Som brutálne nervózna

18. jan 2023

prosím poradte.
mám dve deti, jedno m dva roky, druhé jeden rok. ale v poslednej dobe začínam byť brutálne nervozna, najmä ked kricia, alebo ked nechcu spať. kričím potom, som na nich hnusna a mám taky pocit že by som im aj jednu struhla, ale to zatial sa držim (ale bojim sda že ked to pojde takto dalej tak sa neuržim, a pritom nerobia nic zle). dnes som od nervov hodila mobil o zem a rozbil sa cely (deti neboli pri tom).
oddych a cas ore seba mám, na obed ked spia a vecer ked zaspia. ale vacsinou si robim nieco doma, nakolko všetky kamosky su preč, a malokedy chodia domov, a aj ked prisli tak prisli ked bol muz v praci a musela som vziat aj deti na kavu, ale už asi rok sa ani neozvali. aj chudnuť by som chcela, ale od nervov pojem tolko cvokolady.poradte co by pomohlo, ako psychohygieny aby som dokazala byt viac v pohode. muz pomaha ako sa da ked prid ez prace, ale chodi neskoro a to uz sa nikde neda ist kedže na uspavanie musime byt obaja, a lazdy uspava jedno dieta v inej izbe

zorkahorka
18. jan 2023

Mala som nieco obdobne donedavna od vianoc. Normalne som bola vyhorena, nici ma ta kazdodenna rutina. Mne velmi pomohlo, ked sme ako rodina cez vikend vypadli prec z domu, ktory som denne po 4 ludoch upratovala ak 3x.
A... tiez zeriem cokoladu 🤣

compra
18. jan 2023

Si unavena. Je to normalne. Odporucam co pomohlo mne. Vela vitaminu D. Min 2000 jednotiek denne. Magnezium 500 mg denne. Dlhodobo.

zabka79
18. jan 2023

Mna z tohto vytrhla skolka. Uz som to nedavala stale v jednom kole. V noci som nespala a skoncila na antidepresivach ktore zabrali pekne ale....to prave oddychnutie prislo ked zacala skolka

dagmarovita
18. jan 2023

Strasné niečo. Nevies sa uvedomiť?

mikadooo
18. jan 2023

Ahoj, tiež odporúčam magnézium. Mne to doslova a do písmena "krotí temperament". Ja mám predpísaný magnosolv. Ale myslím, že aj tá 500vka by mohla na úvod pomôcť, ako píše @compra. Hlavne dlhodobo a pravidelne. Keď už som bola na tom s nervami v koncoch, pomáhalo aj byť vonku, tam mi až tak nevadilo, keď deti kričali, vrešťali, atď. Škoda, že ešte nie je jar, bolo by sa dalo viac byť vonku. Drž sa, pevné nervy, máš veľmi malý rozdiel medzi deťmi a ešte sú aj vo veku, že človek musí mať oči všade 🙈. Dúfam, že ti magnézko pomôže. A kamoškám aspoň cinkni, aj to sa ti aspoň trošku uľaví, keď sa niekomu vyžaluješ. Cítim s tebou, našťastie moje už vyrástli... Veľa šťastia a utešuj sa tým, že jedného dňa podrastú a naozaj to bude lepšie ♥️.

bruneta880
18. jan 2023

@dagmarovita a ty si daj tiež magnézium alebo čokoládu.

diavant
18. jan 2023

Tiez pomoze ked budete obe uspavat naraz a druhy si oddychne. To uz nie je daleko. Hoci na zaciatku vyvadzaju potom si zvyknu a pojde to lepsie. Na jar budete viac vonku - menej doma nakydaju a vonku sa vybehaju. Pojde to. Okolo dvoch rokov mladsieho to uz bude super ❤️ najma preto ze jeden pojde do skolky 🤣 pocitaj si to na dni alebo na tyzdne. Zas som prezila dalsi den, zas su o den mudrejsi a o den je blizsie napr dovolenka / skolka / oslava / .. zajtra bude zas o kus lepsie

dagmarovita
18. jan 2023

Na toto nezabere ani neurol.

autor
19. jan 2023

@dagmarovita no toto mi moc nepomože. ja viem že je to otrasne, že takto sa spravat nechcem, ale nepotrebuje odsudenie a znechutenie, skor konstrukticvne rady

autor
19. jan 2023

@diavant boze na to všetko co si vymenovala s aneskutočne teším, ale je to dosť vzdialena buducnost 🤐 ale zatial si kazdy den vravim, ze o krok blizsie k vikendu, kedy je muz doma alebo babky pridu a aspon trosku zmeny bude, aj ked je vacsina starostlivosti na mne. a ani na jar bude super, mladsi bude chodit, a uz to bude super, teraz von je utrpenie lebo vacsinou krici v kociku co tam nechce byt a na nosic je tazky a mam aj chrbat potom bolestivy

autor
19. jan 2023

@compra
@mikadooo asi ano, skusim magnezko a to Dcko, ci to pomoze. ako aj napriek tomu že spim v noci paradne, ze 7 hodin s jednym vstavanim na 5 minut, citim neskutocnu unavu, mozno to bude mat aj iny problem. zelezo aôebo stitnu alebo co, alebo mozno proste nieco so psychikou

autor
19. jan 2023

@zorkahorka mozno pomoze ed budu strasi, ale teraz ak maju este spavat a tak , tak je pre mna vylet mimo domu skor utrpenie, lebo spanky, prebalovanie a krmenie.

autor
19. jan 2023

@zabka79 ježiš toto skolka, no brutalne sa tesim, aj som rpemýslala nad jaslami, ale dve deti dat do jasli, na to by financie neboli, kedže poberam ten mensi rodicak. ale ak to bud etakto dalej tak starsi do skolky a mladsi do jasli,myslim ze tak sa napacha na nich menej psychickej ujmy ako doma nervna mama

elizita
19. jan 2023

nevycitala som nikde ci chodis s detmi medzi ludi, do klubikov, herniciek.. vies, trochu sa spolocensky vyzit sa da aj s detmi.. aj to je forma psychohygieny

autor
19. jan 2023

@elizita chodime kazdy den na rechadzku po dedine, to pokecame obcas so susedmi a tekami, a raz do tyzdna chodime na hernicku sa hrat, ak sa nepodari tak do kniznice, alebo ak vyjde tak na ihrisko do mesta (u nas na dedine nik na ihrisku nie je )

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. jan 2023

@mirco50 vdaka, idem hned kuknut

elizita
19. jan 2023

Tak to je dosť málo podľa mňa... Mne by to veru nestačilo.

zorkahorka
19. jan 2023

Autorka: vsetko sa da, aj spanok zmanazovat s vyletom. Mam 5 a 2rocakov a chodime s nimi von. Najleosie je zorganizovat to tak, aby bud pospali v aute pocas jazdy alebo sme brali kocik a supli ich tam. Samozrejme, vzdy sme isli tam, kde sa mohli najest a prebalit - najma v zime, lebo v lete prebalis aj v trave

loliki
19. jan 2023

@zorkahorka Čokoláda vám chutí práve kvôli obsahu Mg a cukru. Odporúčam Magnerot aj keď ja som si oblúbila Mg od Galvex. Persen, Stressvit, Depress, treba sa opýtať v lekárni, poradia.

autor
20. jan 2023

@elizita no je to menej, ale nemam moc monost teraz chodit viac, nakolko nesoferujem, a musim chodit busom, co je s dvoma malymi detmi trosku pre mna zlozitejsie. ale ked bude aj mladsi chodit a mat jeden spanok, co je tak cez leto, tak planujem castejsie chodit,