Dobry den, baby tiez ste nervozne? Neviem ci to je nedostatkom oddychu alebo spanku ale casto som nervozna a stale sa s niekym dokazem pohadat. Pred tym som samozrejme taka nebyvala. Tiez to tak mate? A ak hej ako ste to riesili dakujem
Naj je najst si cas pre seba. Ist mimo domov aspon na hpdinu 2x za tyzden alebo raz tyzdenne na pol dna. Sama. S kamoskou. Obchody. Kava. Cvicenie. Kurz. Tiez pomoze nezabudat na spolocny cas s partnerom. Vela x stavi len hlboky rozhovot a zistit,co ta trapi.
Kazda mama takeho maleho babinka naozaj nema moc casu na seba. Skus si najst ked babo spi 10-15 minut iba pre seba. Nerob vtedy hned okolo domacnosti, nakupy a pod. Rob nieco, co mas rada iba ty, nieco co ti robi radost, na co si mozes spomenut aj vo chvilke ked si nervozna. Ked si nervozna, zhlboka sa nadychni a spomen si na tu svoju 15minutovu prestavku. Musis si to vediet dopriat.
Ja mam uz pubertiacku, no priznavam, ked bola malinka som nevedela oddychovat a potom uz kolkokrat ani zaspat, stale som bola akoby v strehu, v strese. Raz som si teda vecer pustila z youtubu relaxacnu hudbu - mne konkretne sa pacia tibetske misky. Len taky cisty zvuk tych misiek. Ale najdes vela toho, vseliake calming melodie od dazda, po more, po spev vtacikov... proste podla svojej chuti. V tme som si pocuvala, predstavovala som si miesto, kde by som si oddychla. A moja mysel mi vytvorila taku chatku na kopci, posapajala chatku a kopec z roznych vyletov...
Niekedy teraz ked som pretazena, tak uz ani tie misky nepotrebujem. Vecer si zacnem v posteli prdstavovat tu chatku, ako v nej sypkam cajik v hojdacej sieti na terase a pozorujem zapad slnka... A mysel uz plynie dalej a predstavuje si vselico ine dalej 🙂 Napriklad to je take moje utocisko a som uz starena a zijem tam sama a vseliktokumne chodi. Alebo pozorujem zvieratka ktore ku chate chodia. Alebo niekedy si poviem, ze mohol by prist niekto na navstevu a starat sa o mna a predstavujem si, co mi priniesli, co by ma potesilo, ako miniekto uvaril cajik, ako ma ovieva, ako sa so mnou rozprava... 🙂 Co je zaujimave, som tam v tej mojej predstave najradsej sama. Asi to je to co mamy najviac potrebuju - nachvilu byt aj same, nikym nevyrusovane, aby prisli na to, co potrebuju 🙂