Som chudá. Chcem pribrať

6. jún 2021

Ahojte baby.
Došla som sa vyrozprávať a možno aj poradiť.
Som na RD a popritom som nastúpila do práce na polovičný úväzok.Fyzicky je to náročná práca, a schudla som 5 kíl, keďže som chudá a padli dole kilá cítime sa otrasne keď sa pozerám do zrkadla. Konkrétne som mala 50 kíl a teraz 45.Je to pravda, že popri náročnej práci, striedanie sa pri dcérke(nemá nám kto strážiť malú) nejem pravidelne ale snažím sa.
Keď sa pozerám do zrkadla som zúfalá, chcem pribrať aspoň tých 5-10 kíl. Prácu nebudem meniť kým som na RD kvôli financiám. Viem iní majú horšie problémy ale prosím poradte mi lebo ničí ma to.

leuchtturm
6. jún 2021

Si zdrava? Ak ano, mas dobry metabolizmus. Tes sa z toho. Dnesny trend je byt chuda, mozes si zablahozelat, ze nemusis drzat ziadne diety, aby si dosiahla spolocensky ideal. Kazdy je nejaky, niekto je chudy, iny normalny alebo tucny. Zakladom je mat sa rada taka aka si. A na co si komplikovat život nejakymi komplexami? Zivot je na to priliš krátky.

felicita027
6. jún 2021

pokiaľ si zdravá tak možno stačí zvýšiť len príjem jedla 🙂 tvoje telo si zvyklo na tvoju záťaž akú si mala na RD a teraz keď máš fyzicky náročnú prácu a nezvýšila si mu príjem potravy tak je jasné, že chudneš. Nato netreba ani ťažké počty ak sa fyz.aktivita a príjem potravy rovná tak váha ti stojí, ak je príjem potravy vyšší ako fyz. aktivita tak priberáš ak je príjem potravy nižší ako fyz. aktivita tak chudneš.

autor
6. jún 2021

@leuchtturm Na preventívke som bola, všetko v poriadku a, že mám zmeniť prácu, čo dnešnej dobe sa ťažko hľadá a hlavne popri RD, že mám pravidelne jest, čo sa snažím ale niekedy nestíham. Viem, len keď vidím ako mi trčia kosti a rodina mi hovorí, že ako som schudla a mám jest. Proste ničím sa po psychickej stránke.Nie som spokojná sama so sebou, už som rozmýšľala, že kúpim nutridrinky len tie ceny sú vysoké ak by som to mala pravidelne piť. Musím sa dať dokopy a byť so sebou spokojná len je to ťažké...

janai1
6. jún 2021

@leuchtturm naozaj super rada, že ma byť rada 🤦‍♀️ aj príliš chudí ľudia môžu mať problém tak isto ako tuční

janai1
6. jún 2021

Autorka - skús si nájsť ten čas a poriadne jesť v priebehu dňa
Veľmi by ti pomohlo aj silové cvičenie

felicita027
6. jún 2021

oddýchni si, viem, že to možno znie ako klišé ale nájdi si každý deň aspoň 10mín. pre seba, či už skôr vstaneš alebo neskôr pôjdeš spať alebo ako ti to výjde a zrelaxuj daj si horúcu vaňu (môžeš pridať morskú soľ tá je dobrá na psychiku), pusti si hudbu, urob si kávu a vypi ju v kľude s raňajkami alebo čokoľvek, čo ti urobí radosť aj keby si ten čas mala preležať v posteli so zavretými očami a vypnúť celý svet. Moja spolužiačka cez každé skúškové schudla aj 3-4kg len zo stresu ale potom ich naspäť nabrala takže ten pokles na váhe môže byť aj psychika. Už len kvôli dieťaťu musíš byť silná a zdravá psychicky aj fyzicky. Ešte by ti mohlo pomôcť magnézium a rybí olej.

viera77
6. jún 2021

Pravdepodobne máš zrýchlený metabolizmus. Váha je príliš nízka, ani sa ti nečudujem, že sa zle cítiš pri pohľade do zrkadla a trčia ti kosti, rodina tiež nie je slepá a hovorí ti pravdu. Viem, o čom píšem, mám to takto isto s nekonečným priberaním. Základ je pravidelná a výživná strava, nevynechávať výdatné raňajky. Pokiaľ chceš pribrať, tak neexistuje, že nemáš čas jesť - preto chudneš, máš vyšší výdaj energie ako jej príjem v strave. Takže nevyhovárať sa na čas a každú chvíľu niečo jesť, inak nepriberieš. A samozrejme dopĺňať B-komplex a železo, posilňujú chuť do jedla, magnézium zase ukľudňuje, keďže predpokladám, že veľa u teba robí aj neustály stres.

autor
6. jún 2021

Ďakujem baby.Je to pravda posledné mesiace vôbec nemám čas na seba, tak si pekne nájdem a musím začať naozaj pravidelne jesť. Je toho na mňa veľa posledné mesiace, tá nová práca, nestíham domácnosť tak ako predtým a sa hnevám na seba, lebo máme len jedno dieťa a niektoré majú viac a stihanu, riešime bývanie keďže sme v prenájme a chceme si kúpiť svoje lebo nehorázne ako každý mesiac dávame inému do vačku a neni to naše, viem som rada, že máme strechu nad hlavou ale radšej banke budem platiť ako takto. Ďakujem za povzbudenie,budem na sebe makať po psychickej stránke a začnem pravidelne jesť.

leuchtturm
6. jún 2021

@janai1 uplne kacirska myslienka, aby zdrava zena bola sama so sebou spokojna, co? To by sa potom na nas tolko nezarabalo.

leuchtturm
6. jún 2021

keby do teba nikto nehucal, ze mas pribrat, asi by si sa tolko nenicila psychicky.

janai1
6. jún 2021

@leuchtturm prečo kacírska myšlienka?
Problém pribrať je takisto veľký problém, len sa o tom nehovorí tak ako o tučných.... Ved prečo by aj, že? Keď každý povie že má byť rada, tiež by ma to nebavilo počúvať...

autor
6. jún 2021

@leuchtturm áno, v tomto máš pravdu. Som si všimla na sebe, že som schudla ale neriešila som, lebo tá práca je fyzicky náročná a som si povedala, že však priberiem to naspäť, ale keď dookola počúvam, že Bože ako vyzeráš, rob už so sebou niečo tak som si to v sebe sugerovala.Jedine manžel je pri mne lebo vie, že aká je to práca keďže tam robil a koľkokrát ma polutoval a pridrzal ma. Som im povedala(kontretne švagrina a svokra) , že potom ci oni nám budú platiť účty, a kúpia malej veci, lebo manžel nemá 1000 eurovu výplatu. A to ze teraz máme ďalší príjem nerozhajdakujeme peniaze ale to je už ďalšia kapitola...esteraz baby ďakujem, nebudem sa psychicky ničiť a keď aj to kilo pôjde hore budem veľmi rada. Len papať a papať🙂

danieli
6. jún 2021

Nuz na pribratie treba kaloricky surplus, teda viac prijat ako vydat, potrebujes nutricne bohatu a vysokokaloricku stravu, popri masku a zelenine si mozes dopriat vela ryze zemiakov halusiek pirohov... a ak si na sladke tak tam sa otvara taka brana moznosti, az by som si to hned vymenila, ale jednoducho musis jest, to za teba nikto neurobi😊a nech ti chuti