Som 12 dní po pôrode a vonku sa mi točí hlava, buší mi srdce, je mi nevoľno

12. jan 2023

Ahojte, som 12 dní po pôrode a odkedy má prepustili z nemocnice nemôžem sa ísť vôbec prejsť s druhým dieťaťom , kvôli tomu že hneď sa mi vonku začne točiť hlava, rozbuši sa mi srdce , a je mi veľmi nevoľno až na zvracanie. Kým som dnu mi absolútne nič nie je , ani keď idem len pred byť na chvikkum ale akonáhle idem len kúsok ďalej tak to začne? Moze to byť nejakými hormónmi po pôrode? Ďakujem za každú odpoveď 🙏 mám strach 🥺😔

mon2523
12. jan 2023

Tak vylucene to uple nie je, ale kazdopadne si myslim, ze ak to budes pomalicky prekonavat a zakazdym chodit na chvilku von, tak to prejde a odznie aj same.

nina2310
12. jan 2023

Ano ja som to mala. Musela som brat antidepresiva.. Nedaj boze som šla sama do poradne s malou, myslela som si ze omdliem. V obchode v rade, strasne... Závraty, potenie, búšenie.. Potom som to uz aj doma mavala keď som dlho dačo robila. Ked som si ľahla ôk. Bola som ako keby v permanentnom strese😪.. Uz je tomu rok, ale niesom 100%ok...

autor
12. jan 2023

@nina2310 a čo si musela ísť ku psychológovi alebo kto ti nasadil antidepresiva? A ako to vyhodnotili prečo sa to vlastne deje?

blaazi
12. jan 2023

Nemáš nedostatok železa? Mala som to podobne.

liloastitch
12. jan 2023

Ja by som skúsila doplniť železo, magnézium pravidelne.. ja takéto stavy mávam z nedostatku železa... Aj keď u mňa je to skôr keď dlhšie stojím, alebo som mimo čerstvý vzduch.

nina2310
12. jan 2023

Psychiater, úzkosti, v podstate po pôrodná depresia

autor
12. jan 2023

@blaazi mám také hraničné hodnoty a preto užívam Globifer Forte každý deň jednu tabletku . Z Hematologie mi to odporučili, lebo mám zlú zrážanlivosť krvi Leidem mutaciu, preto si ešte aj po pôrode picham Clexane

babulkomale
12. jan 2023

Zmeraj si tlak a pulz ci nemas bradykardiu.

autor
12. jan 2023

@nina2310 a po koľkých dňoch ti zabrali tie antidepresíva?

autor
12. jan 2023

@babulkomale a čo je prosím bradykardia? Ja veru mávam nízky tlak dosť, ale pijem dostatok tekutín, viac ako 2 litre denne určite

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. jan 2023

@nina2310 a dnu v byte/dome si to nemala? Len vonku tiež?

banderaska29
12. jan 2023

bože moj hlavne toto všetko nečítaj 😀 že antidepresíva hneď. pani psychiatričky sa zišli 😀

prosím Ťa, máš za sebou pôrod....pôrod ! vieš čo je to pôrod ? to je záber na celé telo a po pôrode si oslabená tak mesiac. pri pôrode krvácaš, zažívaš bolesť, tvoje telo sa ti po pôrode dáva naspäť do pôvodného stavu. toto sú procesy, ktoré ti sposobuju nie len nízky tlak, ale aj chudokrvnosť, slabosť, malátnosť, ktorá sa časom ustáli, nehovoriac o tom koktejle emocií čo prežívaš.

ja som to mala vonku presne ako ty, proste oslabené telo. prešlo to samé, davaj s magnezko, železo, vitamíny po pôrode. vela oddychuj a postupne to prejde. ježiš hlavne nečítaj tieto doktorky... prosím Ta. 😀

autor
12. jan 2023

@banderaska29 a tiež si to mala takto keď si išla vonku? Dnu si to nemala? Jeminku ďakujem ti moc za odpoveď, si veľmi zlata 🙏🥺☺️

babulkomale
12. jan 2023

Nizky pulz, napriklad 44. Pri takom cloveku pride zle ked potrebuje vacsiu namahu, napriklad chodit. Pricom tlak moze byt bezny ako inokedy.

autor
12. jan 2023

@banderaska29 veľmi si ma upokojila, že je možnosť že to prejde postupom času aj samé . Len ja myslím na to že kto pôjde s malou vonku (so staršou dcérkou z ale vlastne už aj s malým bábätkom) keď muž pôjde do práce po tých 14 dňoch čo teraz je tá otcovska dovolenka, či ako sa to volá 😔

autor
12. jan 2023

@babulkomale aha no skúsim si teda zmerať tlak, ďakujem

martul
12. jan 2023

Choď najprv obvodnej na krvný obraz, môžeš mať malo železa, plus vycerpoanie.
Ja som bola dlho vnútri zatvorená, najprv pôrodnica potom doma. Keď som vyšla asi po 2 týždňoch von skoro som odpadla.....iný vzduch.

babulkomale
12. jan 2023

Pozeraj na tlakomere aj pulz aj ci ti neukazuje arytmiu ak mas taky tlakomer.

autor
12. jan 2023

@martul a trvalo ti to dlhšie či len raz keď si išla prvýkrát von?

banderaska29
12. jan 2023

jasne že som to takto mala po pôrode a aj po kovide. nemohla som ist skoro mesiac vonku. mysli na to že vonku je iná atmosfera vzduchu ako dnu, teraz je plus zima, ty máš nizky tlak urcite.. fakt daj tomu čas a budeš uplne ok 🙂

evulienkaslx
12. jan 2023

skontrolovat svojim lekarom tlak, pulz, labaky, krvny obraz ...

banderaska29
12. jan 2023

@nina2310 a možno si ich aj ty brala uplne zbytocne lebo toto maju ženy po porode takmer bežne :(

martul
12. jan 2023

Asi mesiac, nevládala som nič, slabá, len som sa o malého starala. Postupne to prešlo. Skús tú krv u obvodnej.

babulkomale
12. jan 2023

@banderaska29 radsej nech sa da vysetrit, urcite tlak, pulz, zelezo atd., ja som to nemala ani po jednom porode napriklad, nemyslim si ze je to normalne. Normalne som chodila po dvoch hodinach po porode aj na wc aj vsade a uz potom stale.
Ale vysledky som mala dobre stale, aj zeleza dost aj v tehotenstve aj pri porode.

mon29
12. jan 2023

Pride mi to skor ako unava, mozno by stacilo sa poriadne, vydatne najest a oddychnut si.. asi ides na doraz a telo sa ti snazi naznacit ze by si mala spomalit..

stannkal
12. jan 2023

No ja sa nestíham čudovať koľko diagnóz tu už padlo na niečo co je pravdepodobne úplne normálne. Ved to telo je po pôrode a celom tehotenstve úplne vybrakovane, ešte keď sa k tomu pridá možný nedostatok spánku a kojenie tak je úplne normálne ze telo protestuje ak ho začneš pretazovat. Veď sa odporúča prvé 1-2 týždne hlavne oddychovať. Prechádzky, velmi kratucke, najskôr po týždni a aj to len keď sa žena na to cíti. Skus počúvať svoje telo a nepresilovat sa, vyčkaj tých 6 týždňov a ak sa to nezlepší, potom návšteva lekára.

tinka_1807
12. jan 2023

Myslím si, že je to úplne normálne. Ja som ešte meisac po pôrode bola mimo. Nie nadarmo sa hovorí, že počas šestonedelia má žena oddychovať. Píšeš, že máš nízky tlak a chýba ti železo, takže to bude určite tým. Mala som to isté. Nemala si silnejšie krvácanie po pôrode? Ver viac vitamínov, zelozo a plnohodnotnú stravu jedz. Tvoje telo je podľa mňa len proste unavené, pôrod vôbec nie je taká jednoduchá vec pre telo a to tvoje ti proste len dáva vedieť, že treba si ešte dodat oddych. Ja som plnohodnotnú dlhšiu prechádzku tiež Mihál mať asi až po šestonedelí. Ale mala som silné krvácanie. Takže proste len respektuj svoje telo, dodajú mu oddych a postupne to určite prejde ;) Hlavne nestresuj. 🙂

autor
12. jan 2023

@tinka_1807 mala som a krvacam stále , mám tu zlú zrážanlivosť krvi preto si picham Fraxiparine, teda teraz Clexane lebo Fraxiparine je nedostupný

panelacikova
12. jan 2023

nemôže ísť aj o nejaké vedľajšie účinky injekcie? chápem rozdiel, že von to prežívaš horšie, ale to je prirodzené, máš podvedome väčší strach, že ak by sa ti prišlo zle, nevieš si v ten moment ľahnúť, oddýchnuť. myslím si, že ide o nadmernú stratu krvi (nedostatok železa tým pádom tiež) v kombinácii s vedľajšími účinkami injekcií. pozrela si si leták? neuvádzajú tam závraty ako vedľajší účinok? ten je snáď pri každom liečive, aspoň čo som ja doteraz mala. a veru z 50% liekov sa mi v hlave aj točilo a bolo mi na zvracanie. dokedy si to máš pichať?