si si robila?

terezka1947
19. dec 2023

Ťažko povedať....ale keďže žlté sople,tak to nebude iba viróza. Kľudne to môže byť aj na atb..a infekčným môže byť človek pri každej chorobe.

maryetta
19. dec 2023

Teraz je kazdy druhy chory. Ci kasel alebo sople alebo teploty…

autor
19. dec 2023

@ibrunova treti uz

zojanka
19. dec 2023

Sprav si kovid test. Teraz je toho strasne vela a priznaky ako popisujes. A ano, si infekcna urcite.

zuzubb007
19. dec 2023

Normalna choroba ktora bude trvat vyse tyzdna, takze k rodicom by som sla najskor okolo silvestra lebo infekcna budes zrejme tyzden minimalne a mas istotu, ze ich nenakazis, teraz su vsetci chori, aj my smr boli tri tyzdne soplov ani za boha prejst

kika193
19. dec 2023

@terezka1947 farba sopla nic nevypoveda o bakterialnom povode. Bakterialna rinosinusitida musi splnat niekolko kriterii. Napr vysoke horucky, vysoke zapalove parametre, .... double sickening.

Autorka, ak mas druhy den priznaky, si aktualne infekcna, ak mas aj naschu, aj bolest hrdla, je to na 99,9% virus. Covidu je kopa, sprav si test. V akutnom stadiu na podooru imunity ma data uz len zinok.

Poznamka pod ciarou, fakt by som na Slovensku zaviedla predmet zdravoveda jak maju v USA. Aspon obycajne nachladnutie by mohli pacienti zvladnut sami, to by bol moj sen.

zuzubb007
19. dec 2023

@alenamihal v zivote sa dokopy pri chorobe nedam za 4 dni, vzdy minimalne dva tyzdne aj pri zltom sopli kazdy ma inu imunitu

alenamihal
19. dec 2023

@zuzubb007 preto hovorim,ze zalezi aku mas imunitu .... a ake mas priznaky ...

candii
19. dec 2023

No tak ak máš zelené sople je tam nejaký bacil. Infekcna si určite. Daj si predpísať od dr pamycon do nosa. Do 3 dni ti to isto prejde a na hrdlo si kúp nejaké cmulacie cukríky alebo sprej tantum verde

terezka1947
19. dec 2023

@kika193 ďakujem za poučenie,vzhľadom na to minimum informácií od autorky a od jej popisu súčasného stavu farba sopka môže vypovedať o tom,čo ju môže čakať.
Zase až tak nepodcenuj úroveň ľudí zo Slovenska,až takí hlupáci nie sú. A na margo tých prejavov,tak napr.vôbec nemusia byť vysoké horúčky,je to veľmi individuálne,u niekoho je teplota iba zvýšená.

autor
19. dec 2023

@brezza robila, bol negativny

ibrunova
19. dec 2023

sú aj iné choroby ako covid, to, že si negatívna na covid neznamená, že si zdravá. Pchaj sa céčkom, nasaď si lieky a dakedy v piatok to vyhodnoť, či ti je lepšie.

vikisisi
19. dec 2023

@ibrunova súhlasím, ja nechápem načo si stále robia testy na covid, je mnoho respiračných ochorení, ktoré sú tiež infekčné

deedol
19. dec 2023

ak ta boli hrdlo a soplis, tak ano, podla mna si prave teraz infekcna. google ak je to obyc prechladnutie, tak do vymiznutia priznakov (max dva tyzdne). riskla by som to mozno MOZNO na stedry den, ak uz nebudes mat nijake priznaky.

You can spread the common cold from a few days before your symptoms appear until all of the symptoms are gone. Most people will be contagious for up to 2 weeks.

januska12323
19. dec 2023

Dnes ráno hnusný sopeľ a ty sa pýtaš či si ešte(?) infekčná? Zatiaľ ti to ani poriadne nezačalo.

abbey1
19. dec 2023

Prepáčte, ale skutočne už ľudia osprosteli? Snáď dospelý človek chápe, že je chorý a mali by sa v rámci možností izolovať doma a nebehať po návštevách, wellnessoch a pohodne.
Už bez testu či schválenia anonymom na sociálnej sieti nevedia, či sú chorí?
Mne sa snáď sníva!

maranco
19. dec 2023

Sú aj testy na 5 vírusov
https://www.mobler.sk/flowflex-20ks-sars-cov2-c...

Ale v každom prípade si chorá, od teba môžu ochorieť aj ostatný v domácnosti, tak návštevu prelož a neohrozuj rodičov.

katulienkax
19. dec 2023

@vikisisi ja to tiez nechapem, spravia si test na covid a ked vyjde negativ tak vybehnu medzi starych rodicov, sak nenamju kovid, ale starych ludi moze zabit aj chripka to nechapu

cina1
19. dec 2023

na tvojom mieste by som nikam necestovala, test netest...predsa sa cítiš chorá....

kika193
19. dec 2023

@terezka1947 bohuzial, mylis sa. Ale nezazlievam ti to. Vacsina ORL lekarov nevidela guidelines od atestacie. Zmena nemoze zacat zdola. To je predsa uloha autorit.

autor
19. dec 2023

Juj, ako vazne, tolko zloby? Vazne, ludia? Nepytala som sa na vas nazor, ale na to, ci som infekcna alebo nie. Nebyvame blizko, byvame 600km od nich. Zobrali sme si od pondelka dovolenku, aby sme v pondelok mohli k nim vyrazit autom na 2 tyzdne. Nesli sme, kedze ma boli hrdlo. Nie som sprosta. Preto sa pytam, ako som este infekcna, kedze za 10 rokov mozno som raz chora. Tykks, ze uz clovek sa nemoze spytat na nic bez toho, aby tu nezacali do mna skakat. Fuj. Otras. Naozaj.

autor
19. dec 2023

A este k tomu idu aj Vianoce. 😏

abbey1
19. dec 2023

Nepýtala si sa na názor, len si sa pýtala, či si infekčná. A ktorá žena tu ťa vyšetrila, urobila ti testy, aby ti povedala realitu a nie svoj názor?
Bolí ťa hrdlo, tečie ti z nosa, trvá to 3 dni a ty sa opýtaš, či si infekčná ľudí na sociálnej sieti?
Veď zavolaj lekárke a opýtaj sa jej cez telefón. Tiež ti povie len svoj názor a pomyslí si svoje.

maranco
19. dec 2023

@katulienkax asi vírusy cez Vianoce majú dovolenku, nešíria sa