Som 8 týždňov po pôrode a dcérke vadí moje užívanie Euthyroxu

nesssa23
12. júl 2020

Ahoj žienky počas tehotenstva som užívala liek Euthyrox 100 ale brala som polovicu na štítnu žľazu. Už som 8 týždňov po pôrode a malej vadí keď užívam ten liek. Mam to odskúšané keď ho neuzivam mala je dobra a keď si ho dám mala stále plače a je zla. Na kontrolu idem až v októbri. Mate s t ym skúsenosť?

lienocka2808
12. júl 2020

@nesssa23 skus zavolat aspon endokrynologovi, ze co mas robit. Ale urcite ho nevysadzuj, su to hormony stitnej zlazy, ktore sa tebe bud nevytvaraju, alebo vytvaraju v mensej miere a uzivat to proste musis.

suge
12. júl 2020

@nesssa23 Prečo kontrola až v októbri? Väčšinou sa mamičkám odporúča ísť na kontrolu hneď po skončení šestonedelia. Určite by som endokrinológovi v pondelok zavolala a popýtala sa.

evaachesa
12. júl 2020

Mozes mat vysoku davku..ja som brala pred tehu dlhe roky 75... pocas tehu 88 a na kontrole som bola hned po sestonedeli...znizili mi spat na 75 .. teraz ma syn 8 mesiacov a chystam sa na dalsiu kontrolu. Urcite musis ist skor ale liek nevysadzaj...to mi vravela aj moja endo ze v ziadnom pripade nevysadzat, liek treba brat aj po porode a nic sa nestane ak bude chvilu vyssia davka...mna sledovali na endo pocas tehu kazdy mesiac (odbery)

nesssa23
autor
12. júl 2020

@evaachesa ja som problémy so štítnou nemala pred tehu to počas tehotenstva mi nefungovala tak ako mala. Keď ho neuzivam mala je ako anielik ale automaticky keď si ho dám 4 hodiny vkuse plače tak viem ze to s toho lieku. Lebo kojím naplno

nesssa23
autor
12. júl 2020

@suge neviem prečo to tak dala asi mala plno. V pondelok jej skúsim zavolať lebo tam nikdy pomaly nedvíha mobil

evaachesa
12. júl 2020

@nesssa23 ok ak vies ze mozes vysadit, videla si svoj terajsi krvny obraz, tak vysad ..zjavne nepotrebujes radu ;)

mogaa
12. júl 2020

@nesssa23 no ak ti štítna nefungovala tak ako mala počas tehotenstva, treba zistiť ako je na tom teraz....ale lieky sama nevysadzuj, ak ti stále nepracuje - zarobíš si na problém.... treba zavolať (alebo ísť osobne)endokrinológovi a povedať aký máš problém....len endokrinolog ti môže povedať či daný liek môže ovplyvniť správanie dieťaťa....v najhoršom prípade prejdeš na UM....ale sama liek nevysadzuj, nakoniec si ju odpáliš sama a s nou celý hormonálny systém...

bluka2
12. júl 2020

@mogaa ona vie, že liek ovplyvňuje správanie jej dieťaťa, nie je dôvod neveriť jej
@nesssa23 objednaj sa teraz, nech ti otestujú, aké nevyhnutné je ho ešte brať. Prípadne k inému endokrikologovi