Ahojte.Mám jeden problém,ktorý som sa po vyše roku rozhodla riešiť.Avšak chcem si byť istá v tom,že ide bud o sociálnu fobiu alebo o niečo iné.Pred rokom somnou zamávalo isté poníženie od istej osoby .Moje sebavedomie utrpelo ranu.Lenže o to by ani tak nešlo "šlak to traf" ide tu však o niečo iné. Chodím na stránku istého významného človeka,odtial aj zdielam jeho príspevky ...atd.No práve tu sa to začalo.Tá situácia s tým ponížením súvisela s ním a ešte s nedodaným odkazom ,ktorý som chcela dať po tej osobe ,kedže som nemohla prísť osobne .Nič nelegálne som neurobila a nič zlé a poburujúce som nenapísala.čiže dôvod poníženia tam byť nemal.No problém nastal v tom,že mám problém chodiť na jeho stránku,pretože ma začali ničiť negatívne myšlienky.Vtedy mám chuť s tým skončiť,pretože to je pre mňa nemyslitelné aby sa to dialo.Tie negatívne myšlienky najprv boli časté zo začiatku,teraz ako kedy.Aj to ked som na začiatku zdielala a vedela som,že on o tom vie,ma normálne až horúčava prepadávala a musela som prestať na istú dobu zdielať. Bohužial ja som si aj vedomá že ja sa s tou osobou nestretnem.Tam sú vážne okolnosti o ktorích písať nechcem.Takže nehrozí že by sme sa stretli a nastal by problém.Toto ma až tak netrápi.Trápia ma tie negatívne myšlienky a chcem to riešiť aby neboli takéto problémy.Chcem sa teda uistiť.Je to sociálna fobia alebo niečo ešte iné ako napr.OCD alebo ide len o narušené sebavedomie?
@bielavlcica teda kedže ste nepochopili,ved napokon ani tie detaily nie sú tak podstatné .ibaže chcem len vedieť či ide o sociálnu fobiu alebo niečo iné ohladom tých negatívnych myšlienok a tej horúčavy .Možno to znie zvláštne ale takto to je.A čo sa týka toho stretnutia,tam je obava že by som sa znemožnila alebo by som bola na smiech.alebo čo by si o mne pomyslel atd.Pohlady a celé akoby to dopadlo.
Sociálna fóbia? Toto? Len preto, že máš nepríjemné pocity z jednej osoby?
@romana160 nie, ziadna fobia, ani ocd, ani nic ine.
Obycajny pocit trapnosti samej zo seba, ktoru hlbsie prezivas (asi si celkovo sama sebou neista).
Teoreticky aj preto, ze ti na tom cloveku zalezi. Mozno su tam tajne city k nemu. Kedze ta to az tak berie.
Ci je ten pocit opravneny, zalezi ako vznikol problem. Z toho, co pises, slo o nedorozumenie, takze ten pocit nema opodstatnenie. Nemas sa za co hanbit. Nemas sa preco stresovat z faktu, ze ked sa stretnete, tak sa od hanby prepadnes.
Neviem, co bol predmet sporu, za ktory ta sfukol. Ci slo o nejake vyznanie. Alebo trebars zle nacasovany hlupy vtip (konanie), u ktoreho nez doslo na pointu, sa stihol dotycny urazit a zle to pochopit.
Zamysli sa a ujasni si, ako to vzniklo a akou mierou si k tomu prispela. A ci sa to da vysvetlit, keby doslo na konfrontaciu. Mozno zistis, ze polka stresu z teba opadla.
Kazdopadne mam dojem, akoby slo o studentku a profesora z jej skoly (alebo nieco take).
A naco na tie stránky chodíš? Ked ti to nerobí dobre? Neotváraj to, nezdielaj...nuti ťa niekto? Vyznie mi to ako sekta, alebo co...
Toto nie je ziadna fóbia, ani ina psychicka porucha...iba si sa strapnila a mas v sebe tento pocit
@moonlight1210 Ja nie som študentka a nie nejedná sa o profesora.Ide o lídra nemenovanej motorkárskej skupiny.On mňa nesfúkol.On ma osobne nepozná.To len ja som sa zlakla toho,že vie o mne kedže zdielam jeho príspevky.áno tá hanba ,že som to a to a ,že čo už len ja od neho chcem atd...O žiadne vyznanie lásky nešlo v tom odkaze.Ja nie som doňho zamilovaná.Nemám dôvod.Problém bola osoba,ktorú som poznala vyše 6 rokov a ma sklamala tým,že ma ponížila jednou vetou ,ktorú tu nechcem napísať a poroznášala to po jej kolegoch .Tí mi to potom dali najavo.A tým odkazom ,že najprv slúbila že to tomu lídrovi dá a potom ked teda šlo na lámanie chleba,tak nakoniec ho nedala.Dozvedela som sa iba to po kolegoch,že som to a to ,že kvôli tomu to bolo všetko.Hoci to nie je pravda to čo o mne poroznášala.A tak ma to vzalo.A ja sa cítim ako totálny idiot a ona je teraz tá pekná .čiže ten odkaz nie že nedala.on bol zamietnutý.
Len narušené sebavedomie, sociálna fóbia je niečo úplne iné. Prepáč ale ak chceš normálnu radu, tak píš normálne a zrozumiteľne. Nie že istá osoba, tá situácia (nikto nevie aká), atď.. nedá sa z toho vôbec pochopiť že o čo vlastne ide, tak si tu každá len domýšľame a tipujeme
@luckamorka Píšem to takto pre to,že nechcem aby niekto vedel o celej tejto veci,pretože to celé môže narobiť vyše škody ako osohu a priliať olej do ohňa vyše ako je.Nechcem robiť rozbroje,Preto to takto píšem.Aj sa za to ospravedlňujem.
Z môjho uhla pohľadu si úplne zdravá, len to berieš príliš osobne, že ta niekto strápnil. Zrejme si už nikto nepamätá, čo sa stalo, plus tá osoba možno ani nevie, že žiješ, ani si uz nespomenie, ani to už nikto nerieši, kľudne sa daj do pohody. Netreba ten virtuálny svet tak prežívať.
umrem 😀
Pred rokom? Prestaň sa v tom rýpať. Ti aktéri celej kauzy uz určite zabudli ze nejaky odkaz nieco spôsobil. Každý ma svoje starosti a nezaoberá sa nejakým dodaným ci nedodanym ci zamietnutým odkazom. Ale cim viac tým budes žiť tým viac sa v tom zacyklis. Booooze nejaky motorkár a nejaká uštipačna osoba....to nie je pupok sveta. Skor by som popracovala na sebavedomí. Začni robiť nieco co ta baví a v com budes dobrá. Naberies sebavedomie a budes tak aj pôsobiť.
Omg... pochopil to niekto? 🤔🤣🤔
@veronikaszabova tak ja chápem ze chcela tomu motorkárovi nieco po niekom odkázať a ten niekto ju odkázal kamsi do pecka...štýlom “no uz len na tvoj odkaz čaká ty trapka” a ona sa s tým rok uziera a červená sa uz len ked klika na jeho stránku. Ci?
@tykat dajako tak som to pochopila aj ja, len nechapem pointu 😳😳 mat "socialnu fobiu" z toho, ked otvorim fb stranku toho motorkara?? A co sme deti na ihrisku?
Btw ten motorkar mozno ani netusi, kto zakladatelka je a ta z toho chyta paniku 😳
@romana160 Ak ti to nerobí dobre...prečo chodíš na tú soc.sieť a ešte zdielaš? To ťa ničí najviac...ak sa stalo niečo také a ty sa s tým nevieš vyrovnať (ale fóbiu isto nemáš)..to čo si zažila je do istej miery šikana...niekto ťa psychicky zdeptal...ja ti radím, prestaň zdieľať, prestaň sledovať a upusť z toho, inak sa z toho nedostaneš...uzavri dvere za tým, čo ti ublížilo.
@veronikaszabova Keď niekto zdieľa tvoj príspevok na FB tak to vidíš...práve o to tu ide..
inak, ja stále netuším, o čo ide 😁
@akecheta ok, ale urcite nie je jedina. A ked ma kopu priatelov, tak ich ani nepozna.
A podla jej reci, to bude nejaka spravcovska stranka, nie profil
Kocky, myslela som si, ze to je nejaka mlada standa... a ona ma 37..
Hmmm ako čítam tak čítam tak proste nechápem o akých negatívnych myšlienkach to hovoríš??? Ak máš takéto problémy tak podľa mňa smer psychológ, on by isto došiel na to, čo sa s tebou deje a hlavne prečo
@romana160 odhliadnuc od toho, ze pises velmi nejasne a zahmlievajuco (vec sa da popisat aj jasne a bez toho, aby to ludia co to zazili pred rokom a pustili uplne mimo mysle pochopili) napisem svoj nazor. Urcite nejde o socilanu forbiu ani ocd. S velkou pravdepodobnostou si uzkostnejsia osoba, ktora si prilis veci analyzuje a riesi a aj veci nepodstatne. Nejde o uzkostnu poruchu, skor mozno o tvoju osobnostnu crtu. Navyse, mozes byt aj dost zavisla na socialnych sietach resp. na virtualnom nazore na FB, IG atd. Sleduj stranku osoby ak ti to prinasa radost a uspokojenie, zdielaj prispevky ak mas z toho radost, ale ak ti to sposobuje akekolvek problemy, tak s tym prestan. Treba si uvedomit, ze zijeme realny zivot, ze pisany text moze byt pochopeny uplne inak ako face to face komunikacia, ze zivot nie je o lajkoch a dislajkoch a ani o tom co kto o mne povie. Zaroven prilisne riesenie co kto povedal, mal povedat, nepovedal napoveda o tom, ze si velmi beries k srdcu nazor inych (nielen blizkych priatelov, ale aj znamych ci neznamych ludi). Ak ti to sposobuje problemy, treba popracovat na svojej osobnosti, sebavedomi... Pomoze kvalitny psycholog.
@romana160 vies kolko ludi mna uz strapnilo? A som tu uz to beriem jednym uchom dnu druhym von. Ja som mala ale stastie na cloveka ktory ma pozna z ineho uhla ako ostatny to znamena taku aka som v skutocnosti, neodsudzuje ma a kolko krat chcel ist take veci riesit. Ked mam pocit, ze son gaka alebo taka vzdy mi povie na prikladoch preco to tak nie je. Mala by si sa s niekym o tom porozpravat aby ta pochopil podporil a zvisil sebavedomie
@ola101 podla starych tem je psychiatricky pacient, 12 rokov uzivala antidepresiva.
@romana160 Vykasli sa na to,svet sa nezruti,cas to vylieci a vobec sa tym nezaoberaj.Nechod na tie stranky,daj si s tym pokoj aspon nejaky cas.Boooooze kolko trapnych situacii este zazijes....ako vsetci,zivot je taky a zbytocne to zvelicujes.Ak nastane taka situacia,tak to mozes pripadne vysvetlit z tvojho pohladu potom.Po case to budes vidiet mozno inak.
@veronikaszabova Tak to bude asi cele suvisiet aj s tym.....
Ahoj ja sa liečim na sociálnu fóbiu s toto to určite nie je ani zďaleka ..
Nechápem prečo sa niektoré navážate do mňa.Ak neviete inak reagovať tak radšej nereagujte,ked neviete pochopiť alebo ste dokonalé.Nik nie je dokonalý.Ani ja.Len som to možno blbo napísala,nič viac.áno potrebovala som si otvoriť oči a to si priznám.Viete,koho by nevzalo to,že poznáte osobu 6 rokov,píšete si ,všetko v pohode a aj sa stretnete osobne a naraz tá osoba vám vrazí dýku do chrbta ked ide o niečo??? A to sme si boli názorovo blízke.Možno som málo na to poznala tú osobu,ked to takto skončilo.že som sa liečila 12 rokov,to bolo kvôli panickej poruche.A ja sa za to nehanbím.takže poprosím prestaňte tu písať že psychiatrický pacient.ja nikoho za to neodsudzujem že navštevuje psychiatra.Nič viac som nechcela len ako sa uistiť či to nie je niečo iné .Ale ked len sebavedomie ,áno zapracujem na tom sebavedomí.Nič viac,nič menej.
@romana160 tak nemusíš uvádzať podrobnosti tu. Keď chceš odbornú radu a pomoc a rozmýšľaš nad tým, či máš sociálnu fóbiu ci OCD, tak vyhľadaj psychológa, ktorý je viazaný mlčanlivostou, vyrozprávaj mu celú story, tebe odľahne, on ťa nebude odsudzovať ani sa ti vysmievat, normálne ti poradí a aj ti povie, ako s tým pocitom pracovať. Načo píšeš na verejné fórum, keď nechceš uvádzať detaily.. Však my tu nie sme jasnovidci 🤷♀️
@romana160 neviem asi som nepochopila ale sttracam sa v tvojom prispevku. Je to dost nezrozumitelne